Ένας πλήρης οδηγός για το Μουσείο Ροντέν στο Παρίσι

Αφιέρωμα στον μεγαλύτερο σύγχρονο γλύπτη της Γαλλίας

Άνοιξε το 1919 στο ιδιωτικό παριζιάνικο αρχοντικό όπου ο Γάλλος γλύπτης Auguste Rodin συγκέντρωσε τα σπουδαιότερα έργα του, το Μουσείο Ροντέν είναι αφιερωμένο στη σύνθετη ζωή και έργο ενός από τους πιο διακεκριμένους καλλιτέχνες της Γαλλίας. Η μόνιμη συλλογή στον κύριο χώρο του Παρισιού περιλαμβάνει αρκετά αριστουργήματα - συμπεριλαμβανομένου του "The Thinker" και των λιγότερο γνωστών έργων του ίδιου του Ροντέν, του λαμπρού μαθητή του Camille Claudel και άλλων.

Εν τω μεταξύ, τα προσωρινά εκθέματα διερευνούν λιγότερο γνωστές πτυχές του έργου του καλλιτέχνη. Το Μουσείο Ροντέ είναι επίσης γιορτάζεται για τον τεράστιο, εκπληκτικό κήπο γλυπτικής του - ένα που είναι πάντα μια ευχαρίστηση να περπατήσετε και να ονειρευτείτε.

Υπάρχει επίσης μια δευτερεύουσα τοποθεσία για το μουσείο στο Meudon, έξω από το Παρίσι, το οποίο στεγάζει σοβά και κερί σε πολλά από τα σημαντικότερα έργα του Ροντέν. Προτείνω στους μεγάλους θαυμαστές του Ροντέν να επισκεφτούν την κύρια περιοχή στο Παρίσι και στη συνέχεια να εξετάσουν ένα ταξίδι στο υποκατάστημα Meudon για να διερευνήσουν με περισσότερες λεπτομέρειες πώς ο Ροντ ανέπτυξε το δημιουργικό του όραμα.

Προσωρινά Εκθέματα:

Το Musee Rodin φιλοξενεί τακτικά προσωρινά εκθέματα που διερευνούν συγκεκριμένες πτυχές του έργου του Ροντέν, τις συνεργασίες του και τις αμοιβαίες επιρροές του με άλλους καλλιτέχνες και άλλα θέματα. Επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα για μια λίστα με τρέχοντα προσωρινά εκθέματα στο μουσείο.

Στιγμιότυπα από τη Μόνιμη Συλλογή:

Η μόνιμη συλλογή στο μουσείο περιλαμβάνει πάνω από 6.000 γλυπτά (πολλά από τα οποία στεγάζονται στη δευτερεύουσα περιοχή του μουσείου στο Meudon έξω από το Παρίσι) σε μπρούντζο, μάρμαρο, γύψο, κερί και άλλα υλικά.

Οι σοβάδες στεγάζονται στο Meudon, ενώ τα τελειωμένα γλυπτά από μάρμαρο και χαλκό συλλέγονται στον κεντρικό χώρο του Hotel Biron στο Παρίσι.

Η συλλογή γλυπτών στο χώρο του Hotel Biron φιλοξενεί μερικά από τα πιο πολύτιμα έργα του Ροντέν, όπως το φιλί, ο σκεπτόμενος, η φούγκιτ αμόρ, η σκέψη και μια σειρά γλυπτών που απεικονίζουν τον γιορτασμένο γάλλο συγγραφέα Honoré de Balzac.

Υπάρχουν επίσης δεκαπέντε σημαντικά έργα του Camille Claudel, του προικισμένου μαθητή του Ροντέν και ξανά, ξανά και ξανά.

Η συλλογή στο ξενοδοχείο Biron στο Παρίσι περιλαμβάνει επίσης σκίτσα, πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφίες που χρησιμοποιεί ο Rodin για μοντελοποίηση στα πρώτα στάδια της δουλειάς του, καθώς και ένα εκτεταμένο αρχείο.

Ο Κήπος Γλυπτικής στο Μουσείο:

Η είσοδος στο καταπράσινο κήπο γλυπτικής που βρίσκεται πίσω από το κύριο μουσείο θα σας κοστίσει ένα επιπλέον (ονομαστικό) τέλος - αλλά σε μια ηλιόλουστη, ζεστή μέρα, αξίζει το επιπλέον κόστος. Εκτείνονται σε τρία εκτάρια, ο κήπος γλυπτικής διαθέτει πολλά μνημειώδη έργα σε χαλκό από τον Rodin, εκτός από αρκετές μαρμάρινες προτομές και αγάλματα που χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή αρχαιότητα. Ο κήπος διαθέτει επίσης μεγάλη ποικιλία φυτών και λουλουδιών, περιπάτους με τριαντάφυλλα, εστιατόριο και καφέ.

Μεγάλες εργασίες από τον Rodin στο κήπο:

Τοποθεσία και πληροφορίες επικοινωνίας

Διεύθυνση: 79, rue de Varenne, 7ο διαμέρισμα
Μετρό: Βαρέν, Invalides
Πληροφορίες στον Ιστό: Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα (στα αγγλικά)

Αξιοθέατα και αξιοθέατα κοντά στο Μουσείο:

Ωρες λειτουργίας:

Το μουσείο είναι ανοιχτό κάθε μέρα εκτός από τη Δευτέρα. Οι ώρες ποικίλουν:

Ημέρες και ώρες κλεισίματος : Κλείσιμο τη Δευτέρα και την 1η Ιανουαρίου, 1η Μαΐου και 25 Δεκεμβρίου.

Εισιτήρια και εισδοχή:

Για ενημερωμένες λεπτομέρειες σχετικά με τα εισιτήρια και τις εκπτώσεις εισόδου στο Musee Rodin, συμβουλευτείτε αυτή τη σελίδα στον επίσημο ιστότοπο.

Το Μουσείο Παρισίων του Παρισιού περιλαμβάνει την είσοδο στο Μουσείο Rodin (Buy Direct at Rail Europe) .