Η ιστορία της τρομερής πετσέτας του Pittsburgh Steelers

Πώς έφτασε η κίτρινη Rag Rag και γιατί χρειάζεστε ένα

Κάθε οπαδός ποδοσφαίρου Pittsburgh Steelers έχει μια λαμπερή κίτρινη πετσέτα με τις λέξεις "Terrible Towel" που φέρει μαύρη ετικέτα σε αυτό, αλλά όπου αυτή η πετσέτα έχει ξεκινήσει μπορεί να είναι μυστήριο για μερικούς οπαδούς.

Ξεκίνησε σε ένα παιχνίδι πλέι οφ του 1975 μεταξύ των Baltimore Colts και Pittsburg Steelers, η παράδοση να φέρει μια λαμπερή πετσετάκι στο παιχνίδι για να δημιουργήσει τον ενθουσιασμό των ανεμιστήρων ήταν από καιρό ένα αγαπημένο πλήθος στα παιχνίδια του Πίτσμπουργκ.

Αν βρίσκεστε στην πόλη κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού στο σπίτι, μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε αυτή την ομάδα του NFL που παίζει πρωταθλήματα και μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας ένα φοβερό πετσέτα στο Heinz Field την ημέρα του παιχνιδιού, θα ταιριάζει με τους οπαδούς του σπιτιού.

Να πάρει τους φίλους ενθουσιασμένοι: Η κίτρινη πετσέτα

Η ιδέα για την εμπορία κίτρινων πετσετών ήταν το πνευματικό τέκνο του Myron Cope, ενός ραδιοτηλεοπτικού φορέα για το Pittsburgh Steelers. Το Terrible Πετσέτα ήταν ένα τέχνασμα που δημιούργησε για να ενθουσιάσει τους οπαδούς κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα ποδοσφαίρου 1975 μεταξύ του Steelers και των τότε Baltimore Colts.

Η πετσέτα επιλέχθηκε επειδή ήταν μικρή, φορητή, και κάτι που θα μπορούσε να κατέχει σχεδόν κάθε ανεμιστήρας. Δεν είναι τίποτα φανταχτερό - απλά μια λαμπερή κίτρινη πετσέτα. Αλλά όταν οι πετσέτες αρχίζουν να κουνιέται στα παιχνίδια Steelers, τα περίπτερα κυριολεκτικά μετατρέπονται σε μια κίτρινη θάλασσα που παρουσιάζει μια ισχυρή, πολύ ορατή επίδειξη υποστήριξης για την ομάδα, συγκεντρώνοντας τους ήδη έντονους οπαδούς των Steelers σε ένα γήπεδο πυρετού.

Αρχικά, οποιαδήποτε κίτρινη ή μαύρη πετσέτα που προβλήθηκε στο παιχνίδι θεωρήθηκε μέρος της διασκέδασης, αλλά μια ομάδα μάρκετινγκ στα μέσα της δεκαετίας του 1970 αποφάσισε να ξεκινήσει να πετσέτες μάρκας με την "Φοβό πετσέτα" για να πουλήσει ως εμπόρευμα στα παιχνίδια. Οι ανεμιστήρες σύντομα συρρέουν στα καταστήματα για να αγοράσουν την επίσημη ομάδα swag, και τα περίπτερα ήταν γεμάτα με κουνώντας κίτρινους και μαύρους.

Πώς έφτασε η φοβερή πετσέτα

Σύμφωνα με μια ιστορία του 1995 στο Pittsburgh Tribune-Review , πριν περάσουν οι πετσέτες, οι άνθρωποι θα έλθουν στα τοπικά πολυκαταστήματα και θα αγοράσουν όλες τις πετσέτες κίτρινου και μαύρου χεριού, αλλά θα αφήσουν πίσω τους τις πετσέτες μπάνιου. Δεδομένου ότι οι κατασκευαστές έστειλαν και τα δύο σύμφωνα με μια σταθερή αναλογία χεριών σε πετσέτες μπάνιου, αυτό δημιούργησε ένα κομμάτι ενός αίνιγμα.

Για να αποκαταστήσει αυτό το δίλημμα πετσετών, μια πρόωρη, ειδική έκδοση σουβενίρ της φρικτής πετσέτας δημιουργήθηκε το 1975 με το σύνθημα "Official Myron Cope Terrible Towel". Η πετσέτα είναι τώρα διαθέσιμη σε πολλές επίσημες εκδόσεις και μπορεί να αγοραστεί από το Steelers Pro Shop, ενώ ένα μέρος των εσόδων από την πώληση του Terrible Towel ωφελεί τις τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις της Πενσυλβανίας.

Ενώ δεν χρειάζεται να έχετε μια επίσημη επώνυμη Τρομερή Πετσέτα για να είστε μέρος της διασκέδασης τώρα, έχοντας ένα ήταν σίγουρα μια μεγάλη υπόθεση όταν αυτές οι πετσέτες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας φοβερή πετσέτα στο σπίτι, όμως, με λίγο μαύρο ύφασμα ή λευκαντικό - ανάλογα με το αν θέλετε να γράψετε σε μαύρη ή κίτρινη πετσέτα χειρός, δηλαδή.