Άμστερνταμ την άνοιξη

Το Άμστερνταμ την άνοιξη αισθάνεται λίγο σαν την αρχή ενός crescendo που διαρκεί το καλοκαίρι. Οι ντόπιοι αρχίζουν να επιλέγουν τις καφετερινές βεράντες, τα ιδιωτικά σκάφη με κρουαζιερόπλοια και τα αστικά πάρκα για να είναι μέσα - ακόμα και όταν είναι ακόμα δροσερό - σαν να θέλησε να φτάσει η νέα σεζόν. Είμαστε όλοι ευτυχείς να θυσιάσουμε μια ώρα ύπνου την περασμένη Κυριακή του Μαρτίου, καθώς η αλλαγή του χρόνου σημαίνει ότι τα ηλιοβασιλέματα είναι ήδη αργά έως τις 8 μ.μ. και οι μέρες θα παραμείνουν μακρύτερες.



Οι περισσότερες ημέρες της άνοιξης ζωγραφίζουν ένα πολύχρωμο καμβά στο Άμστερνταμ και τις Κάτω Χώρες. Τα δέντρα εμφανίζονται σαν να έχουν περιγραφεί με ένα πράσινο σημάδι ασβέστης, καθώς αρχίζουν τελικά να ξεφυλλίσουν. Ο κρόκος, ο υάκινθος και η νάρκισσος ανθίζουν το ντεμπούτο ως μια πράξη ανοίγματος στους μεγαλύτερους ομολόγους τους, τους διάσημους ολλανδικούς τουλίπες. Και ο καθένας προσπαθεί να προβλέψει πότε θα είναι η ώρα του αιχμής για να τα δείτε σε πλήρη δόξα στους Κήπους Keukenhof ή στα κοντινά αγροκτήματα των βολβών.

Οι τιμές πτήσεων και καταλυμάτων του Άμστερνταμ είναι ακόμη σχετικά χαμηλές τον Μάρτιο. αρχίζουν να ανεβαίνουν καθώς οι θερμοκρασίες φτάνουν, συνήθως γύρω στην 1η Απριλίου. Τα πλήθη των επισκεπτών ακολουθούν ένα παρόμοιο μοτίβο, με ομάδες τουλίππων που έρχονται τον Απρίλιο, αφήνοντας τη θέση τους σε μια σταθερή ροή των ευρωπαίων σαββατοκύριακων και των φοιτητών της Βόρειας Αμερικής τον Μάιο. Η Άνοιξη είναι επίσης όταν οι Ολλανδοί γιορτάσουν μερικές από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες διακοπές τους: Ημέρα του Βασιλιά, Ημέρα Μνήμης και Ημέρα Απελευθέρωσης.

Άμστερνταμ εκδηλώσεις την άνοιξη

Μέρος του λόγου για τον οποίο η άνοιξη είναι μια αγαπημένη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε το Άμστερνταμ είναι το εποχιακό ημερολόγιο εκδηλώσεων που αρχίζει να γεμίζει με συναρπαστικές δραστηριότητες την άνοιξη - αλλά όχι τόσο πολύ που είναι συντριπτική για τους επισκέπτες. Φυσικά, το κόσμημα στο κατώφλι του ημερολογίου του εαρινού γεγονότος είναι η Ημέρα του Βασιλιά (27 Απριλίου), τα βασιλικά γενέθλια (και ο διάδοχός του στην πολύ γνωστή ημέρα της Βασίλισσας ), αλλά ο τραγικός δρόμος δεν είναι για όλους.

Μην ανησυχείς; υπάρχουν πολλά άλλα γεγονότα για να απολαύσετε. Οι λάτρεις της μπύρας δεν μπορούν να χάσουν το PINT Meibockfestival , ένα φεστιβάλ μπύρας που γιορτάζει την καλύτερη μπύρα μπύρας της σεζόν, η οποία πραγματοποιείται σε μια ιστορική εκκλησία σε έναν από τους πιο ζωντανούς δρόμους της πόλης.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις ολοκληρώνουν τις εαρινές προσφορές της πόλης. Τον Μάρτιο, η Ολλανδική Βίβλος του Σαββατοκύριακου στοχεύει στην προώθηση της λογοτεχνίας της ολλανδικής γλώσσας, αλλά προσφέρει και σε όσους αγοράζουν δωρεάν ολλανδικά βιβλία την τελευταία ημέρα της εβδομάδας του φεστιβάλ. Η έκθεση World Press Photo τον Απρίλιο τονίζει τον καλύτερο φωτορεπορτάζ στον κόσμο στο Oude Kerk (Παλιά Εκκλησία), ακριβώς στην καρδιά της περιοχής Red Light. Ακόμη και οι ανεμόμυλοι που είναι κλειστοί όλο το χρόνο είναι ανοιχτοί για την Εθνική Ημέρα Μύλων , γεγονός για τους λάτρεις του ανεμόμυλου και το απλό περίεργο. Και ένα από τα πιο νόστιμα γεγονότα του έτους λαμβάνει χώρα σε λιγότερο από μία ώρα από το Άμστερνταμ στην πόλη της Χάγης, η οποία φιλοξενεί την έκθεση Tong Tong στα τέλη Μαΐου - μια γιορτή της ινδονησιακής και της ευρύτερης νοτιοανατολικής ασιατικής κουλτούρας σε μια άνευ προηγουμένου κλίμακα στην Ευρώπη, της τέχνης, της μουσικής, του θεάτρου, του χορού και μιας πραγματικά εντυπωσιακής σειράς τροφίμων.

Οδηγίες για το Άμστερνταμ την άνοιξη

Σε αυτούς τους οδηγούς θα βρείτε λεπτομερείς καταχωρίσεις γεγονότων, πληροφορίες καιρού και άλλες συμβουλές για το Άμστερνταμ τους ερχόμενους μήνες.

Εικόνες του Άμστερνταμ την άνοιξη

Βλέπετε για τον εαυτό σας γιατί ο Άμστερνταμ αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για την άνοιξη.

Επεξεργασμένο από τον Kristen de Joseph.