Ταξίδι περιπέτειας 101: Διαμονή υγιής ενώ ταξιδεύετε

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες περιπέτειας είναι να προσπαθούν να παραμείνουν υγιείς, ενώ επισκέπτονται απομακρυσμένες και εξωτικές τοποθεσίες. Μετά από όλα, τα ταξίδια μας μπορεί να μας οδηγήσουν σε πολύ συναρπαστικές τοποθεσίες, αλλά αντιμετωπίζουμε συχνά την πραγματική απειλή από επικίνδυνες ασθένειες, βακτήρια και παράσιτα κατά μήκος του δρόμου. Αλλά, με λίγο προγραμματισμό και προετοιμασία, μπορείτε συνήθως να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα και να παραμείνετε υγιείς, ενώ επισκέπτεστε σχεδόν οποιονδήποτε προορισμό στη Γη.

Δείτε πώς.

Εμβολιασμοί και φάρμακα
Η αποφυγή των προκλήσεων για την υγεία σας ξεκινά με τη λήψη των κατάλληλων φαρμάκων και εμβολιασμών για τον τόπο που επισκέπτεστε. Αυτό είναι ένα τόσο σημαντικό θέμα που το κάλυψαμε και σε προηγούμενη έκδοση του Adventure Travel 101. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την ιστοσελίδα του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών για να καθορίσετε ποιες συνταγές και εμβολιασμοί συνιστώνται για τον προορισμό που θα επισκεφθείτε. Μια γρήγορη επίσκεψη στο γιατρό ή την κλινική σας θα πρέπει να σας προετοιμάσει να πάτε καθόλου και να σας βοηθήσουμε να αποφύγετε κάποιες σοβαρές απειλές για την υγεία σας.

Φέρτε κιτ πρώτων βοηθειών
Συνήθως όταν ταξιδεύετε στην εγχώρια αγορά, δεν έχετε την τάση να ανησυχείτε για τη σωστή ιατρική περίθαλψη ή προμήθειες που χρειάζεστε για το ταξίδι σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλά νοσοκομεία, κλινικές και φαρμακεία σε κοντινή απόσταση αν προκύψει ανάγκη. Αλλά όταν τα ταξίδια σας σας μεταφέρουν σε απομακρυσμένες περιοχές μακριά από αστικά κέντρα, έχοντας ένα καλό κιτ πρώτων βοηθειών μαζί σας μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά.

Ένα καλά εξοπλισμένο κιτ πρώτων βοηθειών δεν θα έχει απλώς bandaids και ασπιρίνη. Θα περιέχει επίσης φάρμακα για να απαλύνει το στομάχι, τα αντιδιαρρηκτικά, τα μαστίχα για την καταπολέμηση της λοίμωξης και πολλά άλλα. Το κιτ θα πρέπει επίσης να διαθέτει επίδεσμοι και ταινία για την αντιμετώπιση πιο σοβαρών τραυμάτων, moleskin για τη θεραπεία κυψελών, αντισηπτικών μαντηλιών και θερμόμετρο επίσης.

Εν ολίγοις, θα πρέπει να έχει ένα κατάλογο που έχει σχεδιαστεί για να αναλάβει τη μεγάλη ποικιλία ζητημάτων που μπορεί να αντιμετωπίσετε όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό.

Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο
Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες είναι να πάρουν ένα ηλιακό έγκαυμα αφού ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο στο ύπαιθρο. Αυτό μπορεί να συμβεί πιο εύκολα σε υψηλότερα υψόμετρα ή όταν επισκέπτεστε προορισμούς που είναι πιο κοντά στον ισημερινό, αλλά μπορεί να χτυπήσει σχεδόν όποιον έχει δει παρατεταμένη έκθεση στις έντονες ακτίνες του ήλιου.

Φροντίστε να τοποθετήσετε τα αντηλιακά και να τα χρησιμοποιήσετε ελεύθερα καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι φοράτε ρούχα που έχουν σχεδιαστεί για να σας προστατεύουν από τον ήλιο. Αυτό θα κρατήσει το δέρμα σας να πάρει ψητό, το οποίο μπορεί με τη σειρά του να σας κάνει απίστευτα άβολα και ίσως ακόμη και πολύ άρρωστος. Η παρεμπόδιση αυτού του γεγονότος είναι πολύ εύκολη, υπό την προϋπόθεση ότι είστε σε εγρήγορση και αυτό μπορεί να έχει κάποιες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στη γενική υγεία σας.

Μην πιείτε μη επεξεργασμένο νερό
Το φτωχό πόσιμο νερό μπορεί επίσης να αποτελέσει σημαντική πηγή ανησυχίας για τους ταξιδιώτες, οδηγώντας συχνά στην φοβερή κοιλιά του Δελχί. Τα βακτηρίδια στο νερό είναι συνήθως φταίει, αν και το ίδιο νερό μπορεί να φέρει πρωτόζωα, όπως η γιάρδα και το κρυπτοσπορίδιο.

Ευτυχώς, η αποφυγή αυτών των προβλημάτων δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Η απλή επεξεργασία του νερού με ταμπλέτες καθαρισμού ή ακόμα καλύτερα με υπεριώδη ακτινοβολία, θα απομακρύνει τη συντριπτική πλειοψηφία ξένων στοιχείων στο νερό, καθιστώντας το απολύτως ασφαλές να πίνετε. Οι περισσότερες μέθοδοι καθαρισμού του νερού δεν μπορούν φυσικά να υποσχεθούν 100% αποτελεσματικότητα, αλλά οι αριθμοί είναι αρκετά υψηλοί ώστε όταν χρησιμοποιούνται σωστά, οι πιθανότητες να αρρωσταίνουν πέφτουν σε απεριόριστα χαμηλά επίπεδα.

Το εμφιαλωμένο νερό είναι επίσης μια επιλογή φυσικά, αλλά φροντίστε να ελέγξετε τις σφραγίδες της φιάλης πριν πίνετε. Σε περίπτωση που η σφραγίδα διακυβεύεται με οποιονδήποτε τρόπο, ζητήστε νέα φιάλη ή μην την πιείτε. Το εσωτερικό του νερού μπορεί να μολυνθεί και μπορεί να σας κάνει πολύ άρρωστο.

Μείνετε ενυδατωμένοι
Ένα άλλο κοινό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες είναι η εξάντληση της θερμοκρασίας και η απλή αφυδάτωση. Η κατανάλωση πολλών υγρών μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, διατηρώντας σας αίσθηση καλής και πλήρως ενεργοποιημένης.

Αυτό ισχύει είτε επισκέπτεστε έναν προορισμό θερμού καιρού είτε ένα κρύο, καθώς η σωστή ενυδάτωση είναι εξίσου σημαντική όταν η θερμοκρασία πέσει όπως είναι όταν ο ήλιος είναι πρησμένος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι με νερό όταν χτυπάτε στο δρόμο. Θα είστε σίγουρα χαρούμενοι που έχετε κάνει.

Αυτοί είναι μερικοί βασικοί κανόνες για να σας βοηθήσουν να σας κρατήσουμε υγιείς ενώ ταξιδεύετε. Όπως ίσως μπορείτε να πείτε, ένα κομμάτι της κοινής λογικής και της προληπτικής ιατρικής μπορεί να προχωρήσει πολύ για να εξασφαλιστεί ότι παραμείνετε δυνατοί και υγιείς καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Και αν βρεθείτε να αισθανθείτε λίγο κάτω από τις καιρικές συνθήκες, η προετοιμασία για να το χειριστείτε θα σας ξαναπάει στα πόδια σας ξανά πριν το ξέρτε.