Μεγάλη εμπειρία ίππων

Συνδέστε με ένα άλογο και μάθετε για τον εαυτό σας

Το Miraval στο Tucson της Αριζόνα είναι ένα σπα προορισμού γνωστό για ειδικά προγράμματα και θεραπείες spa που δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού. Η πιο γνωστή είναι η εμπειρία των ιπποειδών, όπου αλληλεπιδράτε με ένα άλογο και μαθαίνετε τα πράγματα για τον εαυτό σας - πώς επικοινωνείτε μη-προφορικά, με απογοήτευση και σχετίζετε με όλα τα ζωντανά πράγματα

Η εμπειρία των ιπποειδών δημιουργήθηκε από τον χαρισματικό θεραπευτή Cowboy Wyatt Webb, ο οποίος το έχει κάνει στο Miraval εδώ και πολλά χρόνια.

Η ιδέα του είναι ότι ο τρόπος που κάνετε ένα πράγμα είναι ο τρόπος που κάνετε τα περισσότερα πράγματα. Έτσι, ο Wyatt ή οι εκπαιδευμένοι εκπαιδευτές του σάς διδάσκουν πώς να κάνετε απλές εργασίες με ένα ειδικά εκπαιδευμένο άλογο, να παρατηρήσετε πώς το κάνετε και να σας δώσετε ανατροφοδότηση.

Η πιο γνωστή εμπειρία του Miraval

Η εμπειρία των ιπποειδών είναι μια από τις πολλές εμπειρίες του Miraval που σας επιτρέπουν να οικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη, τον χαρακτήρα και την αυτογνωσία, βγάζοντάς σας από τη ζώνη άνεσής σας. Μερικοί άνθρωποι που κάνουν την Equine Experience έχουν τρομερό φόβο για τα άλογα, είτε επειδή έχουν πληγωθεί (τραυματίες κλοτσιές, περπατούσαν, το ονομάζετε). Μερικοί άνθρωποι ανησυχούν επειδή δεν έχουν βρεθεί ποτέ γύρω από ένα άλογο. Ή κάποιοι άνθρωποι είναι σίγουροι, τότε πρέπει να αντιμετωπίσουν τις αποτυχίες όταν το άλογο δεν κάνει αυτό που θέλουν, όταν θέλουν.

Εγγραφείτε στην εμπειρία The Equine Experience πριν φτάσετε, καθώς είναι δημοφιλής. Μια μικρή ομάδα ανθρώπων συγκεντρώνεται μπροστά, παίρνει σε ένα φορτηγό και οδηγεί σε μια κοντινή θέση.

Εκεί, ο Wyatt ή το προσωπικό του μιλάνε με την ομάδα για το τι θα κάνεις με τα άλογα, καθώς κάθεσαι σε έναν κύκλο κάτω από μια σκηνή. Μπορείτε επίσης να μιλήσετε για τυχόν συναισθήματα που μπορεί να έχετε για το τι βρίσκεται μπροστά.

Τα καθήκοντα περιλαμβάνουν την επιλογή των οπλών ενός αλόγου (που περιλαμβάνει το να πάρει το άλογο να κρατά το πόδι του επάνω).

Αφού γίνει αυτό, βουρτσίζετε το άλογο, το περπατάτε και στη συνέχεια το βάζετε σε κλειστό δακτύλιο. Το Lunging είναι εκεί που στέκεστε στο κέντρο ενός δακτυλίου με ένα μαστίγιο (έξω από τη ζώνη άνεσής μου!) Και να πάρετε το άλογο να κινηθεί γύρω σας σε έναν κύκλο, με σταθερή ταχύτητα, και στη συνέχεια να αλλάξετε τις κατευθύνσεις.

Το άλογο ακούει τι λέτε

Όλα αυτά τα καθήκοντα απαιτούν μη λεκτική επικοινωνία και το άλογο αναλαμβάνει αυτό που λέτε με το σώμα σας. Η χαλάρωση και η σιγουριά βοηθούν σίγουρα. Αν είστε φοβισμένοι, διστακτικοί ή απλά δεν ξέρετε πώς να πείτε σε ένα άλογο τι θέλετε, πιθανότατα δεν θα ανταποκριθείτε.

Οι άνθρωποι που είναι συνηθισμένοι να ελέγχονται συχνά έχουν δυσκολία όταν το άλογο δεν συνεργάζεται. Αυτό είναι ένα μέρος όπου τα δάκρυα μπορούν να ρέουν και περισσότερα από ένα άτομα μου είπαν ότι η εμπειρία των ιπποειδών άλλαξε τη ζωή τους. Η ιδέα είναι να κοιτάξετε πώς κάνετε τα πράγματα και να δείτε αν λειτουργεί για σας. Εάν λειτουργεί, συνεχίστε να το κάνετε. Εάν κάτι δεν λειτουργεί, μην το κάνετε πια. Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό (και επαναλάβετε μέχρι να λειτουργήσει). Και αν αυτό δεν δουλέψει, ζητήστε βοήθεια ... αν και θεωρείται αδύναμη στον πολιτισμό μας.

Ο δαίμονας της τελειοποίησης

Δεν υπήρξε πολύ δράμα στην ομάδα μας, αλλά έμαθα ακόμα πράγματα για τον εαυτό μου. Παρατήρησα κάποια πράγματα για τον εαυτό μου, καθώς πήγα για τα απλά καθήκοντα.

Αρχικά, είχα λίγο άγχος - όχι επειδή φοβόμουν το άλογο, αλλά επειδή ήξερα ότι θα έμεναν άλλοι άνθρωποι και θέλω τα πάντα να πάνε 100% σωστά, ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ. Ενενήντα πέντε τοις εκατό δικαίωμα και μια καμπύλη μάθησης δεν είναι αρκετά καλή για αυτόν τον τελειομανή!

Η Carolyn ήρθε για να ελέγξει μαζί μου, και της είπα ότι έπρεπε να εργαστώ με το άλογο για να το σηκώσω. "Έχετε κάνει τέσσερις οπλές και μερικοί άνθρωποι δεν έχουν καν πάρει ένα," είπε. Στη συνέχεια, μείωσα αυτό που είχα κάνει. "Λοιπόν, επειδή έχω περάσει από άλογα πριν." Ήταν ενδιαφέρον να παρατηρήσω ότι δεν θα αφήσω τον εαυτό μου να έχει μια αίσθηση της ολοκλήρωσης, ακόμα και όταν πήρα το αποτέλεσμα που ήθελα. Το βούρτσισμα και το περπάτημα ήταν επίσης πολύ εύκολο για μένα.

Κλήση προς τα επάνω ή προς τα κάτω για να πάρετε το αποτέλεσμα που θέλετε

Έπειτα ήρθε η βροχή, κάτι που δεν είχα κάνει ποτέ πριν.

Η Carolyn εξήγησε ότι απαιτεί τη χρήση της πρόθεσης και της ενέργειας για να επικοινωνήσετε με το άλογο, ζητώντας του να μεταβεί γύρω από το δαχτυλίδι και να αλλάξει τις κατευθύνσεις. Το άλογο (και - μεγάλη έκπληξη! - άλλοι με τους οποίους επικοινωνούμε) πραγματικά ανταποκρίνεται στην ενέργεια που βγάζουμε. Για παράδειγμα, μια κυρία ήταν υπερβολικά ανήσυχη και το άλογο συνέχιζε πιο γρήγορα και πιο γρήγορα. Η Carolyn είπε ότι είναι δυνατό να "το καλέσετε κάτω" ή "να το καλέσετε" για να πάρετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Αυτό είναι τόσο σημαντικό να θυμόμαστε.

Μετά τις ασκήσεις υπήρξε ένα κομμάτι "επεξεργασίας" όπως συγκεντρώσαμε πίσω κάτω από τη σκηνή. Συνειδητοποίησα ότι ο τελειομανισμός μου παίρνει τη διασκέδαση από τα πράγματα.

Η εμπειρία των ιπποειδών κοστίζει $ 45 χρέωση για 2 ώρες αν είστε επικεφαλής του προσωπικού της Wyatt και $ 150 αν κάνετε την εμπειρία με τον ίδιο τον Wyatt σε μια ομάδα που περιορίζεται σε 10 άτομα. Μπορείτε επίσης να πάρετε μια διάρκειας δύο ωρών "προσεγμένη ιππασία" βόλτα μονοπάτι της ερήμου για $ 105.

Επίσης, προτείνω το βιβλίο του Webb: "Δεν είναι για το άλογο: είναι για να ξεπεραστεί ο φόβος και η αυτοπεποίθηση". Δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα άλογα, αλλά αντιμετώπισε τους δαίμονες του στην πορεία των υψηλών σχοινιών του Miraval!

Επικοινωνήστε με τον Miraval:
5000 Ανατολικά Via Estancia Miraval, Catalina, AZ, 85739
Τηλέφωνο: 800-232-3969 ή 520-825-4000