Όλα για το 20ο διαμέρισμα στο Παρίσι

Από το Street Art μέχρι το βιετναμέζικο Pho και τα αρχοντικά πάρκα

Ανεβαίνοντας τα μεγάλα περιθώρια της βορειοανατολικής πόλης, το 20ο και τελευταίο διαμέρισμα του Παρισιού (δημοτική περιφέρεια) είναι μια παραδοσιακά περιοχή εργατικής τάξης, των οποίων οι μεταναστευτικές ρίζες, το περίφημο νεκροταφείο του Père-Lachaise και οι εκπληκτικά ήσυχες εκτάσεις προσδίδουν ιδιαίτερη γοητεία.

Αυτή η ατελείωτη, πολύπλοκη ομορφιά - ποτέ δεν είναι όμορφη , αλλά συχνά στοιχειώνει - ίσως εξηγεί γιατί η περιοχή και οι διαφορετικοί της κάτοικοι τεκμηριώθηκαν τόσο εκτενώς από φωτογράφους όπως ο Willy Ronis.

Είναι επίσης λόγος για τον οποίο καλλιτέχνες και φοιτητές έχουν συσσωρευτεί στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, που προσελκύονται από χαμηλότερα ενοίκια και χώρο για στούντιο, μια ενδιαφέρουσα και έντονη σκηνή νυχτερινής διασκέδασης και μια χαρακτηριστική μητροπολιτική αίσθηση που αποκλίνει από το τέλειο ταχυδρομείο του Παρισιού που πιθανώς συνηθίζετε να .

Αυτό είναι που κάνει την περιοχή τόσο ενδιαφέρουσα, στο τέλος: δεν είναι λαμπερή, αλλά αποπνέει πραγματική μυστικιστική και ένα είδος παλιού παγκόσμιου βάθους. Είτε επιθυμείτε να εξερευνήσετε την πολύχρωμη τέχνη του δρόμου στην οδό Denoyez (εικόνα), αφού αρπάξετε μια φθηνή μπύρα σε ένα από τα μποέμ μπαρ της περιοχής, απολαύστε ένα ατμόλουτρο από βιετναμέζικες Pho ή κινέζικα ζυμαρικά σε κοντινό εστιατόριο, σε δημοφιλείς χώρους όπως το La Bellevilloise, ή να καταλάβετε τη φήμη του Oscar Wilde, Jim Morrison ή των πεσόντων πολεμιστών της Κομμούνας των Παρισίων στο Père-Lachaise, ο 20ός προσφέρει μια ζαχαρή σειρά από πράγματα που πρέπει να κάνετε. Η πλήξη δεν είναι απλά επιλογή εδώ.

Να πάρει εκεί και να πάρει γύρω:

Το μεγαλύτερο διαμέρισμα της πόλης, το 20ο περιλαμβάνει τη γειτονιά γνωστή ως Belleville (που μοιράζεται με το 11ο διαμέρισμα ), καθώς και την περιοχή Gambetta / Menilmontant βόρεια του Père-Lachaise. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτές τις μεμονωμένες γειτονιές και τα σημαντικότερα σημεία τους ακολουθώντας τους παραπάνω συνδέσμους.

Ο ευκολότερος τρόπος να φτάσετε στο 20ο είναι να πάρετε τη γραμμή 2 ή 11 στο μετρό του Παρισιού στις στάσεις Belleville, Pyrenées, Menilmontant ή Père-Lachaise.

Χάρτης του 20ου: Δείτε το χάρτη εδώ

Κύρια αξιοθέατα και αξιοθέατα στον 20ο:

Η 20η προσφέρει ένα ελκυστικό μείγμα κοσμοπολίτικης ταχύτητας και ήσυχη, υποτονική ομορφιά. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα σε ένα από τα πανέμορφα πάρκα ή τα νεκροταφεία της περιοχής για μια μικρή περισυλλογή, πριν ξεκινήσετε για μια νύχτα σε ένα από τα ινδικά rock clubs του Belleville ή του Menilmontant. Επίσης, φροντίστε να δείτε το ετήσιο γεγονός που είναι γνωστό ως το Ateliers Ouverts de Belleville, μια εκδήλωση ανοιχτού τύπου που βλέπει τους καλλιτέχνες της περιοχής να ανοίγουν δωρεάν στούντιο και γκαλερί στο κοινό.

