Νόμοι για την αλκοόλη της Οκλαχόμα

Οι νόμοι περί αλκοολούχων ποτών της Οκλαχόμα είναι πολύ συγκεκριμένοι και περιορίζουν ορισμένα πράγματα που είναι νόμιμα σε άλλα κράτη. Είναι μερικές από τις πιο αυστηρές στο έθνος. Ακολουθούν οι νόμοι για το αλκοόλ της Οκλαχόμα, οι κανόνες που διέπουν τη μπύρα και άλλα αλκοολούχα ποτά στην πολιτεία.

Σημείωση: Οι παρακάτω περιγραφές προορίζονται μόνο ως οδηγός. Για πλήρεις και λεπτομερείς εξηγήσεις σχετικά με τους ισχύοντες νόμους, επικοινωνήστε με την Επιτροπή Επιβολής της Νομοθεσίας Αλκοολούχων Ποτών της Οκλαχόμα.

Περιορισμοί ηλικίας:

Όπως και με όλα τα άλλα κράτη, η Οκλαχόμα έχει ελάχιστη ηλικία αγοράς οινοπνεύματος 21 ετών. Επιπλέον, απαγορεύεται στους ιδιοκτήτες ακινήτων να επιτρέπουν σε άτομα κάτω των 21 ετών να πίνουν στην ιδιοκτησία τους, να τιμωρούνται με πρόστιμο και έως 5 έτη φυλάκισης.

Είναι παράπτωμα για οποιονδήποτε κάτω των 21 ετών να προσποιηθεί ότι είναι άνω των 21 ετών για τους σκοπούς της αγοράς αλκοόλ.

Πωλήσεις αλκοολούχων ποτών:

Στην πολιτεία της Οκλαχόμα, οποιοδήποτε αλκοολούχο ποτό που περιέχει αλκοόλη μεγαλύτερη από 3,2% κατά βάρος ή αλκοολικό κατ 'όγκο 4% μπορεί να πωλείται μόνο σε θερμοκρασία δωματίου σε καταστήματα αλκοολούχων ποτών με άδεια κυκλοφορίας. Αυτό περιλαμβάνει κρασί, μπύρες υψηλών σημείων και άλλα ποτά.

Τα μαγαζιά και τα καταστήματα τροφίμων μπορούν να πωλούν μόνο μπύρα χαμηλού σημείου (μεταξύ 0,5% και 3,2% αλκοόλης κατά βάρος).

Περιορισμοί χρόνου πώλησης:

Είναι παράνομο στην πολιτεία της Οκλαχόμα να πωλεί συσκευασμένα ποτά για κατανάλωση "εκτός εμπορικού καταστήματος" τις Κυριακές και τις αργίες: Ημέρα Μνήμης, Ημέρα Ανεξαρτησίας, Ημέρα Εργασίας, Ημέρα των Ευχαριστιών και Ημέρα των Χριστουγέννων.

Επιπλέον, τα καταστήματα λιανικής πώλησης μπορούν να είναι ανοιχτά μόνο από τις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ. και ακόμη και η μπύρα χαμηλού σημείου δεν μπορεί να πωληθεί σε καταστήματα παντοπωλείων ή καταστήματα τροφίμων μεταξύ 2 π.μ. και 6 π.μ.

Από το 2007, τα καταστήματα λιανικής πώλησης μπορούν πλέον να ανοίξουν στις ημέρες των εκλογών.

Εστιατόρια και μπαρ:

Οι κανόνες για τα εστιατόρια και τα μπαρ είναι διαφορετικοί από αυτούς που ισχύουν στην πολιτεία της Οκλαχόμα, καθώς η κατανάλωση είναι "στις εγκαταστάσεις". Για τα ιδρύματα αυτά, οι μεμονωμένες κομητείες αποφασίζουν αν θα επιτρέψουν την αγορά αλκοόλ "από το ποτό", αλλά το αλκοόλ δεν μπορεί να πωληθεί μεταξύ 2 π.μ. και 7 π.μ.

Επιπλέον, υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τις προσφορές. Τα εστιατόρια και τα μπαρ επιτρέπεται να εκπέμπουν ποτά, αλλά πρέπει να διαρκούν μια εβδομάδα ημερολογίου. Δεν μπορούν να έχουν προωθητικές ενέργειες "ευτυχισμένης ώρας", ούτε μπορούν να επιτρέψουν ποτά ή να προσφέρουν περισσότερα από δύο ποτά τη φορά σε έναν πελάτη.

Άνοιγμα κοντέινερ:

Ο νόμος «ανοιχτού κοντέινερ» στην Οκλαχόμα απαγορεύει την κατανάλωση αλκοόλ στο κοινό, καθώς επίσης και την παράνομη χρήση του να είναι μεθυσμένος στο κοινό. Εάν αναφέρεται, θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε ένα μικρό πρόστιμο και πιθανώς μεταξύ 5 και 30 ημερών φυλάκισης.

Ένα ανοικτό εμπορευματοκιβώτιο σε οποιαδήποτε θέση προσβάσιμη από τον οδηγό ενός αυτοκινήτου απαγορεύεται επίσης.

Οδηγώντας υπό την επήρεια:

Η οδήγηση υπό την επίδραση (DUI) ορίζεται ως περιεκτικότητα αλκοόλης αίματος ή αναπνοής 0,08% ή περισσότερο στην κατάσταση της Οκλαχόμα. Είναι τιμωρείται με πρόστιμο ύψους $ 1000 και έως 1 έτους στη φυλακή.

Εάν κάτω από την ηλικία των 21 ετών, η περιεκτικότητα σε αλκοόλ αίματος ή αναπνοής οτιδήποτε πάνω από 0.00% έχει ως αποτέλεσμα μια επιβάρυνση DUI και ανάκληση άδειας οδήγησης.

2018 Αλλαγές

Πολλοί από τους παραπάνω νόμους δεν θα ισχύουν πλέον στην Οκλαχόμα μετά την 1η Οκτωβρίου 2018. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Πολιτική Ερώτηση 792 εγκρίθηκε τον Νοέμβριο του 2016. Κάτω από τις αλλαγές, τα καταστήματα παντοπωλείων και convenience stores θα μπορούν να πουλούν κρασί και ισχυρή μπύρα, τα καταστήματα θα μπορούν να πωλούν πάγο και μίξερ.

Επίσης, ο Γερουσιαστής Bill 211 πέρασε και υπογράφηκε από τον κυβερνήτη. Τίθεται σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2018 και επιτρέπει στα καταστήματα λιανικής πώλησης να ανοίξουν από τις 8 το πρωί και, αν εκλεγούν από ψηφοφόρους ενός εκάστοτε νομού, να είναι ανοιχτά την Κυριακή.