Τουριστικές θεωρήσεις για τις Κάτω Χώρες

Πότε είναι απαραίτητο;

Το αν ένας τουρίστας απαιτεί θεώρηση για να εισέλθει στην Ολλανδία εξαρτάται από την ιθαγένειά του. Οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και δεκάδες άλλες χώρες μπορούν να περάσουν έως και 90 ημέρες στις Κάτω Χώρες χωρίς τουριστική βίζα. βλέπε κατάλογο χωρών των οποίων οι υπήκοοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης. (Οι υπήκοοι των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) / του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και της Ελβετίας απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης.) Οι τουρίστες που απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης μπορούν να περάσουν 90 ημέρες σε οποιαδήποτε περίοδο 180 ημερών στον Χώρο Σένγκεν (βλέπε παρακάτω).

Θεωρήσεις Σένγκεν

Για τις ιθαγένειες που απαιτούν θεώρηση εισόδου για να εισέλθουν στις Κάτω Χώρες, πρέπει να αποκτηθεί προσωπικά "βίζα Σένγκεν" από την ολλανδική πρεσβεία ή το προξενείο της χώρας καταγωγής του ταξιδιώτη. Οι θεωρήσεις Σένγκεν ισχύουν για τις 26 χώρες του χώρου Σένγκεν: Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, Μπορούν να απαιτηθούν βοηθητικά έγγραφα, όπως απόδειξη οικονομικών μέσων, κρατήσεις ξενοδοχείων ή επιστολή πρόσκλησης από προσωπική επαφή στις Κάτω Χώρες, απόδειξη της πρόθεσης για επιστροφή στη χώρα καταγωγής ή απόδειξη ασφάλισης ιατρικής διαμονής. (Οι κάτοχοι θεωρήσεων θα πρέπει να λαμβάνουν αντίγραφα αυτών των εγγράφων μαζί τους στα ταξίδια τους.)

Εάν ο αιτών θεώρηση προτίθεται να επισκεφθεί περισσότερες από μία χώρες Σένγκεν στο ίδιο ταξίδι, η αίτηση θεώρησης πρέπει να υποβληθεί στην αποστολή του επικεφαλής προορισμού του. εάν καμία χώρα δεν πληροί αυτά τα προσόντα, τότε η θεώρηση μπορεί να αποκτηθεί από την αποστολή της πρώτης χώρας Σένγκεν στην οποία θα εισέλθει ο αιτών.

Οι αιτήσεις θεώρησης διαρκούν 15 έως 30 ημέρες για να επεξεργαστούν. οι θεωρήσεις εκδίδονται το πολύ τρεις μήνες πριν από το ταξίδι. Οι κάτοχοι θεωρήσεων πρέπει να αναφέρουν στον τοπικό δήμο εντός 72 ωρών από την άφιξη. η απαίτηση αυτή απαλείφεται για τους επισκέπτες που νοικιάζουν καταλύματα σε ξενοδοχείο, κάμπινγκ ή παρόμοιο.

Οι τουριστικές θεωρήσεις εκδίδονται για μέγιστη διάρκεια 90 ημερών σε οποιαδήποτε περίοδο 180 ημερών. οι μη ολλανδοί υπήκοοι που επιθυμούν να διαμείνουν περισσότερο από τρεις μήνες στις Κάτω Χώρες πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ειδική προσωρινή άδεια διαμονής και, σε ορισμένες περιπτώσεις, για θεώρηση.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις άδειες διαμονής και τις βίζες των Κάτω Χωρών, ανατρέξτε στον ιστότοπο της υπηρεσίας Μετανάστευση και Πολιτισμός.