Συμβουλές για την επίσκεψη στο Παρίσι το καλοκαίρι

Η πόλη ανήκει σε εσάς

Με πολλούς τρόπους, το Παρίσι το καλοκαίρι είναι ο ελάχιστος παριζιάνικος της εποχής στην πόλη των φώτων. Δεδομένου ότι οι Γάλλοι έχουν γενικά αρκετές εβδομάδες αμειβόμενων διακοπών το χρόνο, πολλοί ντόπιοι εγκαταλείπουν την πόλη για διακοπές στη νότια Γαλλία ή αλλού και η εισροή επισκεπτών μετατρέπει την πόλη σε μια διαρκή Βαβέλ, με ξένες γλώσσες που ακούγονται τόσο συχνά όσο Γαλλικά σε αυτοκίνητα με μετρό ή καφέ.

Ο ρυθμός επιβραδύνεται, οι δρόμοι είναι πιο ήσυχοι, οι νύχτες περισσότερο, και τα καλοκαιρινά φεστιβάλ και τα ειδικά γεγονότα υπόσχονται μερικές ημέρες διασκέδασης και νύχτες έξω στον ζεστό (ή muggy) αέρα.

Αγάπη (οι υπέρ)

Το καλοκαίρι ίσως να μην χτυπήσει κάθε ταξιδιώτη ως την ιδανική στιγμή για να επισκεφθείτε, αλλά για μερικούς, θα χτυπήσει όλες τις σωστές χορδές.

Πρόκειται για μια πρωταγωνιστική περίοδο για φεστιβάλ και μεγάλες υπαίθριες εκδηλώσεις, και πολλά από αυτά, όπως το Φεστιβάλ Μουσικής του Παρισιού (Fete de la Musique) ή ο υπαίθριος κινηματογράφος στο πάρκο Villette στο βόρειο τμήμα της πόλης, είναι εντελώς δωρεάν.

Οι επισκέπτες κυβερνούν την πόλη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το Παρίσι είναι πάντα προσανατολισμένο προς τουρίστες, οι οποίοι συρρέουν εδώ στα εκατομμύρια όλο το χρόνο. Αλλά το καλοκαίρι, αφού οι περισσότεροι Παρίσιοι έχουν φύγει, μπορείτε πραγματικά να απολαύσετε την πόλη με τους δικούς σας όρους. Συνάντηση ανθρώπων από όλο τον κόσμο είναι μια άλλη διασκεδαστική προοπτική, ειδικά για τους φοιτητές ταξιδιώτες που μπορεί να χρησιμοποιούν το καλοκαιρινό διάλειμμα για να εξερευνήσετε την πόλη.

Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και ανέμελη, ενώ οι ευκαιρίες για εξαιρετική νυχτερινή ζωή στο Παρίσι αφθονούν. Ξετυλίξτε και πικνίκ σε ένα από τα κομψά πάρκα και τους κήπους του Παρισιού ή κατά μήκος των όχθων του Σηκουάνα ή κάντε μια νύχτα γεμάτη βόλτες ανάμεσα σε μερικά μεγάλα παριζιάνικα νυχτερινά κέντρα .

Και τώρα, τα μειονεκτήματα

Μπορεί να είναι απαγορευτικά ακριβό: Η άνοδος των αεροπορικών ναύλων κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε κράτηση σε μπροστά είναι ένας μούστος (Αναζητήστε ένα ταξιδιωτικό πακέτο και κάντε κράτηση απευθείας μέσω του TripAdvisor). Εάν παίρνετε το τρένο, κάντε κράτηση εισιτηρίων πολύ μπροστά (Αγοράστε απευθείας στην Rail Europe).

Δεν είναι για το ντροπαλό κόσμο: Τουριστικές αιχμές μεταξύ Μάιο και αρχές Οκτώβρη τα περισσότερα χρόνια στο Παρίσι, οπότε θα πρέπει να δεχτείτε να έχετε ... πολλές, πολλές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των επισκέψεών σας στην Παναγία της Notre Dame ή τον Πύργο του Άιφελ .

Το μετρό είναι γενικά γεμάτο, και συχνά, ζεστό και κορεσμένο, οπότε βεβαιωθείτε ότι φοράτε στρώματα ακόμη και αν είναι σχετικά δροσερό.

Ο καιρός μπορεί να είναι ασταθής και απρόβλεπτος: Οι ξαφνικές βροχές ή τα έντονα κύματα θερμότητας μπορούν να καταστρέψουν τα σχέδια για υπαίθριες δραστηριότητες και η υπερβολική ζέστη μπορεί να είναι επικίνδυνη για τους ηλικιωμένους ή τους νέους επισκέπτες. Φροντίστε να φέρετε πολύ νερό μαζί σας σε μακριές εκδρομές και ντυθείτε κατάλληλα (και πάλι, προτείνω στρώματα για να βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι για ξαφνική βροχή ή καταιγίδες θερμότητας).

Τι να κάνω?

Το καλοκαίρι είναι φεστιβάλ εποχή, και με τις πολύ μεγάλες μέρες και (γενικά) ζεστές νύχτες, θα έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε τα πράγματα για να κρατήσει το πρόγραμμά σας γεμάτο και συναρπαστικό. Ακολουθούν μερικές ιδέες για το τι πρέπει να κάνετε - κάντε κλικ για να τις διερευνήσετε λεπτομερώς:

Οδηγίες κάθε μήνα για το Παρίσι το καλοκαίρι:

Κρατήστε το καλοκαιρινό σας ταξίδι στην πόλη του φωτός

Όπως είπα νωρίτερα, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε κράτηση για ένα καλοκαιρινό ταξίδι στην πόλη του φωτός, για να μην κολλήσετε με φτηνά εισιτήρια ή δωμάτια ξενοδοχείων που είναι μόνο δευτερεύουσας σημασίας.