Εθνικό Πάρκο Canyonlands της Γιούτα - Μια επισκόπηση

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε σε αυτό το εθνικό πάρκο, θα αισθανθείτε σαν να πατήσατε πίσω στο χρόνο. Πάνω από 300.000 στρέμματα λαξευμένης ομορφιάς, προβάλλοντας λαβύρινθους φαραγγιές, κολόνες ψαμμίτη και σκαρφαλωμένα δέντρα. Είναι ένας θεαματικός προορισμός για όσους αναζητούν εκπληκτική θέα, καθώς και εκείνους τους επισκέπτες που αναζητούν περιπέτεια. Το πάρκο είναι γνωστό για την ορεινή ποδηλασία, καθώς και δημοφιλή σημεία για κατασκήνωση, πεζοπορία και ιππασία.

Και αν αυτό δεν ήταν αρκετό, το Canyonlands βρίσκεται στην καρδιά του Moab και βρίσκεται κοντά σε άλλα θεαματικά πάρκα όπως το Arches , το Mesa Verde και πολλά άλλα.

Ιστορία

Οι φυσικοί σχηματισμοί βράχων και η ομορφιά δημιουργήθηκαν χάρη σε 10 εκατομμύρια χρόνια πλημμύρας και εναπόθεσης. Καθώς δημιουργήθηκαν ασβεστόλιθος, σχιστόλιθος και ψαμμίτης, οι ποταμοί του Κολοράντο και του Πράσινου έθαναν ακόμη περισσότερα εδάφη και έφεραν κοιτάσματα ακόμη πιο μακριά.

Οι άνθρωποι επισκέπτονται τα Canyonlands εδώ και αιώνες και η πρώτη γνωστή κουλτούρα που ζούσαν στην περιοχή ήταν οι Παλαιοηδιάντες, ήδη από το 11.500 π.Χ. Περίπου 1100 μ.Χ., υπήρχαν προγονικά Puebloans στην περιοχή Needles. Άλλοι άνθρωποι ονόμαζαν την περιοχή στο σπίτι, όπως οι λαοί του Fremont, αλλά δεν ήταν να είναι ένα μόνιμο σπίτι γι 'αυτούς.

Μέχρι το 1885, τα βοοειδή εκμεταλλεύονταν μια μεγάλη επιχείρηση στη νοτιοανατολική Γιούτα και τα βοοειδή άρχιζαν να βόσκουν την περιοχή. Και τον Σεπτέμβριο του 1964, ο Πρόεδρος Lyndon B. Johnson υπέγραψε τη νομοθεσία που διατήρησε το Canyonlands ως εθνικό πάρκο διατηρώντας την ιστορία του για να θυμόμαστε όλοι.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Το πάρκο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, αλλά την άνοιξη και το φθινόπωρο είναι ιδανικά για όσους επισκέπτες θέλουν να εξερευνήσουν με τα πόδια. Το καλοκαίρι είναι πολύ ζεστό, αλλά η υγρασία είναι χαμηλή, ενώ ο χειμώνας μπορεί να φέρει μαζί του κρύο και χιόνι.

Να πάρει εκεί

Υπάρχουν δύο πλακόστρωτες εισόδους στο Canyonlands: ο αυτοκινητόδρομος 313, ο οποίος οδηγεί στο νησί στον ουρανό. και την εθνική οδό 211, η οποία οδηγεί στις βελόνες.

Αν πετάξετε εκεί, τα κοντινότερα αεροδρόμια βρίσκονται στο Grand Junction, CO και στο Salt Lake City, UT. Υπάρχει επίσης εμπορική αεροπορική υπηρεσία μεταξύ του Denver και του Moab. Λάβετε υπόψη: Ενώ βρίσκεστε στο εσωτερικό του πάρκου, οι επισκέπτες χρειάζονται συνήθως ένα αυτοκίνητο για να τα πάρουν. Το νησί στον ουρανό είναι η πιο προσιτή περιοχή και είναι πιο εύκολο να επισκεφθείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όλοι οι άλλοι προορισμοί απαιτούν κάποια βόλτα, πεζοπορία ή τετρακίνηση για περιήγηση.

Τέλη / Άδειες

Εάν έχετε ένα ομοσπονδιακό χωρατόδρομο , φροντίστε να το φέρετε στο πάρκο για δωρεάν είσοδο. Διαφορετικά, τα τέλη εισόδου έχουν ως εξής:

Σημαντικά αξιοθέατα

Βελόνες: Η περιοχή αυτή ονομάστηκε για τους πολύχρωμους πυργίσκους του Cedar Mesa Sandstone που αποτελούν την περιοχή. Είναι ένα καταπληκτικό μέρος για να βρείτε μονοπάτια, ειδικά για εκείνους τους επισκέπτες που αναζητούν μεγαλύτερες ημερήσιες πεζοπορίες ή διανυκτερεύσεις.

Τα μονοπάτια ποδιών και οι δρόμοι με τέσσερις τροχούς οδηγούν σε χαρακτηριστικά όπως το Ruin Tower, το Confluence Overlook, το Elephant Hill, το Joint Trail και το Chesler Park.

Maze: Ενώ είναι η λιγότερο προσβάσιμη περιοχή των Canyonlands, το ταξίδι στο Maze αξίζει τον πρόσθετο σχεδιασμό. Εδώ, θα βρείτε απίστευτους σχηματισμούς όπως το The Chocolate Drops, που στέκεται ψηλά στον ουρανό.

