Καιρός στη Βαρκελώνη τον Νοέμβριο

Η Βαρκελώνη είναι ένας εξαιρετικός προορισμός οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένου του φθινοπώρου

Η Βαρκελώνη χαίρεται με σχετικά ήπιους χειμώνες - για την Ευρώπη - και ζεστά καλοκαίρια. Ο Νοέμβριος θεωρείται μεταβατικός μήνας, επομένως μπορεί να υπάρχουν ημέρες τόσο ζεστές όσο οι υψηλές θερμοκρασίες των 60s, με μέσες μηνιαίες θερμοκρασίες στα μέσα της δεκαετίας του '60. Ο καιρός τείνει να παραμένει αρκετά ευχάριστος καθ 'όλη τη διάρκεια του μήνα, σπάνια χτυπώντας 68 F και συνήθως δεν πέφτει κάτω από 50 F μέχρι το τέλος του μήνα, αλλά μεγάλες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας είναι σπάνιες στη Βαρκελώνη λόγω της εγγύτητας της πόλης με τα ζεστά νερά της Μεσογείου Θάλασσα.

Επειδή ο Νοέμβριος είναι ένας μεταβατικός εποχιακός μήνας, ορισμένες βροχοπτώσεις είναι πάντοτε δυνατές, ώστε να φέρουν ομπρέλα.

Νωρίς το Νοέμβριο: Ζεστές μέρες και ζεστές μέρες

Δεν θα κάνετε ηλιοθεραπεία στη Βαρκελώνη τον Νοέμβριο, αλλά η μέρα υψηλό των 64 έως 68 F είναι πολύ ευχάριστη για περιηγήσεις στα τέλη του φθινοπώρου στην Ευρώπη. Οι θερμοκρασίες μειώνονται ελάχιστα πολύ τη νύχτα, επομένως θα έχετε ακόμα μερικές βίαιες βραδιές για δείπνο στην ταράτσα και βραδινές βόλτες γύρω από αυτή την περίφημη πόλη.

Mid-November: A Cooler λίγο

Καθώς ο μήνας συνεχίζεται, ο καιρός στη Βαρκελώνη δεν αλλάζει πολύ. Οι ήπιες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι οποίες ελάχιστα πέφτουν τη νύχτα, κάνουν τον Νοέμβριο καλό χρόνο για να επισκεφτούν τη Βαρκελώνη όταν η τουριστική περίοδος είναι λίγο πάνω από τα φθηνά ξενοδοχεία και οι τιμές ταξιδιών αφθονούν.

Αργά Νοέμβριος: Ώρα να συσκευάσετε ένα πουλόβερ

Τώρα είναι η στιγμή για να ξεσπάσει τα πουλόβερ και τα φανάρια. Μέσα στο τέλος του μήνα, θα βρείτε ακόμα ζεστές, ηλιόλουστες μέρες, αλλά οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν τη νύχτα.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Βαρκελώνη τον Νοέμβριο

Την 1η Νοεμβρίου είναι η Διαδήλωση των Πατέρων Αγίων, η οποία γιορτάζεται από τους ντόπιους που φέρνουν λουλούδια στους νεκρούς τους φίλους και τους συγγενείς τους στα νεκροταφεία. Επίσης, σε αυτήν την ημέρα, οι οικογένειες συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν εποχιακά προϊόντα, όπως τα κάστανα και οι γλυκοπατάτες.

Εάν βρίσκεστε στη Βαρκελώνη οποιαδήποτε στιγμή από τα τέλη Οκτωβρίου έως τα τέλη Νοεμβρίου, ελέγξτε το διάσημο φεστιβάλ τζαζ της Βαρκελώνης , με συναυλίες όλο το μήνα σε διάφορους χώρους στην πόλη και τις γύρω περιοχές.

Οι τελευταίες δύο εβδομάδες του Νοεμβρίου φέρνουν την αρχή των εορτασμών διακοπών με το φωτισμό των Χριστουγέννων γύρω από την πόλη και τη δημιουργία του τεράστιου παγοδρομίου στην Placa de Catalunya, την κεντρική πλατεία της πόλης.