Ποια γειτονιά της Νέας Ορλεάνης είναι η ασφαλέστερη για να παραμείνει;

Περιοχές χαμηλής εγκληματικότητας που πρέπει να εξετάσετε για την επίσκεψή σας στο Big Easy

Για πολλούς επισκέπτες στη Νέα Ορλεάνη (ή οποιαδήποτε πόλη, πραγματικά), το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όταν επιλέγετε ποια γειτονιά για να μείνετε είναι ασφάλεια. Και αυτό δεν είναι αβάσιμο: τα ποσοστά εγκληματικότητας στη Νέα Ορλεάνη είναι σχετικά υψηλά.

Ο Big Easy έχει δει πάνω από 100 φόνους ετησίως από το 1966 και παρόλο που ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί από τα μέσα της δεκαετίας του '90 σε πάνω από 400 το χρόνο, η Νέα Ορλεάνη εξακολουθεί να έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών στη χώρα.

Όπως και σε άλλες πυκνοκατοικημένες πόλεις, τα περισσότερα βίαια εγκλήματα στη Νέα Ορλεάνη πραγματοποιούνται μακριά από γειτονιές όπου επισκέπτονται παραδοσιακά οι τουρίστες και, συσχετίζοντας, όπου βρίσκονται τα περισσότερα ξενοδοχεία και τα B & B.

Εδώ είναι μια επισκόπηση ποια μέρη της Νέας Ορλεάνης είναι ασφαλέστερα για τους τουρίστες.

Νέα Ορλεάνη Κήπος και Uptown

Το Garden District και το Uptown είναι οι ασφαλέστερες περιοχές της πόλης από την άποψη της χαμηλής εγκληματικότητας. Υπάρχουν μερικά παραδοσιακά bed and breakfasts σε αυτόν τον τομέα τα οποία είναι αρκετά ακριβά αλλά εξίσου κομψά και αναβαθμισμένα.

Το μειονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά αξιοθέατα ή εστιατόρια στη γειτονιά (με πιθανή εξαίρεση το παλάτι του διοικητή ) και θα βρεθείτε συχνά ταξιδεύοντας σε άλλες γειτονιές τη νύχτα ούτως ή άλλως σε αναζήτηση των πραγμάτων που πρέπει να κάνετε

Κεντρική επιχειρηματική περιοχή της Νέας Ορλεάνης

Όπως υποδηλώνει το ψευδώνυμο, η κεντρική επιχειρηματική περιοχή της πόλης φιλοξενεί πολλά από τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης.

Υπάρχουν τμήματα της γειτονιάς που μπορεί να είναι λίγο ανασφαλή το βράδυ. Αν επιλέξετε να μείνετε εδώ, τα ξενοδοχεία πιο κοντά στην Canal Street είναι γενικά ασφαλέστερα.

Νέα γαλλική συνοικία της Ορλεάνης

Το καλύτερο στοίχημα για μια περιοχή χαμηλού εγκλήματος, όπως οποιαδήποτε μεγάλη πόλη, είναι το πιο πολυσύχναστο τμήμα της Νέας Ορλεάνης: η γαλλική συνοικία. Είστε λιγότερο πιθανό να δείτε βίαια εγκλήματα σε αυτό το τμήμα, ιδιαίτερα στα βαριά περιηγημένα μπλοκ από την οδό Bourbon μέχρι την οδό Decatur και από την Canal Street στην Ann Street.

Η δημοτικότητα αυτού του τέντωμα σημαίνει, ωστόσο, ότι μπορεί να είναι ένας μαγνήτης για πορτοφολάδες και χαμηλού βαθμού απατεώνες. Αλλά αυτός ο όγκος ανθρώπων σημαίνει ότι το βίαιο έγκλημα κατά των επισκεπτών είναι πολύ ασυνήθιστο. Επίσης, η γειτονιά είναι γεμάτη με εστιατόρια, έτσι μειώνεται η ανάγκη να ταξιδέψετε σε άλλες γειτονιές τη νύχτα.

Chef Menteur Highway και άλλες γειτονιές της Νέας Ορλεάνης

Συνολικά, όμως, τα περισσότερα ξενοδοχεία στη Νέα Ορλεάνη βρίσκονται σε περιοχές που είναι αρκετά ασφαλείς για τους τουρίστες να επισκέπτονται και να κυκλοφορούν στην περιοχή (με εξαίρεση αυτά που βρίσκονται στην οδό Chef Menteur Highway, τα οποία είναι σε μεγάλο βαθμό από τις ώρες).

Οι λαοί που δεν είναι κάτοικοι πόλεων ή έμπειροι ταξιδιώτες, θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κολλήσουν με μια από τις γειτονιές που αναφέρθηκαν εδώ, καθώς είναι απλά ασφαλέστερες για διάφορους λόγους. Και είναι πιθανότερο να βρείτε έναν αστυνομικό ή κάποιον άλλο υπάλληλο που μπορεί να σας καθοδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση εάν χάσετε.

Επιλογές ενοικίασης για τους τουρίστες της Νέας Ορλεάνης

Εάν κοιτάζετε ένα Airbnb, ένα VRBO ή άλλο ανεπίσημο βραχυπρόθεσμο μίσθωμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους χάρτες εγκλημάτων που παρέχονται από το NOLA.com ή το NOPD, καθώς και τις λειτουργίες αναθεώρησης στον ιστότοπό σας ενοικίασης για να πάρετε μια αίσθηση της άμεσης γειτονιά.

Αξίζει να επαναλάβουμε ότι οι λιγότερο έμπειροι ταξιδιώτες, οι αρχάριοι στη Νέα Ορλεάνη και όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την ασφαλή διαμονή σε ένα άγνωστο μέρος πρέπει να εξετάσουν τις παραπάνω γειτονιές.