Horseshoe Canyon: Μην χάσετε αυτήν την περιοχή καθώς περιέχει μερικά από τα πιο σημαντικά rock art στη Βόρεια Αμερική. Ελέγξτε έξω τη μεγάλη συλλογή για καλά διατηρημένα, μεγέθους μορφές με περίπλοκα σχέδια. Είναι επίσης μια μεγάλη περιοχή για να δείτε αγριολούλουδα άνοιξη, τετράγωνο τοίχους ψαμμίτη, και βαθυκόκκινους ελαιώνες.

Ποτάμια: Τα ποτάμια του Κολοράντο και του Green καταλήγουν στην καρδιά του Canyonlands και είναι ιδανικά για κανό και καγιάκ. Κάτω από τη Συγκρότηση, θα βρείτε μια παγκόσμια τάξη λευκού νερού για να εξερευνήσετε.

Ποδηλασία βουνού: Το Canyonlands είναι διάσημο για το ορεινό τοπίο. Δείτε το White Rim Road στο νησί του ουρανού για μερικές απίστευτες βόλτες. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το Maze που προσφέρει στους αναβάτες δυνατότητες πολυήμερης εκδρομής.

Δραστηριότητες υπό την Ranger: Οι Rangers παρουσιάζουν ποικίλα ερμηνευτικά προγράμματα από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο στις περιοχές Νήσος στον ουρανό και τις βελόνες. Τα χρονοδιαγράμματα και οι ώρες ποικίλλουν έτσι ώστε να ελέγχετε το κέντρο επισκεπτών και τις πινακοθήκες campground για τις τρέχουσες καταχωρίσεις.

Διαμονή

Υπάρχουν δύο κατασκηνώσεις που βρίσκονται στο πάρκο. Στο νησί στον ουρανό, οι τοποθεσίες στο Willow Flat Campground είναι $ 10 ανά διανυκτέρευση. Στις βελόνες, οι περιοχές στο Squaw Flat Campground είναι $ 15 ανά διανυκτέρευση. Όλοι οι ιστότοποι είναι κατ 'οίκον, εξυπηρετούνται κατ' αρχήν και έχουν όριο 14 ημερών. Το κάμπινγκ Backcountry είναι επίσης δημοφιλές σε Canyonlands και απαιτεί άδεια.

Δεν υπάρχουν καταλύματα μέσα στο πάρκο, αλλά υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, μοτέλ και στην περιοχή Moab. Ελέγξτε έξω το Big Horn Lodge ή το Pack Creek Ranch για οικονομικά δωμάτια.

Τα κατοικίδια ζώα

Εάν ταξιδεύετε με το κατοικίδιο ζώο σας , να έχετε κατά νου ότι το πάρκο έχει πολλούς κανονισμούς. Τα κατοικίδια δεν επιτρέπονται σε μονοπάτια πεζοπορίας ή οπουδήποτε στην πατρίδα. Δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια με ομάδες που ταξιδεύουν με οχήματα με τετρακίνηση, ποδήλατο βουνού ή βάρκα.

Τα κατοικίδια επιτρέπονται στα ανεπτυγμένα campgrounds και μπορεί να περπατήσουν στο πάρκο κατά μήκος των πλακόστρωτων δρόμων. Τα κατοικίδια ζώα μπορούν επίσης να συνοδεύουν τους επισκέπτες που ταξιδεύουν με το Potash / Shafer Canyon δρόμο μεταξύ Moab και το νησί στον ουρανό. Αλλά θυμηθείτε να κρατάτε το κατοικίδιο σας σε ένα λουρί ανά πάσα στιγμή.

Τομείς ενδιαφέροντος έξω από το πάρκο

Arches National Park : Βρίσκεται ψηλά πάνω από τον ποταμό Κολοράντο, το πάρκο αποτελεί μέρος της χώρας φαραγγιών της νότιας Γιούτα. Με πάνω από 2.000 φυσικές καμάρες, γιγαντιαία ισορροπημένα βράχια, κορυφές και τρούλους slickrock, το Arches είναι πραγματικά εντυπωσιακό και ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε ενώ βρίσκεστε στην περιοχή.

Aztec Ruins National Monument: Βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη των Αζτέκων, Νέο Μεξικό και παρουσιάζει τα ερείπια μιας μεγάλης ινδικής κοινότητας Pueblo του 12ου αιώνα. Είναι μια μεγάλη ημερήσια εκδρομή για όλη την οικογένεια.

Εθνικό Πάρκο Mesa Verde : Αυτό το εθνικό πάρκο προστατεύει πάνω από 4.000 γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων 600 κατοικιών από γκρεμούς. Αυτές οι τοποθεσίες είναι μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες και καλύτερα διατηρημένες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Natural Monuments Εθνικό Μνημείο: Ψάχνετε για μια ημερήσια εκδρομή και υπέροχη κίνηση; Αυτός είναι ο τόπος. Το εθνικό μνημείο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και παρουσιάζει τρεις φυσικές γέφυρες που έχουν χαραχθεί από ψαμμίτη, συμπεριλαμβανομένου του δεύτερου και τρίτου μεγαλύτερου κόσμου.

Πληροφορίες επαφής

Εθνικό Πάρκο Canyonlands
22282 SW Resource Blvd.
Moab, Γιούτα 84532