Καλύτερες απόψεις της Βαρκελώνης

Δείτε την πόλη από μια νέα γωνία

Για μερικούς ανθρώπους πρόκειται για τις απόψεις. Η Βαρκελώνη περιβάλλεται από μια αλυσίδα βουνών, οπότε δεν υπάρχει έλλειψη υψηλού εδάφους για να βρείτε μια αξιοπρεπή θέα. Συχνά όμως η καλύτερη θέα είναι από μια βεράντα στον τελευταίο όροφο ή ένα μπαρ του ξενοδοχείου, ακριβώς στο παχύ της πόλης. Από εκδρομές στο πανηγύρι στο όρος Tibidabo μέχρι τελεφερίκ πάνω από το λιμάνι, αυτό το κομμάτι είναι για να πάρει τις καλύτερες απόψεις της Βαρκελώνης.

Δείτε επίσης:

Το υψηλότερο σημείο της Βαρκελώνης

Στα 512 μέτρα, το όρος Tibidabo είναι το ψηλότερο σημείο στην αλυσίδα Collserola των βουνών που περιβάλλει τη Βαρκελώνη. Η τελεφερίκ Tibidabo προσφέρει μια δραματική αναρρίχηση στο βουνό. Υπάρχει επίσης ένα λαμπρό θεματικό πάρκο με όλα τα είδη των βόλτων, που είναι ένας καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τον ορίζοντα.

Ο Πύργος Επικοινωνιών του Sir Norman Foster είναι επίσης νικητής, με το ψηλό κατάστρωμα παρατήρησής του. Γνωστή ως Torre de Collserola στα ισπανικά, ο πύργος έχει την υψηλότερη θέα στην πόλη.

Απόψεις κατά μήκος της καταλανικής ακτογραμμής

Η Barceloneta διαθέτει έναν πλούσιο νέο ουρανοξύστη στην παραλία, το W Hotel , το οποίο διαθέτει ένα μπαρ - με βεβαίως απότομες τιμές - στον 26ο όροφο. Ονομάζεται Eclipse, έχει εξωπραγματικές όψεις, ειδικά τη νύχτα όταν το λιμάνι είναι ένα κρεβάτι λαμπερό φώτα.

Ένας άλλος τρόπος να σηκωθείτε πάνω από το λιμάνι είναι με το τελεφερίκ από τον πύργο San Sebastià της Βαρκελώνης. Στο δρόμο προς τον πύργο Miramar στο όρος Montjuic, μπορείτε να δείτε ακριβώς πάνω από τη Las Ramblas και τα ορόσημα και τα μνημεία της παλιάς πόλης, καθώς και μακριά από τη θάλασσα.

Φτάστε στα Νέα Υψώματα με την Αρχιτεκτονική του Γκαουντί

Ένας καλός τρόπος να συνδυάσετε τις απόψεις σας με κάποιο πολιτισμό είναι με τα μνημεία του Γκαουντί. Μπορείτε να απολαύσετε πραγματικά μοναδική θέα στο Eixample από τους πύργους της La Sagrada Familia ή από τη βεράντα του τελευταίου ορόφου του κτιρίου La Pedrera του Passeig de Grácia, ενώ το Parc Guell προσφέρει πανοραμική θέα στην πόλη από έναν λόφο ακριβώς πάνω από το Gràcia.

Είναι αμφισβητήσιμο αν αξίζει να πληρώσετε για να αναρριχηθεί η La Sagrada Familia. Οι απόψεις από εδώ δεν είναι οι πιο ελκυστικές στην πόλη, ιδιαίτερα καθώς δεν μπορείτε να δείτε τη περίφημη βασιλική του Γκαουντί, αν είστε σε αυτό! Επιπλέον, η γραμμή που εισέρχεται είναι τρελό, ειδικά το καλοκαίρι και τα Σαββατοκύριακα. Το καλύτερο πράγμα για την La Sagrada Familia είναι οι απόψεις από το εξωτερικό.

Η La Pedrera, από την άλλη πλευρά, έχει μια μεγάλη αρχιτεκτονική που μπορεί να δει μόνο από την οροφή (εικόνα) και τις απόψεις ολόκληρης της πόλης.

Αποκτήστε ακόμα μεγαλύτερη!

Δεν χρειάζεται να περιορίσετε τα κτίρια ή τα βουνά για να δείτε τη Βαρκελώνη. Υπάρχουν μερικοί μεγάλοι προωθημένοι τρόποι να δούμε τη Βαρκελώνη από μια νέα γωνία:

Βαρκελώνη από τη θάλασσα

Φυσικά δεν χρειάζεται να φτάσετε ψηλά στον αέρα για αξιοπρεπή θέα. Για μια πραγματικά μοναδική προοπτική της πόλης, χτυπήστε την παραλία της Barceloneta και πηγαίνετε για ένα πλωτήρα στη θάλασσα. Υποστηριζόμενη από βουνά, η πόλη φαίνεται εκπληκτική από εδώ.

Μπορείτε να πάρετε λίγο περισσότερο από μια βόλτα με βάρκα, επίσης: