Ημερήσια εκδρομή στο Leiden, Νότια Ολλανδία

Ο Λέιντεν αποκαλεί την «πόλη των ανακαλύψεων», μια αναφορά στους αιώνες των επιστημονικών επιτευγμάτων που έλαβαν χώρα σε αυτή την πόλη της Νότιας Ολλανδίας των 120.000. μερικοί από τους Ολλανδούς »και οι καλύτεροι στοχαστές του κόσμου έχουν βαδίσει σε αυτούς τους δρόμους, από το βραβευμένο με Νόμπελ Χ. Καμερλίνγκ Ονς μέχρι τον Albert Einstein. Για τους επισκέπτες, επίσης, είναι ένα μέρος με πολλά να ανακαλύψουν: περίπου 20 μουσεία, διάφορες ιστορικές εκκλησίες, μια ποικιλία από κουζίνες της παγκόσμιας κουζίνας και άλλα μπορούν να κρατήσουν τους τουρίστες απασχολημένοι για μέρες στο τέλος.

Πώς να φτάσετε στο Leiden:

Τι να δείτε και να κάνετε στο Leiden:

Μουσεία του Λέιντεν:

Τα 20 ξεχωριστά μουσεία του Λέιντεν - τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στο συμπαγές ιστορικό κέντρο - καλύπτουν μια ευρεία ποικιλία θεμάτων, από την τέχνη και τον πολιτισμό έως την ιστορία, τη φύση και την επιστήμη.

Πού να φάτε και να πίνετε στο Leiden:

Σαν χαρακτηριστική φοιτητική πόλη, το Leiden διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία εστιατορίων - τόσο από άποψη τιμής όσο και κουζίνας - και από πληθώρα καφετεριών όπου οι μαθητές μπορούν να χαλαρώσουν για ώρες με τα βιβλία τους (ή φορητούς υπολογιστές) και ένα φλιτζάνι καφέ. Οι τοπικές σπεσιαλιτέ περιλαμβάνουν το Leidse kaas (τυρί Leiden), το οποίο είναι γεμάτο με κύμινο και γαρύφαλλα και διατίθεται στην ημι-εβδομαδιαία υπαίθρια αγορά, που πραγματοποιείται την Τετάρτη και το Σάββατο στο Nieuwe Rijn.

Ετήσια Φεστιβάλ & Εκδηλώσεις στο Leiden: