Υπάρχει Κάτι Μεγάλο Γεγονός στο REI

Για πολλά χρόνια, η REI υπήρξε ένας από τους κορυφαίους λιανοπωλητές για τους λάτρεις της υπαίθρου και τους ταξιδιώτες περιπέτειας. Τόσο τα καταστήματα τούβλου και κονιάματος όσο και ο ιστότοπός του παραμένουν ένα από τα καλύτερα μέρη για ψώνια πριν ξεκινήσετε το επόμενο ταξίδι κάμπινγκ, εκδρομή με σακίδιο ή ταξίδι στην απόμερη πλευρά του πλανήτη. Η εταιρεία διαθέτει πάντα μερικές από τις κορυφαίες μάρκες στην υπαίθρια βιομηχανία - συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων The North Face, πακέτα Osprey και μπότες Asolo - ενώ παράλληλα διαθέτει και τα δικά της εμπορικά σήματα REI.

Και ενώ αυτά τα προϊόντα ήταν πάντα αξιόπιστα, καλά κατασκευασμένα και οικονομικά προσιτά, δεν συγκεντρώνονταν πάντα απευθείας στον ανταγωνισμό. Τώρα, όμως, αυτό αλλάζει, καθώς η εταιρεία μετατοπίζεται προς μια υψηλότερη ποιότητα, πιο πλούσια εμπειρία για τους πελάτες της.

Η REI άρχισε πραγματικά αυτή την νέα πρωτοβουλία την άνοιξη του 2016, όταν κυκλοφόρησε ενημερωμένες εκδόσεις της σειράς Traverse και Flash σακιδίων της, μαζί με νέα κέλυφος βροχής και άλλα είδη ένδυσης. Αλλά προχωρώντας, το σχέδιο είναι να εισαγάγει μια ολόκληρη σειρά νέων εργαλείων που περιλαμβάνει σκηνές, υπνόσακους, πεζοδρόμια, καρέκλες για κάμπινγκ και διάφορα είδη ένδυσης, όπως παντελόνια και σορτς πεζοπορίας, τεχνικά πουκάμισα, σακάκια κάτω και πολλά άλλα. Το σύνολο των νέων εργαλείων REI θα περιλαμβάνει 34 προϊόντα, πολλά από τα οποία πρόκειται να φτάσουν στα καταστήματα στις αρχές του 2017.

Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω στο Εθνικό Πάρκο Bryce Canyon στη Γιούτα για να δοκιμάσω μερικά από αυτά τα εργαλεία πριν από την κυκλοφορία του το επόμενο έτος.

Συνοδεύοντάς μου σε αυτό το ταξίδι ήταν αρκετοί άλλοι εξωτερικοί συγγραφείς, καθώς και ένας σκηνοθέτης σχεδιαστών και PR ανθρώπων από την ίδια την REI. Ο στόχος ήταν να τεθούν τα νέα αυτά προϊόντα σε δοκιμασία σε ένα πραγματικό περιβάλλον, μαθαίνοντας από πρώτο χέρι πώς έγιναν. Λίγες ξέρουμε ότι θα έχουμε μια εξαιρετική ευκαιρία να κάνουμε ακριβώς αυτό.

Υπάρχει μια παλιά παροιμία ανάμεσα στους υπαίθριους τυχοδιώκτες που λέει ότι «δεν υπάρχει κακό καιρό, απλά κακό εργαλείο». Αυτό αποδείχθηκε αρκετά ακριβές σε αυτό το ταξίδι, κατά το οποίο συναντήσαμε για κάθε είδος καιρού που μπορούμε να φανταστούμε, μεταξύ των οποίων η έντονη βροχή, οι ισχυροί άνεμοι, το χαλάζι, οι πλημμύρες, οι ανεμοστρόβιλοι και το χιόνι. Ω ναι, ο ήλιος έδειξε ακόμη και το πρόσωπό του σε μια σπάνια περίσταση, αλλά αυτές οι στιγμές ήταν σίγουρα λίγες και μακριά. Μπορεί να μην ήταν οι καλύτερες συνθήκες για backpacking και κάμπινγκ, αλλά σίγουρα ήταν τέλειο για τη δοκιμή εργαλείων.

