Σχεδιάστε ένα παλιό Χριστούγεννα στο Leadville του Κολοράντο

Περιηγηθείτε σε βικτοριανά σπίτια σε αυτήν την πόλη με μεγάλο υψόμετρο

Ξεχάστε τα Hatchimals και τα παραγάδια και τις online αγορές. Απενεργοποιήστε τα smartphones σας και χαλαρώστε το μυαλό σας για λίγο.

Leadville, σκαρφαλωμένο στην κορυφή του Κολοράντο, είναι το μέρος για να πάει για μια ντεμοντέ διαφυγής διακοπών.

Αυτή η πόλη είναι πιο γνωστή στο Κολοράντο, επειδή είναι η υψηλότερη ενσωματωμένη πόλη στη Βόρεια Αμερική, φθάνοντας σε 10.151 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Αλλά βρίσκεται επίσης στο μάτι του ταύρου του κράτους, σχεδόν σε ίση απόσταση από το Ντένβερ και το Κολοράντο Σπρινγκς.

Το Leadville είναι επίσης γνωστό για τη βικτοριανή αρχιτεκτονική και την ιστορία εξόρυξης. Ήταν μια από τις πλουσιότερες πόλεις εξόρυξης του έθνους. Αυτό οδηγεί στην κατασκευή μερικών από τις πιο εντυπωσιακές βικτοριανές κατοικίες που μπορείτε να βρείτε. Μια ιστορική περιοδεία της πόλης θα αποκαλύψει μερικούς πολύχρωμους χαρακτήρες από το 1800.

Η ιστορία του Leadville είναι συναρπαστική, ακόμα κι αν δεν είστε παραδοσιακός τρελός ιστορικός.

Το κέντρο αυτού του μικρού προορισμού είναι επενδεδυμένο με βικτοριανά κτίρια, οπότε ακόμη και να περπατάτε στους δρόμους, μπορεί να ρυθμίσετε το μυαλό σας πίσω στο χρόνο. Στην πραγματικότητα, το 70-τετραγωνικό μπλοκ στο κέντρο της πόλης είναι ένα καθορισμένο εθνικό ιστορικό σημείο αναφοράς της βικτοριανής αρχιτεκτονικής.

Είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να πάτε για ψώνια αν ψάχνετε για μερικά μοναδικά, φτιαγμένα στο Κολοράντο δώρα για να στεφθείτε κάτω από το δέντρο. (Αναζητήστε ειδικές προσφορές για το Σάββατο μικρών επιχειρήσεων, το Σάββατο μετά την ημέρα των ευχαριστιών.)

Σήμερα, το Leadville είναι επίσης δημοφιλές μεταξύ υπαίθριων ειδών και φιλοξενεί πολλά αθλητικά γεγονότα, όπως διάσημους αγώνες και ακραίες αθλητικές εκδηλώσεις.

Τον Μάρτιο, θα διεξάγει το 67ο ετήσιο διαγωνισμό Ski Joring και το Crystal Carnival Weekend, όπου οι ομάδες αλόγων και ιπποδρόμων θα τραβήξουν σκιέρ πάνω από τα άλματα στην Main Street.

Παρόλο που το Leadville δεν διαθέτει δικό του χιονοδρομικό κέντρο, είναι περίπου μία ώρα μακριά από επτά διαφορετικές πόλεις σκι, καθιστώντας το δημοφιλή στάση για τους παραθεριστές σκι που θέλουν να βιώσουν κάτι διαφορετικό.

Οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να απολαύσουν σκι αντοχής στο Leadville, καθώς και κατηφορικά και αλπικά. Άλλες χειμερινές δραστηριότητες περιλαμβάνουν παγοδρομία, έλκηθρο και έλκηθρο για σκύλους.

Διακοπές στο Leadville

Κατά τη διάρκεια της περιόδου διακοπών, Leadville σχεδιάζει μια ποικιλία από ειδικές εκδηλώσεις, όλα στο όνομα μιας γαλήνιας, ντεμοντέ απόδραση διακοπών με γοητεία μικρών πόλεων.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο Leadville ξεκινά την εποχή με την ετήσια Parade of Lights κατά το ηλιοβασίλεμα. Ο εορτασμός περιλαμβάνει ειδική επίσκεψη από τον Santa και την κ. Claus, καθώς και δωρεάν μπισκότα και ζεστή σοκολάτα.

Αυτό ακολουθείται από το δημοφιλές Leadville Holiday Victorian Homes Tour και το βικτοριανό δείπνο.

Κάθε εποχή των διακοπών, τα πολλά ιστορικά σπίτια του Leadville είναι διακοσμημένα με τις καλύτερες εκφράσεις διακοπών τους και ανοίγουν για τους επισκέπτες να περπατήσουν. Περιηγηθείτε στη μοναδική διακόσμηση, κοιτάξτε την αρχιτεκτονική του χθες και μοιραστείτε ορεκτικά και γροθιές.

Για να προσθέσετε στην ατμόσφαιρα, εκείνο το βράδυ, η Πράσινη Ώρα του Wilde (μπαρ με αψέντι) μετατρέπεται σε ιστορική τραπεζαρία, προσφέροντας ένα φανταστικό βικτοριανό δείπνο διακοπών με ζωντανή μουσική.

Ενώ δεν μπορείτε να μείνετε σε ένα από τα βικτοριανά σπίτια, αναζητήστε ευκαιρίες διαμονής στο The Alps Motel του Leadville.

Αργότερα μέσα στο μήνα, το τοπικό ζυθοποιείο του Leadville, περιοδικό Brewing, κρατά ένα άσχημο πάρτι με πουλόβερ και τροφή με τροφή.

Ενώ βρίσκεστε στην πόλη, μην χάσετε το νέο μπαρ οξυγόνου O2, ιδιαίτερα χρήσιμο για να καταπολεμήσετε την ασθένεια του υψομέτρου σε μια πόλη αυτή ψηλά.

Πέρα από τα καταστήματα και τους εορτασμούς, το Leadville είναι μια απλή, αναζωογονητική απόδραση από τις διακοπές των διακοπών. Βρείτε περισσότερα από 100 μίλια μονοπατιών γεμάτα χιόνι για να εξερευνήσετε με τα πόδια, cross-country σκι, skate skis, χοντρά ποδήλατα, snowmobiles ή snowshoe, για να σας βοηθήσουμε να επαναφέρετε και να θυμηθείτε τι έχει σημασία αυτό το χρόνο του έτους.

Εξωτερικές συμβουλές Pro