Μνημεία, τουριστικά αξιοθέατα και πάρκα:

Σημεία νυχτερινής διασκέδασης Συνιστώ:

Τοποθετημένο δίπλα στη Rue Ménilmontant, το La Bellevilloise είναι ένα από τα πιο περιζήτητα σημεία της Belleville για ζωντανή μουσική, μπύρα ή ελαφρύ γεύμα (οι χυλοπίτες και οι πλάκες τυροκομίας που εμπνέονται από το χίπις). Επίσης, ελέγξτε τη La Maroquinerie δίπλα από την πόρτα, επίσης γνωστή για τα ζωντανά σύνολα της.

Περαιτέρω ανατολικά προς Gambetta, La Flèche d'Or είναι ακόμα ένα hotspot για

Φαγητό έξω στην περιοχή:

Διαβάστε τον πλήρη οδηγό μας στο Belleville για προτάσεις σχετικά με μέρη για φαγητό στην περιοχή, όπως εξαιρετική κινεζική και ταϊλανδέζικη κουζίνα. Δείτε επίσης προτάσεις από το Παρίσι από το Mouth εδώ, και επίσης επισκεφθείτε το Felicity Lemon, μια νεότερη προσθήκη στην έννοια του εστιατορίου μικρών πιάτων στην πόλη.

Εάν είστε χορτοφάγος ή vegan, τα καλά νέα είναι ότι ο 20ός είναι ένας από τους πιο ευνοϊκούς χώρους της πόλης για μη σαρκοφάγα. Εκτός από τα πολλά ασιατικά εστιατόρια στο Belleville που έχουν προσφέρει μακρά πιάτα εκτός κρέατος, ένα νέο σύμπλεγμα από πιο πειραματικά, κοσμοπολίτικα χορτοφαγικά εστιατόρια σχηματίζεται αυτή τη στιγμή γύρω από λίγους δρόμους, σε μερικές από τις οποίες μεταφράζεται το πρώτο «χωριό λαχανικών» της πόλης, !

Διαβάστε σχετικές: Παρίσι για χορτοφάγους και βέγκαν

Που να μείνω?

Αυτή είναι μια από τις λιγότερο ακριβές περιοχές της πόλης για καταλύματα, καθιστώντας την μια ελκυστική επιλογή εάν είστε σε έναν προϋπολογισμό και είστε πρόθυμοι να βγείτε από την πεπατημένη διαδρομή. Ένα ξενοδοχείο που μπορώ προσωπικά να προτείνω είναι το Mama Shelter, ένα ισχίο, μοντέρνο ξενοδοχείο κοντά στο Gambetta (διαβάστε την αναθεώρησή μου) .

Για να βρείτε το τέλειο ξενοδοχείο στην περιοχή και να διαβάσετε για τα ξενοδοχεία στις 20th απολαμβάνοντας τις καλύτερες βαθμολογίες με τους επισκέπτες, δείτε αυτή τη σελίδα στο TripAdvisor (διαβάστε κριτικές και κράτηση απευθείας).

Είναι ασφαλές?

Επειδή ο 20ός είναι ένας από τους πιο "πικρούς" χώρους της πόλης και (δυστυχώς) πολλοί άνθρωποι συνδέουν την εθνοτική ποικιλομορφία με δυνητικό κίνδυνο, μερικοί επισκέπτες αναρωτιούνται εάν είναι ασφαλές να μείνουμε εδώ. Η απάντησή μου είναι ένα ορισμένο «ναι», αλλά ασκεί επιφυλακτικότητα το βράδυ σε ορισμένες περιοχές που είναι γνωστές ως αστικές εγκληματικές δραστηριότητες (κυρίως pickpocketing και υπαίθρια πορνεία): Η Boulevard de Belleville και η Boulevard de la Villette ειδικότερα μπορεί να είναι δυσάρεστες ή να αισθάνονται κομψό "ειδικά" για τις γυναίκες που ταξιδεύουν μόνοι τους. Θα αποφύγω τη νύχτα. Η περιοχή γύρω από το σταθμό Porte de Bagnolet του μετρό μπορεί επίσης να αποφευχθεί μετά το σκοτάδι. Ωστόσο, θέλω να καθησυχάσω τους αναγνώστες ότι, κατά γενικό κανόνα, ο 20ός είναι εξίσου ασφαλής με την υπόλοιπη πόλη.

Διαβάστε περισσότερα για την ασφάλεια στο Παρίσι εδώ