Ανώτερα ταξίδια της Ανδόρας και των Πυρηναίων από τη Βαρκελώνη

Πώς να προσεγγίσετε μια από τις μικρότερες χώρες της Ευρώπης

Τα Πυρηναία είναι η οροσειρά που χωρίζει την Ισπανία και τη Γαλλία. Φωλιασμένο ανάμεσα στα βουνά είναι η Ανδόρα.

Πρακτικές εκτιμήσεις: Συναλλαγματικός και έλεγχος των συνόρων

Η Ανδόρα δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, η χώρα χρησιμοποιεί το ευρώ ως νόμισμα, το ίδιο με την Ισπανία και τη Γαλλία.

Η Ανδόρα έχει συνοριακούς ελέγχους μεταξύ της ίδιας και της Ισπανίας και της Γαλλίας. Συνήθως η διέλευση των συνόρων είναι γρήγορη και εύκολη, αλλά ποτέ δεν αποκλείετε καθυστερήσεις.

Πώς να φτάσετε στην Ανδόρα από τη Βαρκελώνη

Δεν υπάρχουν τρένα στην Ανδόρα, οπότε θα πρέπει να έρθετε οδικώς. Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε τις μηχανές αναζήτησης για να επεξεργαστείτε τις διαδρομές και τις ώρες σας, καθώς υπάρχει και μια Ανδόρα στην Ισπανία. Συνήθως θα ονομάζεται «Ανδόρα, Teruel» στις περιοχές αυτές.

Με Λεωφορείο Το ταξίδι διαρκεί τρεις με τέσσερις ώρες και τέσσερις ώρες με λεωφορείο, με την εταιρεία λεωφορείων ALSA.

Με αυτοκίνητο Χρειάζονται περίπου δύο και τρεις ώρες για να φτάσετε από τη Βαρκελώνη στην Ανδόρα με αυτοκίνητο, ταξιδεύοντας κυρίως στον δρόμο C-16. Σημειώστε ότι υπάρχουν διόδια σε αυτόν τον δρόμο.

Ανδόρα από Guided Tour

Μια πολύ δημοφιλής περιοδεία είναι οι Τρεις Χώρες σε μία μέρα - η Ισπανία, η Γαλλία και η Ανδόρα από τη Βαρκελώνη, η οποία παίρνει τη γαλλική πόλη του Mont-Louis, το ισπανικό χωριό Baga και κάποια στιγμή στην ίδια την Ανδόρα. Θα ήταν πολύ δύσκολο να χωρέσετε τόσο πολύ στην ημέρα σας με το δικό σας ατμό (και αδύνατο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αλλά αν πρόκειται απλώς για βουνά που θέλετε και είστε τόσο απελπισμένοι για να φτάσετε μέχρι την Ανδόρα, υπάρχουν επίσης περιηγήσεις στα Πυρηναία που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Πώς να φτάσετε στην Ανδόρα από την Lleida και τη Girona

Η Λλέιντα είναι ελαφρώς πιο κοντά στην Ανδόρα από τη Βαρκελώνη, έτσι τα λεωφορεία είναι λίγο ταχύτερα: μερικά κάνουν το ταξίδι σε μόλις δύο ώρες και 25 λεπτά, αλλά τα περισσότερα χρειάζονται περίπου τρεις ώρες.

Και πάλι, βιβλίο από την ALSA.

Δεν υπάρχουν λεωφορεία από την Ανδόρα στη Χιρόνα.

Τι να δείτε στην Ανδόρα

Η Ανδόρα είναι στην πραγματικότητα μια ξεχωριστή χώρα (η μόνη χώρα στον κόσμο όπου η Καταλανική είναι η πρώτη γλώσσα , παρόλο που τα ισπανικά και τα γαλλικά μιλούν ευρέως). Εξαιρετική για το σκι και την αγορά φτηνών ηλεκτρικών ειδών και κοσμημάτων λόγω του αφορολόγητου καθεστώτος της χώρας.

Υπάρχουν πολλά σημεία ενδιαφέροντος εκτός της Ανδόρας. Η ορεινή πόλη Vic, το πέτρινο χωριό Queralbs και φυσικά όλο το όμορφο τοπίο.

Για να δείτε όλα αυτά σε μια μέρα θα ήταν μια μεγάλη προσπάθεια, αν θα ήταν να οργανώσετε μόνοι σας τον εαυτό σας, ώστε να μπορείτε να θελήσετε να εξετάσετε την κράτηση μιας από τις παραπάνω περιηγήσεις.