Εκδηλώσεις του Ιανουαρίου στο Παρίσι

2018 Οδηγός

Πηγές: Γραφείο Συνεδρίων και Επισκέψεων του Παρισιού, Γραφείο Δημάρχου Παρισιού

Ο Ιανουάριος στη γαλλική πρωτεύουσα μπορεί να φαίνεται λίγο κρύος και ήσυχος: ο ενθουσιασμός των Χριστουγέννων και της χειμερινής περιόδου διακοπών έχει έρθει και φύγει και οι ντόπιοι έχουν την τάση να υποχωρούν σε εσωτερικούς χώρους περισσότερο αυτή τη χρονική περίοδο από ό, τι οι περισσότεροι.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλά να δείτε και να κάνετε στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου μήνα του έτους: είναι απλά θέμα να γνωρίζουμε πού να κοιτάξουμε.

Εορταστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες και εκθέσεις παγκόσμιας κλάσης είναι μεταξύ των χαρτιών κλήρωσης αυτό το μήνα. Διαβάστε παρακάτω για τις κορυφαίες επιλογές μας.

Φεστιβάλ και Εποχικά Γεγονότα

Γιορτάζοντας το νέο έτος:

Δείτε τον πλήρη οδηγό μας για το 2018 στο Παρίσι εδώ , με συμβουλές για τα καλύτερα μέρη στην πρωτεύουσα, πυροτεχνήματα και άλλα εκδηλώσεις πόλης, φαγητό, τοπικές παραδόσεις και πολλά άλλα.

Φώτα διακοπών και διακοσμήσεις στο Παρίσι:

Τα Χριστούγεννα μπορεί να έχουν περάσει, αλλά το εορταστικό πνεύμα παραμένει: καθ 'όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου, το Παρίσι συνεχίζει να λούζεται σε αφρώδεις οθόνες φώτων διακοπών . Για λίγη έμπνευση, δείτε τη συλλογή φωτογραφιών μας για διακοσμήσεις διακοπών στο Παρίσι.

Παγοδρόμια:

Κάθε χειμώνα, παγοδρομικά παγοδρόμια δημιουργούνται σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από την πόλη. Η είσοδος είναι γενικά δωρεάν (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η ενοικίαση σκαριού).
Πού: Πληροφορίες σχετικά με τα παγοδρόμια 2017-2018 στο Παρίσι

Maison & Objet (Εμπορική Έκθεση Οικίας και Διακόσμησης):

Αυτή η ετήσια εμπορική έκθεση που πραγματοποιήθηκε λίγο έξω από τα όρια της πόλης του Παρισιού είναι ένα καλό στοίχημα αν ψάχνετε για έμπνευση για διακόσμηση σπιτιού ή αναδιαμόρφωση.

Αξίζει να επισκεφθείτε το RER του Παρισιού (τρένο), αν είστε παθιασμένοι με το σχεδιασμό και τη διακόσμηση. Συμβουλή: είναι στο δρόμο για το αεροδρόμιο Charles de Gaulle (επίσης στη γραμμή Β του RER), οπότε αν οι αποσκευές σας είναι ελαφρές, ίσως θελήσετε να σταματήσετε στο φεστιβάλ κατά την επιστροφή σας στο σπίτι.

Τέχνες και εκθέματα τονίζει τον Ιανουάριο του 2018

Όντας σύγχρονος: MOMA στο Fondation Louis Vuitton

Μία από τις πιο έντονες αναμενόμενες εμφανίσεις του έτους, το MOMA στο Fondation Vuitton χαρακτηρίζει εκατοντάδες αξιοσημείωτα έργα τέχνης που στεγάζονται γενικά στο μεγαλύτερο μουσείο σύγχρονης τέχνης στον κόσμο στη Νέα Υόρκη. Από τον Cezanne μέχρι το Signac και το Klimt, στους Alexander Calder, Frida Kahlo, Jasper Johns, Laurie Anderson και Jackson Pollock, πολλοί από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα και το έργο τους τονίζονται σε αυτό το εξαιρετικό show. Φροντίστε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων πολύ μπροστά για να αποφύγετε την απογοήτευση.

Η τέχνη του παστέλ, από τον Degas στο Redon

Σε σύγκριση με τα έλαια και τα ακρυλικά, τα παστέλ τείνουν να θεωρούνται ως ένα λιγότερο "ευγενές" υλικό για ζωγραφική, αλλά αυτή η έκθεση αποδεικνύει ότι όλα λάθος. Η θέα του Petit Palais σε υπέροχα παστέλ από τον 19ο αιώνα και τους δασκάλους του πρώτου εικοστού αιώνα, όπως ο Edgar Degas. Ο Odilon Redon, η Mary Cassatt και ο Paul Gaugin θα σας κάνουν να βλέπετε τον κόσμο σε ένα πιο ήπιο - και ήσυχα - πολύ φωτεινό.

Φωτογραφία: Ελεύθερο Εκθετήριο στο Κέντρο Γιώργος Πομπιντού

Στο πλαίσιο του Μήνα Φωτογραφίας Παρισιού, το Κέντρο Πομπιντού φιλοξενεί αυτό το αξιοθαύμαστο δωρεάν εκθετήριο αφιερωμένο στην εξερεύνηση της δημιουργικής σύντηξης της φωτογραφίας και του γραφικού σχεδιασμού.

Πικάσο 1932: Ερωτικό Έτος

Αυτή η κοινή έκθεση μεταξύ του Μουσείου Πικάσο στο Παρίσι και του Tate Modern στο Λονδίνο εξετάζει - το μαντέψατε - τα ιδιαίτερα ερωτικά θέματα και τα πορτρέτα του Pablo Picasso σε έργα που παρήχθησαν το 1932. Αυτό είναι αναζωογονητικά συγκρατημένο και προσεκτικό σε μια συγκεκριμένη περίοδο και θέμα στο Το τεράστιο έργο του γαλλο-ισπανό καλλιτέχνη.

Για μια πληρέστερη λίστα με εκθέματα και παρουσιάσεις στην πόλη αυτό το μήνα, συμπεριλαμβανομένων των καταχωρίσεων σε μικρότερες γκαλερί γύρω από την πόλη, σας συνιστούμε να επισκεφτείτε τα ημερολόγια στο Paris Art Selection και στο Γραφείο Τουρισμού του Παρισιού.