Μνημείο του Πενταγώνου

Η Ουάσιγκτον, DC θυμάται την 11η Σεπτεμβρίου 2001

Το Μνημείο του Πενταγώνου τιμά τις 184 ζωές που χάθηκαν στο Πεντάγωνο και την πτήση 77 των Αμερικανικών Αερογραμμών κατά τη διάρκεια των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Το Μνημείο περιλαμβάνει 1.93 στρέμματα στη δυτική πλευρά του κτιρίου του Πεντάγωνου, δίπλα στη διαδρομή 27 συμπεριλαμβανομένου ενός πάρκου και μιας πύλης που εκτείνεται περίπου σε δύο στρέμματα με 184 μνημόσυνο μονάδες, το καθένα αφιερωμένο σε ένα μεμονωμένο θύμα. Οι αναμνηστικές μονάδες είναι πάγκοι που κάθε ένα είναι χαραγμένο στο τέλος με το όνομα του ατόμου, που αιωρείται πάνω από μια δεξαμενή νερού που ανάβει με το φως τη νύχτα.

Οργανώνονται με χρονοδιάγραμμα που βασίζεται στις ηλικίες των ατόμων αυτών και τοποθετούνται κατά μήκος των γραμμών ηλικίας παράλληλα με την τροχιά της πτήσης 77, η κάθε μία σημειώνοντας ένα έτος γέννησης, που κυμαίνεται από το 1998 έως το 1930.

Το μνημείο του Πενταγώνου ήταν επίσημα αφιερωμένο και ανοικτό στο κοινό στις 11 Σεπτεμβρίου 2008. Η κατασκευή χρηματοδοτήθηκε από ιδιωτικές δωρεές. Η Centex Lee LLC δημιούργησε το Pentagon Memorial με το σχέδιο που δημιούργησε η Julie Beckman και ο Keith Kaseman.

Τοποθεσία μνήμης

I-395 στο Drive Boundary Channel Drive
Ουάσιγκτον
Ο καλύτερος τρόπος για να επισκεφθείτε το Μνημείο κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ο μετρό. Το Memorial είναι προσβάσιμο από τον σταθμό του μετρό Pentagon. Η στάθμευση στο ξενοδοχείο είναι μόνο για ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ωστόσο, ο χώρος στάθμευσης είναι διαθέσιμος στους επισκέπτες του Pentagon Memorial στο Hayes Street Parking Lot μόνο στις καθημερινές από τις 17:00 έως τις 7:00 και όλη την ημέρα τα σαββατοκύριακα και τις αργίες. Μπορείτε επίσης να σταθμεύσετε στο εμπορικό κέντρο Pentagon City Mall, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια.

Δείτε ένα χάρτη.

Ιστοσελίδα: pentagonmemorial.org

Υπάρχουν δημόσιες εκδρομές για το κτίριο του Πενταγώνου. Απαιτούνται προκαταβολικές κρατήσεις. Δείτε έναν οδηγό για το Pentagon Tours και μάθετε για κρατήσεις, πάρκινγκ και πολλά άλλα.