Ολλανδικά Τουλίπα Πεδία σε Bloom - Άνοιξη στην Ολλανδία

Υπέροχα πεδία τουλίπες καλύπτουν την Ολλανδία την άνοιξη

Μια εαρινή εκδρομή στο Άμστερνταμ και τις Κάτω Χώρες δεν είναι πλήρης χωρίς μια επίσκεψη στην ολλανδική ύπαιθρο για να δείτε τα πεδία του τουλίπας σε άνθιση και να επισκεφθείτε μία από τις καλύτερες επιδείξεις λαμπτήρων στον κόσμο. Το Touring Keukenhof Gardens , οι μεγαλύτεροι κήποι τουλίπας στον κόσμο, είναι μια θαυμάσια ακτογραμμή, αλλά και οι εκπληκτικοί καλλιεργημένοι κήποι σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ολλανδία την άνοιξη, θα δείτε τα πεδία τουλίπα σε Noord Holland, Zuid Holland και Friesland.

Επιπλέον, υπάρχουν μερικά όμορφα χωριά τουλίπα δίπλα στους κήπους Keukenhof, κοντά στον μεγάλο ανεμόμυλο.

Tulipmania

Οι άνθρωποι είναι τρελοί για τις τουλίπες σήμερα, αλλά όχι τόσο όσο στον 17ο αιώνα. Οι τουλίπες έγιναν άκρως δημοφιλείς με τον Ολλανδό λαό στα τέλη του 1636 και στις αρχές του 1637, και μια μανία για τους βολβούς σάρωσε τη χώρα. Η κερδοσκοπική αγορά και πώληση οδήγησε την τιμή των τουλιπών μέχρι που κάποιες λαμπτήρες τουλίπας κοστίζουν περισσότερο από ένα σπίτι και ένας μόνος λαμπτήρας κοστίζει το ισοδύναμο μισθού 10 ετών για τον μέσο εργαζόμενο της Ολλανδίας. Μεγάλο μέρος της κερδοσκοπικής διαπραγμάτευσης πραγματοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις κατανάλωσης αλκοόλ, οπότε το αλκοόλ τροφοδότησε την τουλίπα. Ο πυθμένας έπεσε έξω από την αγορά το Φεβρουάριο του 1637, με πολλούς πωλητές και αγοραστές τουλίπας να βλέπουν την τύχη τους να χάνονται. Κάποιοι που εξέφρασαν την εικασία τους για την αγορά της τουλίπας έμειναν με απωλεσθέντες βολβούς ή με βολβοί στο "layaway". Η οικονομική ιδέα των επιλογών προέκυψε από αυτή την καταστροφή του τουλίπα, και ο όρος tulipmania εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για να περιγράψει οποιαδήποτε επενδυτική φρενίτιδα.

Αν και οι Κάτω Χώρες είναι μια μικρή χώρα που μπορεί να επισκεφθείτε με αυτοκίνητο ή ταξίδι με λεωφορείο, οι λάτρεις της κρουαζιέρας σίγουρα θα απολαύσουν την περιήγηση στην ολλανδική ύπαιθρο σε μια κρουαζιέρα ποταμών. Μια ολλανδική κρουαζιέρα σε τουλίπες είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δείτε τις Κάτω Χώρες και να απολαύσετε τα λουλούδια της άνοιξης. Οι κρουαζιέρες σε τουλίπες περιλαμβάνουν επίσης στάσεις σε πολλά από τα γοητευτικά ολλανδικά χωριά και περιλαμβάνουν επίσης χρόνο για να δείτε μερικούς από τους παλιούς ανεμόμυλους που σχετίζονται επίσης με τις Κάτω Χώρες.

Ορισμένα δρομολόγια κρουαζιέρας τουλίπας περιλαμβάνουν επίσης στάσεις στο Βέλγιο, τη Γερμανία ή / και τη Γαλλία.

Keukenhof Gardens

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τις Κάτω Χώρες και να δείτε ανθισμένες τουλίπες είναι όταν ανοίγουν οι διάσημοι κήποι Keukenhof. Αυτοί οι κήποι είναι ανοιχτοί για περίπου οκτώ εβδομάδες - μεταξύ της τελευταίας εβδομάδας του Μαρτίου και των μέσων Μαΐου κάθε έτους. Ευτυχώς για τους λάτρεις της κρουαζιέρας, αυτό το χρονικό πλαίσιο συμπίπτει με την ολλανδική σεζόν κρουαζιέρας τουλίπας. Οι επαγγελματίες κηπουροί βολβών προβάλλουν τα λουλούδια τους στο Keukenhof και οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα λουλούδια να ανθίζουν, να επιλέξουν εκ των προτέρων τους βολβούς που ταιριάζουν με τα αγαπημένα τους λουλούδια και να έχουν παραδοθεί στα σπίτια τους μετά τη συγκομιδή τους στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου.

Οι Κήποι Keukenhof καλύπτουν 32 εκτάρια πλούσιου ολλανδικού εδάφους και οι επισκέπτες μπορούν να δουν πάνω από επτά εκατομμύρια βολβούς 800 διαφορετικών ποικιλιών. Δεν ανθίζουν όλες οι ποικιλίες την ίδια στιγμή, οπότε μην προσπαθήσετε να τις μετρήσετε. Το Pavilion Juliana στο Keukenhof έχει μια ενδιαφέρουσα έκθεση για τη μανία τουλίπας. Οι ολλανδικές κρουαζιέρες του ποταμού τουλίπα περιλαμβάνουν πάντοτε τουλάχιστον μια μισή μέρα εκδρομή στους κήπους Keukenhof αλλά και βόλτες με λεωφορείο σε όλη την ύπαιθρο για να δουν τα λουλούδια να ανθίζουν.

Το Keukenhof δεν είναι το μοναδικό μέρος για να δείτε τις τουλίπες της άνοιξης στις Κάτω Χώρες. Τα πεδία καλύπτουν το πλούσιο έδαφος της χώρας και οι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφθούν ακόμη και ένα εμπορικό αγρόκτημα τουλίπας για να δουν πώς συλλέγονται και παραδίδονται οι τουλίπες σε όλο τον κόσμο.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τη διαδικασία για την προετοιμασία των κομμένων τουλίπας προς πώληση στις αγορές χονδρικής πώλησης.

Η εκδήλωση Floriade World Horticultural Expo

Ένα άλλο εξαιρετικό μέρος για να δούμε τουλίπες και άλλα λουλούδια στις Κάτω Χώρες είναι στο Floriade, το οποίο είναι μια έκθεση οπωροκηπευτικών που πραγματοποιείται κάθε δέκα χρόνια σε διαφορετική τοποθεσία στη χώρα. Ο σχεδιασμός για την επόμενη Floriade ξεκινάει πολλά χρόνια εκ των προτέρων και οι Κάτω Χώρες πραγματοποίησαν την πρώτη τους έκθεση το 1960. Το Floriade διαρκεί από την 1η Απριλίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, οπότε δεν είναι μόνο οι τουλίπες στην έκθεση. Η ολλανδική βιομηχανία φυτοκομίας παρουσιάζει τις τελευταίες της τάσεις και εξελίξεις στον υπόλοιπο κόσμο. Τα θέματα κυμαίνονται από το νερό, τη βιωσιμότητα, τα λουλούδια, τους κήπους και την αρχιτεκτονική έως τις γαστρονομικές απολαύσεις. Η επόμενη Floriade είναι το 2022, οπότε μπορείτε να ξεκινήσετε να εξοικονομείτε τα δολάρια σας τώρα!