Φυσικά, όταν βγαίνεις στην έρημο με κακές καιρικές συνθήκες, μια καλή σκηνή είναι το κλειδί για να μένεις ξηρό και ζεστό. Σε αυτή την περίπτωση, δοκιμάσαμε όλες τις νέες εκδόσεις της γραμμής Quarter Dome της REI, η οποία θα παραδοθεί σε εκδόσεις μονής, δύο ατόμων και τριών ατόμων την επόμενη άνοιξη. Οι σκηνές έχουν σχεδιαστεί για να είναι ελαφρύ, ανθεκτικό και εύκολο στη συναρμολόγησή τους, ακόμη και στην βροχή που χύνεται. Αυτές οι νέες σκηνές είναι εξοπλισμένες με βροχοπτώσεις και προσαρμοσμένα χτιστά ίχνη για να κρατήσουν την υγρασία στον κόλπο και ενώ βρέξιμα γάτες και σκυλιά έξω, το εσωτερικό της σκηνής μου παρέμεινε ξηρό και άνετο.

Μετά από μια μακρά, κρύα και υγρή μέρα στο μονοπάτι, είναι επίσης ωραίο να σκύβετε μέσα σε ένα ζεστό υπνόσακο όταν έρχεται χρόνος για να κοιμηθείτε.

Η νέα τσάντα Magma 15 εξυπηρετούσε αυτόν τον σκοπό και αποδείχθηκε πραγματικά λίγο ζεστό για το περιβάλλον. Ευτυχώς, μπορεί να εξαερωθεί εύκολα με το ρυμουλκό ενός φερμουάρ, καθιστώντας την ευέλικτη επιλογή για χρήση σε πιο δροσερό καιρό. Και όταν συνδυάστηκε με το νέο ελαφρύ μαξιλάρι ύπνου της REI, κατέληξα να πάρω πολύ καλύτερη ξεκούραση από ό, τι περίμενα για μια τέτοια θυελλώδη νύχτα.

Όλα τα εργαλεία μας μεταφέρθηκαν στο νεοσύστατο σακίδιο Flash 45, το οποίο είναι άνετο στη χρήση, ικανό να τραβάει πολλά εργαλεία και περιλαμβάνει πολλά χαρακτηριστικά για να προσαρμόσει την προσαρμογή του ειδικά για τις ανάγκες σας. Αυτό το πακέτο θα είναι πολύ δημοφιλές στους backpackers και ταξιδιώτες περιπέτειας, καθώς είναι ακριβώς το σωστό μέγεθος για να επιτρέψει μερικές επιπλέον παροχές, αλλά όχι τόσο μεγάλες ώστε να γίνουν δύσκολες και αμήχανες, ή να σας επιτρέψουν να το πακετάρετε.

Εκτός από αυτά τα νέα είδη εργαλείων, είχαμε επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μια σειρά νέων ενδυμάτων απόδοσης επίσης. Τα πάντα από τα παντελόνια του κέλυφους μέχρι τα τεχνικά πουκάμισα με μακρύ μανίκι για τα κάτω μπουφάν ήταν διαθέσιμα για δοκιμή και με τις συνθήκες που συναντήσαμε ήταν καλό που είχαμε τόσες πολλές επιλογές για να διαλέξουμε. Ευτυχώς, όλα έγιναν αξιοθαύμαστα, κρατώντας μας όσο το δυνατόν πιο ζεστό και στεγνό, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες.

Ως έμπειρος υπαίθριος και συγγραφέας ταξιδιών περιπέτειας, η δυνατότητα να δοκιμάσετε νέα εργαλεία δεν είναι πραγματικά κάτι καινούργιο. Στην πραγματικότητα, το κάνω συνεχώς. Αλλά, αυτή ήταν η σπάνια ευκαιρία να συζητήσουμε άμεσα με τους ανθρώπους που σχεδίαζαν αυτό το εργαλείο επίσης και ήταν απίστευτα ενδιαφέρον και διορατικό να πούμε το λιγότερο. Η ομάδα της REI είναι προφανώς αφοσιωμένη στη δημιουργία μιας νέας σειράς προϊόντων υπαίθριων ειδών που δεν προορίζονται να αποτελέσουν απλώς μια εναλλακτική λύση σε σχέση με τα άλλα εμπορικά σήματα που πωλούν. Αυτά τα νέα εργαλεία προορίζονται να ανταγωνιστούν άμεσα με αυτές τις άλλες μάρκες και να προσφέρουν μια βιώσιμη επιλογή για τους πελάτες που απαιτούν υψηλό επίπεδο απόδοσης.

