Πώς να κάνετε έκκληση για την εκτιμώμενη φορολογητέα αξία στην αγορά της κατοικίας σας στο Οκλαχόμα

Μερικές φορές είναι απαραίτητο να προσφύγετε στην εκτιμώμενη φορολογητέα αγοραία αξία της κατοικίας ή της περιουσίας σας στην Οκλαχόμα. Ενώ η μέθοδος για τον υπολογισμό του φόρου ακίνητης περιουσίας σας είναι σχετικά απλή, βασίζεται σε μια φορολογητέα αξία που καθορίζεται από το γραφείο του County Assessor. Ως ιδιοκτήτης ακινήτου, έχετε το δικαίωμα να προσφύγετε σε αυτήν την εκτιμώμενη φορολογική αξία εάν θεωρείτε ότι είναι υπερβολικά υψηλή. Εδώ είναι τα βήματα για να προσφύγετε στην εκτιμώμενη φορολογητέα αγοραία αξία της κατοικίας σας στην Οκλαχόμα.

  1. Επανεξέταση της εκτιμώμενης αγοραίας αξίας - Το γραφείο του αξιολογητή της κομητείας για την κομητεία στην οποία βρίσκεται ένα ακίνητο εκτιμάται συνήθως για παράγοντες όπως το μέγεθος, η χρήση, ο τύπος κατασκευής, η ηλικία, η τοποθεσία και η τρέχουσα αγορά πωλήσεων. Θα ειδοποιηθείτε πριν από οποιαδήποτε αύξηση της εκτιμώμενης αξίας, και πολλές κομητείες (Oklahoma County, για ένα) κάνουν τις τιμές διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Μόλις λάβετε ειδοποίηση αύξησης, έχετε 20 εργάσιμες ημέρες για να ασκήσετε έφεση.
  2. Προσδιορίστε εάν είναι εγγυημένη μια προσφυγή - Θυμηθείτε ότι δεν αρκεί να θεωρήσετε απλά ότι μια εκτιμώμενη αξία είναι άδικο. Οι έφεση βασίζονται σε αποδεικτικά στοιχεία, οπότε πρέπει να προσδιορίσετε αν η προσφυγή είναι πραγματικά δικαιολογημένη. Ελέγξτε για την ακρίβεια όλες τις πληροφορίες του αρχείου, όπως περιγραφή περιουσίας, περιοχή, μετρήσεις και ηλικία. Ελέγξτε τις πρόσφατες πωλήσεις ακινήτων παρόμοιων με τις δικές σας. Υπάρχουν ελαττώματα τα οποία ενδέχεται να μην γνωρίζουν το γραφείο του αξιολογητή; Και τέλος, ζυγίστε αν αξίζει μια έφεση, δεδομένης της πιθανής εξοικονόμησης φόρων.
  1. Αποφασίστε εάν πρέπει να διατηρήσετε έναν πράκτορα - Εάν έχετε διαπιστώσει ότι μια προσφυγή είναι δικαιολογημένη και αξίζει τον κόπο και το χρόνο, αρχίζετε να προετοιμάζετε την έφεσή σας. Φυσικά, μπορείτε να εκπροσωπήσετε τον εαυτό σας σε οποιοδήποτε θέμα φόρου ακίνητης περιουσίας, αλλά έχετε επίσης το νόμιμο δικαίωμα να έχετε έναν "αντιπρόσωπο" να σας αντιπροσωπεύει. Αυτός μπορεί να είναι ο δικηγόρος σας, ο δανειστής ενυπόθηκων δανείων ή οποιοσδήποτε άλλος που δίνετε γραπτή εξουσιοδότηση για να χειριστείτε την προσφυγή σας.
  1. Συλλογή όλων των αποδεικτικών στοιχείων - Πριν καταθέσετε την έφεσή σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε προετοιμάσει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία. Εσείς, ή ο πράκτοράς σας, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, θα πρέπει να προετοιμάσετε μια απλή και καλά οργανωμένη υπόθεση υποστηριζόμενη από γεγονότα. Ανάλογα με τον λόγο της προσφυγής σας, θα θελήσετε να έχετε έτοιμους αριθμούς, μαρτυρίες, έγγραφα πωλήσεων, φωτογραφίες, αρχεία, σχέδια ή εκτιμήσεις που σχετίζονται με τον λόγο της προσφυγής σας.
  2. Καταθέστε την προσφυγή - Οι προσφυγές πρέπει να κατατεθούν μέχρι την 1η Μαΐου κάθε έτους ή εντός 20 εργάσιμων ημερών από την αύξηση της εκτιμώμενης αγοραίας αξίας. Το γραφείο του County Clerk (Βλέπε την ιστοσελίδα της Oklahoma County για πληροφορίες επικοινωνίας) θα έχει την κατάλληλη φόρμα "Notice of Protest" και είναι αρκετά απλή.
  3. Κατανόηση του δικαστικού συμβουλίου εξόφλησης - Συχνά, το γραφείο του αξιολογητή θα εξετάσει τη διαμαρτυρία σας και θα προσπαθήσει να επιλύσει τη διαφορά με ανεπίσημο τρόπο. Διαφορετικά, η προσφυγή πηγαίνει σε αυτό που ονομάζεται "County Board of Equalization". Το εντελώς ανεξάρτητο συμβούλιο αποτελείται από 3 πολίτες, κατοίκους του νομού που διορίζονται από την Επιτροπή Φορολογίας της Οκλαχόμα, τον Κομητειακό Επίτροπο και τον Επαρχιακό Δικαστή.
  4. Παρακολουθήστε μια ακρόαση - Εάν είναι απαραίτητο, το County Board of Equalization θα διεξαγάγει μια ακρόαση στην οποία θα ακούσει την περίπτωσή σας, καθώς και εκείνη του γραφείου του County Assessor. Αυτές οι ακροάσεις διεξάγονται συνήθως μεταξύ της 1ης Απριλίου και της 31ης Μαΐου και είναι ανοιχτές στο κοινό. Θα ενημερωθείτε για την ημερομηνία, την ώρα και τον τόπο τουλάχιστον 48 ώρες εκ των προτέρων και έχετε το δικαίωμα να στείλετε έναν αντιπρόσωπο στη θέση σας ή ακόμα και μια ένορκη ένορκη βεβαίωση που θα περιλαμβάνει τα αποδεικτικά στοιχεία που θα στηρίξουν τη διαμαρτυρία σας. Είναι σημαντικό να είστε έγκαιρα και προετοιμασμένοι.
  1. Περιμένετε τα ευρήματα - Μετά την ακρόαση, το county council of equalization θα στείλει γραπτή ειδοποίηση για τα πορίσματά του με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Εάν είστε δυσαρεστημένοι, έχετε το δικαίωμα να προσφύγετε σε αυτήν την απόφαση στο περιφερειακό δικαστήριο του νομού σας.

Συμβουλές:

  1. Τα πορίσματα του συμβουλίου εξόφλησης της κομητείας ισχύουν μόνο για το εν λόγω έτος.
  2. Αν δεν καταθέσετε προκήρυξη διαμαρτυρίας μέχρι την 1η Μαΐου (ή 20 εργάσιμες ημέρες μετά από μια ανακοίνωση αύξησης της εκτιμώμενης αξίας), χάνετε το νόμιμο δικαίωμά σας να ασκήσετε έφεση.
  3. Μην έρχεστε σε επαφή με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των εξισωτικών μελών εκτός της ακρόασης. Απαγορεύεται από το νόμο να επικοινωνούν με τον ιδιοκτήτη μιας περιουσίας υπό προσφυγή.