Ρίξτε μια καμήλα στο Los Cabos

Cabo Adventures Outback και Camel Safari

Υπάρχουν πολλά διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα πράγματα να κάνετε στο Los Cabos . Μια δραστηριότητα που πιθανότατα δεν θα περίμενε κανείς να κάνει εδώ είναι η καμήλα. Ίσως να πιστεύετε ότι θα χρειαστεί να διασχίσετε τον ωκεανό για να οδηγήσετε μια καμήλα, αλλά Cabo Adventures, μια εταιρεία περιοδεία που λειτουργεί από Los Cabos, προσφέρει αυτή τη δραστηριότητα. Εκτός από την απροσδόκητη εκδρομή, η εκδρομή Outback και Camel Safari είναι ένας διασκεδαστικός και ενδιαφέρον τρόπος για να περάσετε τη μέρα.

Δείτε περισσότερες ημερήσιες εκδρομές στο Los Cabos

Όταν η Σαχάρα συναντά το Μεξικό

Η μέρα ξεκινάει με check in στο Cabo Dolphins 'Center στη Μαρίνα στο Cabo San Lucas και από εκεί οι επιβάτες επιβιβάζονται σε λεωφορείο για 15 χλμ. Στο Rancho San Cristobal, ένα ακίνητο 500 στρεμμάτων το οποίο χρησιμεύει και ως της έδρας της ASUPMATOMA, της Ένωσης για την προστασία του περιβάλλοντος και της θαλάσσιας χελώνας στη Νότια Baja. Εκεί πραγματοποιείται η Outback Adventure. Μετά την αποβίβαση από το λεωφορείο, η μεγάλη ομάδα χωρίστηκε σε μικρότερες ομάδες και ανεβήκαμε στο Unimogs, όλα τα οχήματα εδάφους που μπορούν να χειριστούν το αμμώδες και άνισο έδαφος της ερήμου. Στο εσωτερικό, τα Unimogs έχουν δύο πάγκους που βλέπουν το ένα το άλλο. Βρήκαμε μεξικάνικες πόντζο στα παγκάκια, και από τότε που ήταν μια δροσερή μέρα, τα βρήκαμε. Οι Unimogs μας πήγαν στο σημείο από την παραλία όπου θα είχαμε τη βόλτα με καμήλα.

Κατοικίες Cabo Camels 'Origins

Εδώ συναντήσαμε τον Sidi Amar, ένα Tuareg από τη Βόρεια Αφρική, ο οποίος βρισκόταν στο Los Cabos εδώ και λίγα χρόνια και εργάστηκε ως χειριστής καμήλας Cabo Adventures.

Μας εξήγησε ότι οι καμήλες που θα οδηγήσαμε έφεραν στο Los Cabos από το Τέξας. Αυτές οι καμήλες είναι απόγονοι του Camel Corps, ένα πείραμα του Αμερικανικού Στρατού κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου που χρησιμοποίησε καμήλες ως πακέτα ζώων στις Νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Μας μίλησε για τις καμήλες, εξηγώντας ότι είναι κατάλληλες για την έρημο του Baja California Sur , και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις καμήλες και την προσωπική του ιστορία.

Ταξιδεύοντας με τις καμήλες Cabo

Μας δόθηκαν κράνη που ήταν εξοπλισμένα με ένα πανί για να μας προστατεύσουν από τον ήλιο (που φαινόταν σαν ένα τουρμπάνι) και είχαν εκπαιδευτεί να αφήσουν τις κάμερες και τα υπάρχοντά τους σε ένα κουτί γιατί θα χρειαζόμασταν δύο χέρια για να κρατήσουμε την καμήλα . Στη συνέχεια ανεβήκαμε στην ξύλινη πλατφόρμα για να τοποθετήσουμε τις καμήλες. Περνούσαμε παράλληλα, δύο σε μια καμήλα. Η διαδρομή ήταν μικρότερη από όσο περίμενα, αλλά το βάδισμα των καμήλων κάνει για μια όχι πολύ άνετη βόλτα, οπότε μια μεγαλύτερη διαδρομή μπορεί να είναι δυσάρεστη για μερικούς. Ένας φωτογράφος πήρε τη φωτογραφία μας με τις καμήλες και την άμμο της ερήμου και τον ωκεανό ως σκηνικό για μερικές εξαιρετικές φωτογραφίες.

Μετά από τη βόλτα με καμήλα, απολαύσαμε μια περιπατητική φύση και ο οδηγός μας μίλησε για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής και μάθαμε για μερικά από τα φαρμακευτικά φυτά της περιοχής. Μετά το περίπατο της φύσης, πήγαμε πάλι στο Unimog και οδηγήθηκαν σε μια υπαίθρια σκεπαστή περιοχή όπου απολάβαμε ένα παραδοσιακό μεξικάνικο γεύμα που αποτελείται από ρύζι, φασόλια, μοσχάρι, σαλάτα κάκτων και τορτίγια φρέσκα φτιαγμένα στο κοραλί. Πήραμε επίσης να δοκιμάσουμε μερικά tequila και mezcal , και ο οδηγός μας μίλησε για αυτά τα μεξικανικά ποτά.

Το Outback και το Camel Safari

Αυτή η εκδρομή περιλαμβάνει μεταφορά από το γραφείο Cabo Adventures στο Cabo San Lucas, μια βόλτα στην φύση στην έρημο, μια σύντομη βόλτα με καμήλα, μεσημεριανό γεύμα και δοκιμή τεκίλα.

Η εκδρομή είναι κατάλληλη για παιδιά πέντε ετών και άνω. Φορέστε άνετα ρούχα και κλειστά παπούτσια και βεβαιωθείτε ότι έχετε εφαρμόσει κάποιο αντηλιακό. Η χρήση φωτογραφικών μηχανών δεν επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της καμήλας, αλλά ένας επαγγελματίας φωτογράφος παίρνει φωτογραφίες που είναι διαθέσιμες για αγορά. Εάν είστε τυχεροί, μπορείτε να πάρετε μια φωτογραφία ενός φιλού με μια καμήλα.

Επικοινωνήστε με την Cabo Expeditions

Το Cabo Adventures διαθέτει ένα γραφείο στη μαρίνα του Cabo San Lucas, Bldv. Paseo de la Marina (esquina Malecon) Lote 7, Cabo San Lucas, Baja California Sur. Το γραφείο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 7 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Τηλέφωνο: ΗΠΑ & Καναδάς χωρίς χρέωση 1-888-526-2238, στο Μεξικό 52-624-173-9500
Ιστοσελίδα: Cabo Adventures
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@cabo-adventures.com
Skype: Vallarta & CaboAdventures

Όπως συνηθίζεται στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ο συγγραφέας έλαβε δωρεάν υπηρεσίες για σκοπούς αναθεώρησης. Ενώ δεν έχει επηρεάσει αυτή την αναθεώρηση, το About.com πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Ηθικής.