Ξηρά κομητείες στην Οκλαχόμα

Οι νόμοι για τα αλκοολούχα ποτά στην Oklahoma εφαρμόζονται συνεχώς σε ολόκληρο το κράτος όσον αφορά πράγματα όπως οι κανόνες και οι κανονισμοί των καταστημάτων λιανικής πώλησης, οι περιορισμοί ηλικίας για την αγορά, οι ανοικτοί νόμοι περί εμπορευματοκιβωτίων και η οδήγηση υπό τα όρια επιρροής. Αλλά όταν πρόκειται για το αλκοόλ από τις πωλήσεις ποτών σε εστιατόρια και μπαρ, από το 1984, οι νόμοι αποφασίζονται από τις μεμονωμένες κομητείες του κράτους. Ως εκ τούτου, η Οκλαχόμα έχει πολλές λεγόμενες "υγρές κομητείες" και ορισμένες "ξηρές κομητείες".

Σημείωση: Οι παρακάτω περιγραφές προορίζονται μόνο ως οδηγός. Για πλήρεις και λεπτομερείς εξηγήσεις σχετικά με τους ισχύοντες νόμους, επικοινωνήστε με την Επιτροπή Επιβολής της Νομοθεσίας Αλκοολούχων Ποτών της Οκλαχόμα.

Τι είναι μια Dry County στην Οκλαχόμα;

Λοιπόν, τεχνικά δεν υπάρχουν πραγματικές "ξηρές κομητείες" στην πολιτεία της Οκλαχόμα. Μια πραγματικά ξηρή κομητεία σημαίνει ότι η πώληση αλκοολούχων ποτών απαγορεύεται πλήρως από το νόμο σε αυτό το νομό. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει στην Οκλαχόμα δεδομένου ότι ο κρατικός νόμος επιτρέπει στους κατοίκους να αγοράζουν μπύρα χαμηλού σημείου (μεταξύ 0,5% και 3,2% αλκοόλ κατά βάρος) σε εστιατόρια, convenience stores και μπακάλικα. καταστήματα αλκοολούχων ποτών.

Έτσι, για την Οκλαχόμα, ο όρος "ξηρός νομός" χρησιμοποιείται συχνά για να δηλώσει εκείνους στους οποίους το ποτό δεν μπορεί να σερβιριστεί από το ποτό σε εστιατόρια και μπαρ. Επιπλέον, υπάρχουν κάποιες κομητείες όπου επιτρέπεται το ποτό από το ποτό όλη την εβδομάδα, αλλά όχι τις Κυριακές.

Παρακάτω είναι ένας κατάλογος των ειδικών κανόνων του νομού.

Είναι οι περισσότερες κομητείες στην Οκλαχόμα "υγρές";

Ναί. Από τις 77 κομητείες της Οκλαχόμα, 56 επιτρέπουν το ποτό με το ποτό είτε κάθε μέρα της εβδομάδας είτε κάθε μέρα εκτός από τις Κυριακές. Όλες οι κομητείες γύρω από την Οκλαχόμα Σίτι και την Τούλσα , τις μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές του κράτους, επιτρέπουν τα αλκοολούχα ποτά από τις πωλήσεις ποτών.

Το πλησιέστερο στο μετρό για να μην επιτρέπεται η πρακτική είναι το Okfuskee, το οποίο βρίσκεται ανατολικά της πόλης της Οκλαχόμα και περιλαμβάνει πόλεις όπως Okemah, Clearview και Waleetka κοντά ή κατά μήκος του Interstate 40.

Μόνο 20 κομητείες εξακολουθούν να περιορίζουν το ποτό από το ποτό, πολλές στη δυτική και νοτιοδυτική Οκλαχόμα χωρίς μεγάλα κέντρα πληθυσμού, και αυτός είναι ένας αριθμός που συνεχίζει να συρρικνώνεται. Για παράδειγμα, πολλές κομητείες, όπως οι Choctaw, Johnston, Rogers και Tillman, ψήφισαν τα τελευταία χρόνια για να μετακινηθούν από ξηρά σε βρεγμένα λόγω των οικονομικών πλεονεκτημάτων.

Ποιες κομητείες της Οκλαχόμα εξακολουθούν να είναι ξηρές κομητείες;

Οι 20 κομητείες της Οκλαχόμα που απαγορεύουν επί του παρόντος το ποτό από τις πωλήσεις ποτών σε εστιατόρια και μπαρ είναι:

Ποιες κομητείες περιορίζουν το υγρό από το ποτό τις Κυριακές;

Υπάρχουν 15 κομητείες με περιορισμούς στις πωλήσεις υγρών από την Κυριακή στην πολιτεία της Οκλαχόμα:

Ποιες κομητείες περιορίζουν το υγρό από το ποτό τις Κυριακές;

Ναι, οι ακόλουθες επαρχίες απαγορεύουν επίσης το ποτό από τις πωλήσεις ποτών την ημέρα των Χριστουγέννων: