Ασθενείς του Ιατρικού Τουρισμού ζητούν φθηνότερη υγειονομική περίθαλψη στο εξωτερικό. Θα ήθελες?

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί εξοικονομούν χρήματα με ξένη ιατρική περίθαλψη. Είναι ασφαλές?

Τι είναι ο Ιατρικός Τουρισμός;

Ο ιατρικός τουρισμός έχει γίνει ένα ταξιδιωτικό buzzword. Με λίγα λόγια, ο ιατρικός τουρισμός αναφέρεται σε ταξίδια στην αναζήτηση διαφόρων ιατρικών θεραπειών και διαδικασιών. Οι ιατρικοί τουρίστες συνήθως πηγαίνουν σε προορισμούς στο εξωτερικό, αλλά το φαινόμενο καλύπτει επίσης τα αμερικανικά εγχώρια ταξίδια σε νοσοκομεία και γιατρούς που είναι λιγότερο ακριβά από ό, τι εκεί που ζείτε.

Ας πάρουμε αυτό έξω από το δρόμο: Μήπως καλύπτει την ασφάλιση υγείας Ιατρικός τουρισμός στο εξωτερικό;

Η απάντηση είναι μερικές φορές : εάν επιλέξετε την επιλογή του παγκόσμιου δικτύου του ασφαλιστή σας. και / ή ο ασφαλιστής σας είναι συνδεδεμένος με έναν ξένο πάροχο, όπως ένα νοσοκομειακό δίκτυο. και / ή αναζητάτε θεραπεία σε ξένα υποκαταστήματα αμερικανικών νοσοκομείων.

Ποιος επιδιώκει τον ιατρικό τουρισμό και γιατί;

Οι ιατρικοί τουρίστες είναι συνήθως πολίτες χωρών όπου τα ακριβά ιδιωτικά ιατρικά σχέδια είναι ο κανόνας, όπως οι ΗΠΑ. Για αυτούς τους ιατρούς ταξιδιώτες, η χειρουργική επέμβαση είναι συχνά φθηνότερη από την ασφάλισή σας, συχνά ως υψηλή ποιότητα. Μερικοί ιατρικοί ταξιδιώτες είναι Αμερικανοί που κατάφεραν να μην εγγραφούν για ασφάλιση υγείας και χρειάζονται μια φθηνότερη επιλογή από το να πληρώσουν εκτός τσέπης στις ΗΠΑ

Μερικοί ιατρικοί τουρίστες είναι πολίτες χωρών που τις καλύπτουν με εθνικά προγράμματα υγείας, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο ή τον Καναδά. Ωστόσο, ορισμένοι Βρετανοί και Καναδοί αναζητούν εξωτερική ιατρική φροντίδα για να αποφύγουν μια συχνά πολύ μεγάλη αναμονή για χειρουργική επέμβαση και άλλες εξειδικευμένες θεραπείες.

Μερικοί ιατρικοί τουρίστες ταξιδεύουν για να επιδιώξουν εξειδικευμένες διαδικασίες και πειραματικές θεραπείες που δεν προσφέρονται στις χώρες καταγωγής τους. ή για ιατρική περίθαλψη που είναι μια ειδικότητα του προορισμού. Πολλοί ιατρικοί τουρίστες ταξιδεύουν για ξενική οδοντιατρική περίθαλψη , επειδή η οδοντιατρική συχνά δεν καλύπτεται καθόλου από την ασφάλιση υγείας τους.

Πραγματικά, οι προορισμοί ιατρικού τουρισμού συχνά έχουν Δυτικά εκπαιδευμένους γιατρούς και μεγάλες νοσοκόμες

Οι σημερινοί ιατρικοί τουρίστες διαπιστώνουν ότι η ξένη εμπειρία τους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης μοιάζει πολύ με το σπίτι τους. Πολλά από τα υπερπόντια νοσοκομεία και κλινικές που διακινούνται σε ιατρικούς τουρίστες στελεχώνονται από αγγλόφωνους ιατρούς και χειρουργούς που εκπαιδεύτηκαν και / ή πιστοποιήθηκαν στη Βόρεια Αμερική.

Ένα παράδειγμα: Το παγκοσμίου φήμης νοσοκομείο Bumrungrad της Μπανγκόκ ισχυρίζεται πάνω από 200 χειρουργούς που έχουν πιστοποιηθεί στις ΗΠΑ

Ακόμα άλλες χώρες είναι γνωστές για την εξαιρετική εγχώρια ιατρική εκπαίδευση, γιατρούς και νοσηλευτές. Μερικός κατάλογος: Αργεντινή, Βραζιλία, Κόστα Ρίκα, Κροατία, Γαλλία, Ινδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Κορέα, Μαλαισία, Μεξικό, Νότια Αφρική, Σιγκαπούρη, Ελβετία, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Τουρκία.

Μια άλλη τάση στον ιατρικό τουρισμό: νοσοκομεία στο εξωτερικό με ισχυρούς δεσμούς με ιατρικά κέντρα των ΗΠΑ. Για παράδειγμα, το Διεθνές Ιατρικό Κέντρο Johns Hopkins της Σιγκαπούρης είναι υποκατάστημα του κύρους Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Βαλτιμόρης και υπάρχει κλινική του Cleveland Abu Dhabi με τους γιατρούς του γνωστού νοσοκομείου του Οχάιο.

Πώς μπορείτε να εμπιστευτείτε το νοσοκομείο και τον γιατρό;

Υπάρχει αμερικανική οργάνωση ελέγχου που πιστοποιεί ξένα νοσοκομεία που παρέχουν ιατρική περίθαλψη σε μη-πολίτες: το μη κερδοσκοπικό, ανεξάρτητο Joint Commission International, ή το JCI. Η αναφερόμενη αποστολή του είναι "να βελτιώνει συνεχώς την ασφάλεια και την ποιότητα της περίθαλψης στη διεθνή κοινότητα μέσω της παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης και παροχής συμβουλών και διεθνούς διαπίστευσης και πιστοποίησης". Η JCI έχει διαπιστευμένους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης σε περισσότερες από 100 χώρες.

Αυτοί οι πάροχοι περιλαμβάνουν νοσοκομεία και κλινικές, εργαστήρια, εγκαταστάσεις μακροχρόνιας αποκατάστασης και αποκατάστασης, πρωτοβάθμια φροντίδα, θεραπείες γονιμότητας, φροντίδα στο σπίτι, ιατρικές μεταφορές και πολλά άλλα. Η JCI με τη σειρά της είναι διαπιστευμένη από τη Διεθνή Εταιρεία για την Ποιότητα στην Υγεία (ISQua).

Πού πηγαίνουν ιατρικοί τουρίστες και για ποιο είδος φροντίδας;

Οι ιατρικοί τουρίστες αναζητούν μια ποικιλία ιατρικής περίθαλψης στο εξωτερικό. Ακριβείς χειρουργικές διαδικασίες είναι οι πιο περιζήτητες. Οι πιο περιζήτητες ιατρικές διαδικασίες των ιατρών τουριστών περιλαμβάνουν:

Οι ιατρικοί τουρίστες επιδιώκουν την αισθητική χειρουργική για το πρόσωπο ...

Ορισμένοι ιατρικοί τουρίστες βγαίνουν για να βρουν καλλωπιστικές διαδικασίες, όπως χειρουργική επέμβαση (facelift, ρινοπλαστική, κλπ.) Και πλήρωσης ρυτίδων (Botox, Restylane, Juvederm, κλπ.) Οι δημοφιλείς προορισμοί περιλαμβάνουν τη Λατινική Αμερική (Αργεντινή, Βραζιλία, , Την Κορέα και την Ταϊβάν.

Μερικοί Αμερικανοί ιατρικοί τουρίστες ταξιδεύουν σε ένα άλλο μέρος των κρατών για έναν ειδικό ελίτ πλαστικό χειρουργό, όπως στη Νέα Υόρκη και το Beverly Hills. (Ο κοσμητικός χειρούργος του Park Avenue, Δρ. Sam Rizk, πηγαίνει πιο μακριά: το γραφείο του βοηθά τους ασθενείς του να σχεδιάσουν ωμή ανακουφιστική διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο του Μανχάταν

... και Καλλυντικές Διαδικασίες για το Σώμα

Η Λατινική Αμερική είναι μια πάλη για τη χειρουργική επέμβαση που ενισχύει το σώμα, ειδικά το Μεξικό, την Αργεντινή, τη Βραζιλία και την Κολομβία. Η αρχή της τέχνης προχωρά εδώ. Στη Βραζιλία, υπάρχουν νοσοκομεία με μια μοναδική ειδικότητα καλλυντικών χειρουργικών επεμβάσεων, όπως εμφυτεύματα μαστού ή άκρων.

Και μερικοί ιατρικοί τουρίστες αναζητούν καθαρή ιατρική χειρουργική

Οι ιατρικοί τουρίστες ταξιδεύουν για χειρουργικές επεμβάσεις κάθε είδους. Αυτές οι χειρουργικές επεμβάσεις κυμαίνονται από την απλή χειρουργική επέμβαση ματιών Lasik έως τις περίπλοκες νευρολογικές διαδικασίες για τη μεταμόσχευση οργάνων σε θεραπείες γονιμότητας σε πράξεις αλλαγής φύλου. Για παράδειγμα, η Pamplona, ​​η Ισπανία είναι ένας διεθνής προορισμός για νευροχειρουργική και καρδιοχειρουργική στο Clínica Universitaria de Navarra.

Και πολλοί ιατρικοί τουρίστες αναζητούν φτηνή, καλή οδοντιατρική

Ακόμη και όταν ένας Αμερικανός έχει οδοντιατρική ασφάλιση, το σχέδιο συχνά αρνείται να καλύψει τις συνήθεις αλλά δαπανηρές διαδικασίες όπως τα εμφυτεύματα και τα στέμματα, θεωρώντας τα ως «προαιρετικά» ή «καλλυντικά», πράγμα που σημαίνει ότι ο ασθενής πληρώνει 100% για το κόστος.

Στο εξωτερικό, αυτές οι διαδικασίες μπορεί να κοστίζουν μόλις το ένα δέκατο του τι πληρώνετε στις ΗΠΑ. Οι δημοφιλείς προορισμοί οδοντιατρικής περιλαμβάνουν το Μεξικό, την Κεντρική Ευρώπη και την Ανατολική Ευρώπη, όπου οι οδοντίατροι είναι πολύ εκπαιδευμένοι. Αυτές οι δαιδαλώδεις ευρωπαϊκές χώρες περιλαμβάνουν την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Κροατία (ειδικά την πρωτεύουσα της, το Ζάγκρεμπ ).

Οι ιατρικοί τουρίστες κάνουν ο ίδιος όλες τις ρυθμίσεις;

Ο ιατρικός τουρισμός είναι μια περίπλοκη επιχείρηση που περιλαμβάνει την έρευνα και την κράτηση των ιατρικών θεραπειών και στη συνέχεια την πραγματοποίηση όλων των συνήθων ταξιδιωτικών διευθετήσεων (θεώρηση, πτήσεις, ξενοδοχείο κ.λπ.)

Αλλά οι σημερινοί ιατρικοί τουρίστες συνήθως δεν αναλαμβάνουν την έρευνα και τον προγραμματισμό τους. Πολλοί συσκευαστές - θεωρούν τους ως ιατρικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες - προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ταξιδιώτες, δημιουργώντας πακέτα που περιλαμβάνουν την ιατρική διαδικασία, το ξενοδοχείο και, αν το θέλετε, την πτήση. Αν κάνετε "πακέτα ιατρικού τουρισμού" της Google, θα δείτε εκατοντάδες καταχωρίσεις.

Τα επιχειρηματικά ξενοδοχεία σε δημοφιλείς προορισμούς ιατρικού τουρισμού αρχίζουν να προσφέρουν πακέτα ιατρικού τουρισμού. Στην Μπανγκόκ, πολυάριθμα ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας καλύπτουν ιατρικούς τουρίστες, όπως το Intercontinental, το JW Marriott, τη Χερσόνησο και το Conrad. Προσφέρουν προσφορές επισκεπτών που περιλαμβάνουν συναντήσεις και μεταφορές σε μια ποικιλία από κορυφαίες εγκαταστάσεις υγείας της Μπανγκόκ.

Τι λέει η Αμερικανική Ιατρική Εγκατάσταση για τους πιθανούς κινδύνους του ιατρικού τουρισμού

Εκπληξη. Πολλοί Αμερικανοί γιατροί είναι επιφυλακτικοί για την αναζήτηση ιατρικής φροντίδας των ασθενών στο εξωτερικό. Λένε ότι οι πιθανοί κίνδυνοι περιλαμβάνουν την κατάρτιση γιατρών και τη συντομευμένη μετεγχειρητική φροντίδα. Το American College of Surgeons παροτρύνει τους ιατρικούς τουρίστες να βεβαιώσουν ότι θα συγκεντρώσουν όλα τα αρχεία τους και ότι θα βγάλουν την αλλοδαπή εγκατάσταση όσο το δυνατόν καλύτερα. Και εδώ στο site λέμε: διαβάστε πολλές online κριτικές.

Παρακαλώ σημειώστε: Αυτό το άρθρο στοχεύει απλώς να παρέχει υπόβαθρο για τον ιατρικό τουρισμό. Πριν από τη λήψη αυτών των πληροφοριών, συμβουλευτείτε τον παροχέα υγειονομικής περίθαλψης και τον ασφαλιστή σας.