Τα πάντα από τον τύπο των φερμουάρ που χρησιμοποιήθηκαν για την ποιότητα των υφασμάτων μέχρι το σχεδιασμό του προϊόντος έχουν επανεξεταστεί για να βελτιώσουν την απόδοση και την αποτελεσματικότητα. Για παράδειγμα, το νέο σακίδιο Flash 45 διαθέτει θήκες για μπουκάλια νερού κατά μήκος κάθε πλευράς όπως και τα περισσότερα άλλα πακέτα στην αγορά. Αλλά αυτό που τα ξεχωρίζει από τα περισσότερα από τα άλλα είναι ότι μπορείτε πραγματικά να φτάσετε στο μπουκάλι και να το τραβήξετε έξω από την τσέπη χωρίς να χρειάζεται να βγάλετε την τσάντα σας. Ομοίως, οι νέες σκηνές Quarter Dome έχουν μια απλοποιημένη διαδικασία ρύθμισης χάρη στους συντονισμένους με χρώμα πόλους και γλωττίδες, οι οποίοι είναι χρήσιμοι όταν πρέπει να βγάλετε γρήγορα το καταφύγιο σας κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας.

Είναι αυτή η προσοχή στις λεπτομέρειες - τόσο μεγάλες όσο και μικρές - που θέτουν την νέα σειρά προϊόντων της REI εκτός από τις προηγούμενες προσπάθειές της και την θέση τους σε θέση να ανταγωνίζονται πιο άμεσα με άλλα γνωστά ονόματα στον κλάδο.

Μετά από συνομιλίες με ανθρώπους όπως ο Nasahn Sheppard, ο αντιπρόεδρος της REI για το σχεδιασμό προϊόντων και ο Ian Eburah, δημιουργικός διευθυντής της εταιρείας για τα εργαλεία και τα ενδύματα, είναι δύσκολο να μην εντυπωσιαστεί κανείς από την κατεύθυνση που ακολουθεί ο λιανοπωλητής. Η νέα σειρά προϊόντων, μερικά από τα οποία είναι ήδη σε καταστήματα, δείχνει μια προσεγμένη σχεδίαση που δεν βρίσκεται πάντα στα υπαίθρια προϊόντα μας. Μεγάλο μέρος αυτής της έμπνευσης προέρχεται από τα εκατομμύρια των μελών του REI co-op, καθώς και από μια ειδική ομάδα υπαλλήλων από τα καταστήματα λιανικής πώλησης της εταιρείας, τα οποία ονομάζονται "κακοί", βασισμένοι στην εμπειρία και τις γνώσεις τους στο ύπαιθρο. Με άλλα λόγια, η ομάδα σχεδιασμού ακούει τους πελάτες και τους υπαλλήλους της για να βοηθήσει στην κατασκευή καλύτερων προϊόντων. Αυτό δείχνει σίγουρα μέσα σε αυτό το νέο εργαλείο.

Τα κακά νέα είναι ότι ενώ κάποια από τη νέα σειρά προϊόντων θα βρεθούν στα καταστήματα της REI τις επόμενες εβδομάδες, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την άνοιξη του 2017 για να πάρουμε τα χέρια μας σε μερικά από τα πιο δελεαστικά στοιχεία, Dome τέντες, υπνόσακο Magma, και οι εντυπωσιακοί νέοι πόλοι πεζοπορίας άνθρακα Flash. Τα καλά νέα είναι ότι τα προϊόντα αξίζουν την αναμονή και θα φτάσουν ακριβώς εγκαίρως για τις εκδηλώσεις άνοιξης και καλοκαιριού το επόμενο έτος.

Σαν να μην ήταν αρκετό, μου είπαν ότι η ομάδα των σχεδιαστών της REI είναι επίσης σκληρή στην εργασία για μια σειρά από νέα ταξιδιωτικά προϊόντα επίσης. Αυτό το νέο εργαλείο είναι επίσης πλακόστρωτο για να εμφανιστεί στα καταστήματα το επόμενο έτος, και θα αντιμετωπίσει τις ειδικές ανάγκες των συχνών ταξιδιώτες περιπέτειας επίσης. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο εντυπωσιασμένος ήμουν με τα εργαλεία που έχω ήδη πάρει μια γεύση από, δεν μπορώ να περιμένω να δούμε τι έχουν κατά νου για μας κόσμο ταξιδιώτες πάρα πολύ.