Ιστορία και Προέλευση της Παμπλόνα Τρέξιμο των Ταύρων

Πώς άρχισε το αρσενικό Posturing All

Γιατί θα ήθελε κάποιος να διακινδυνεύσει τη ζωή του τρέχοντας μπροστά σε ένα πακέτο θυμωμένων ταύρων; Με κτυπά, αλλά προφανώς πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι τρέχει μπροστά από ένα πακέτο θυμωμένων ταύρων είναι διασκεδαστικό. Πώς ξεκίνησε όλα; Πιθανώς, κάποιος πριν από πολύ καιρό σκέφτηκε ότι τρέχει μπροστά από ένα πακέτο θυμωμένων ταύρων μπορεί να είναι διασκεδαστικό!

Σε αντίθεση με την περίπτωση της πολύ σύγχρονης τομάτας Tomatina Fight , το San Fermin Running the Bulls είναι ένα πολύ παλιό φεστιβάλ, που χρονολογείται από το 15ο αιώνα.

Το φεστιβάλ San Fermin, το οποίο αρχικά πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο, είναι στην πραγματικότητα μια σειρά από φεστιβάλ που συγχωνεύθηκαν σταδιακά για να γίνουν ένα:

Καθώς τα αρχικά σκοτεινά θρησκευτικά φεστιβάλ έλαβαν πιο επιπόλαιες λεκάνες, οι εορτασμοί μεταφέρθηκαν στον Ιούλιο όταν ο καιρός ήταν πιο αξιόπιστος (ναι, παρά το γεγονός ότι πολλοί πιστεύουν ότι ο καιρός στην Ισπανία δεν είναι πάντα ηλιόλουστος και καυτός).

Αυτά τα πολλά στοιχεία του San Fermin συνεχίζονται από εκείνες τις μέρες μέχρι σήμερα, αλλά η πραγματική λειτουργία των ταύρων ήρθε αργότερα. Λέγεται ότι το τελετουργικό γεννήθηκε από ένα μείγμα υλικοτεχνικής αναγκαιότητας και μια τυπική ισπανική απερίσκεπτη επιθυμία για διασκέδαση: καθώς οι ταύροι οδηγήθηκαν από το στυλό τους στην αρένα ταυρομαχιών για τις μάχες του βράδυ, κάποιοι σοφοί ή (παιδιά) αποφάσισαν ότι να είναι διασκεδαστικό να τρέχετε μπροστά από τους ταύρους - ξέρετε, για κλωτσιές.

Ενώ στις περισσότερες χώρες οι άνθρωποι αυτοί θα συνελήφθησαν για να θέσουν σε κίνδυνο ζωές, οι Ισπανοί πήγαν και το κατέστησαν αναπόσπαστο μέρος του φεστιβάλ τους.

Ποιος ήταν ο San Fermin;

Ο San Fermin ή ο San Fermin de Amiens, για να του δώσει τον πλήρη τίτλο του, γεννήθηκε στην Παμπλόνα, στη συνέχεια ονομάστηκε Πομπαέλο, σε Ρωμαίο γερουσιαστή. Ταξίδευσε ευρέως από νεαρή ηλικία, κήρυξε τη χριστιανική διδασκαλία και έγινε επίσκοπος στην ηλικία των 24 ετών πριν υποβληθεί σε μαρτύριο στην ηλικία των 31 ετών.

Ο San Fermin αποκεφαλίστηκε, αν και μερικές φορές ισχυρίζεται ότι ήταν δεμένος με ταύρο και έσπευσε μέσα στους δρόμους. Ενώ ήταν βολικό για τον θρύλο του φεστιβάλ San Fermin, ήταν στην πραγματικότητα ο άγιος Saturninus, ο επίσκοπος ο οποίος βαφτίζει τον San Fermin, ο οποίος σκοτώθηκε με αυτόν τον τρόπο.

Τι έγραψε ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ σχετικά με το τρέξιμο των ταύρων της Παμπλόνα και των ταυρομαχιών;

Το μυθιστόρημα Hemmingway The Sun Also Rises χαρακτηρίζει τη λειτουργία των ταύρων στο Φεστιβάλ San Fermin στην Παμπλόνα. Δεν είναι ένα βιβλίο για το φεστιβάλ San Fermin, αλλά έχει μια γραφική περιγραφή της λειτουργίας των ταύρων που βοήθησε να διαδώσει το γεγονός στις αγγλόφωνες χώρες.

Ο ήλιος αυξάνεται και ονομάζεται ¡Fiesta! στις εκδόσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισπανίας.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, ο Θάνατος του Hemmingway στο απόγευμα δεν αφορά την ταύρο - πρόκειται γενικά για ταυρομαχίες. Ο θάνατος στο απόγευμα είναι ένα βιβλίο μη φαντασίας και έτσι ίσως να είναι ένα καλύτερο σημείο εκκίνησης αν θέλετε να διαβάσετε για τις απόψεις του Hemmingway για ταυρομαχίες.