Νόμοι σχετικά με τη λήψη φωτογραφιών στην Ιρλανδία

Ποια είναι η νομική κατάσταση όσον αφορά τη λήψη φωτογραφιών στην Ιρλανδία - είναι ελεύθερη για όλους ή υπάρχουν αυστηροί κανόνες που πρέπει να τηρούνται; Εάν ταξιδεύετε για διακοπές, πακετάρετε τη φωτογραφική μηχανή σας, εύκολο-peasy. Αλλά τι πραγματικά επιτρέπετε να φωτογραφίσετε και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αργότερα; Ενώ η περιστασιακή φωτογραφία στην Ιρλανδία εμφανίζεται πολύ, καλά, περιστασιακά, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να έχετε κατά νου. Προσπάθησα να συνοψίσω μερικά εδώ.

Σημειώστε ότι αυτές είναι οι προσωπικές μου ερμηνείες του νόμου, από την καθημερινή πρακτική ως "snapper" - αν ψάχνετε για νομικές συμβουλές θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν δικηγόρο. Και αυτοί οι κανόνες ισχύουν κυρίως για τους χομπίστες και τους τουρίστες, η επαγγελματική (εμπορική) φωτογραφία είναι μια τελείως διαφορετική χύτρα ψαριού ... αν θέλετε να κερδίσετε χρήματα από τα στιγμιότυπα διακοπών σας, και αυτά είναι από ανθρώπους, ίσως θελήσετε να ζητήσετε νομικές συμβουλές πριν από την προσγείωση σε ζεστό νερό.

Φωτογραφία σε δημόσιους χώρους

Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες στο περιεχόμενο της καρδιάς σας όσο βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο. Ο ορισμός του "δημόσιου χώρου" εδώ είναι ένας τόπος που δεν βρίσκεται σε ιδιωτική ιδιοκτησία, τον οποίο μπορείτε να εισάγετε ελεύθερα και χωρίς επιβαλλόμενους όρους. Ένα μουσείο π.χ. μπορεί να ανήκει σε δημόσια ιδιοκτησία, αλλά κατά την είσοδό του σιωπηρώς συμφωνείτε να υπακούσετε σε οποιονδήποτε «οικιακό κανόνα» - καθιστώντας τον ως «ιδιωτική ιδιοκτησία» (βλ. Παρακάτω).

Σημειώστε ότι όλα αυτά αναφέρονται σε εσάς που βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο και όχι στο αντικείμενο της φωτογραφικής σας επιθυμίας να βρίσκεστε εκεί. Η απομάκρυνση ενός ιδιωτικού χώρου από τον δημόσιο χώρο είναι στην πραγματικότητα νόμιμη. Όσο είστε σε δημόσιο χώρο, μπορείτε να τραβήξετε εικόνες ιδιωτικής ιδιοκτησίας, όπως κτίρια ή έργα τέχνης ... αλλά ο ιδιοκτήτης μπορεί να αντικρούσει και ακόμη και να απειλήσει να καλέσει τους φρουρούς.

Αποφύγετε μια αντιπαράθεση, πείτε "Συγγνώμη", χαμογέλασε και ήρεμα με τα πόδια.

Παρεμπόδιση και παρεμπόδιση

Ένα πράγμα που δεν μπορείτε να κάνετε κατά τη λήψη φωτογραφιών σε δημόσιους χώρους παραβιάζει (προφανές) και προκαλεί εμπόδιο. Το τελευταίο είναι ενδιαφέρον καθώς περιλαμβάνει όχι μόνο το περπάτημα έξω από την κυκλοφορία, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει τη χρήση τρίποδων. Η "πρόκληση κάποιου εμποδίου" αναφέρεται επίσης στην επίδραση που μπορεί να έχει η ασπίδα σας στο έργο ενός αστυνομικού. Επειδή αυτό είναι πολύ ανοιχτό στην ερμηνεία, συνιστάται να σταματήσετε και να σταματήσετε αν σας ζητηθεί από την αστυνομία.

Φωτογραφία για ιδιωτική ιδιοκτησία

Μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες σε ιδιωτική ιδιοκτησία - υπό την προϋπόθεση ότι ο ιδιοκτήτης ή ο καταλύτης συμφωνεί μαζί σας ότι βρίσκεστε εκεί (διαφορετικά παραβιάζετε) και ανεχτείτε τη δραστηριότητά σας. Εισάγοντας την ιδιωτική ιδιοκτησία, συμφωνείτε σιωπηρά να τηρείτε τους κανόνες που ορίζει ο ιδιοκτήτης ή ο κατακτητής και σας γνωστοποιεί. Το "γνωστό" περιλαμβάνει κανόνες για το σπίτι που δημοσιεύονται σε εμπορικά κέντρα ή παρόμοια.

Εάν ο ιδιοκτήτης, ο κατακτητής ή οι εκπρόσωποί τους (κυρίως προσωπικό ασφαλείας) σας ζητήσουν να σταματήσετε να φωτογραφίζετε, το κάνετε - παρανοείτε και μπορεί να είστε ένοχοι παραβίασης. Ωστόσο, δεν έχουν το δικαίωμα να κατασχέσουν (ή να προκαλέσουν βλάβη) οποιουδήποτε εξοπλισμού σας.

Δύο ειδικές αναφορές - η αερολιμενική αστυνομία στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου φαίνεται να είναι πολύ αρνητική σε όποιον δεν προφανώς λαμβάνει απλώς ένα στιγμιότυπο ενός αγαπημένου.

Από την άλλη πλευρά, το Εθνικό Μουσείο της Ιρλανδίας έχει χαλαρώσει τους κανόνες και εγκατέλειψε το αυστηρό «χωρίς φωτογραφία» ρητορικό υπέρ του «χωρίς φλας, χωρίς τρίποδο».

Φωτογράφηση ατόμων

Ναι, μπορείτε, με ανοιχτό και μη επεμβατικό τρόπο - εκτός αν αντιτίθενται ή αντιταχθούν για λογαριασμό τους. Στη συνέχεια, και πάλι οι νόμοι για την προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι πολύ βρώμικοι και ίσως είναι καλύτερο να αποφύγετε. Αν περιορίζετε τη φωτογραφία σας σε ομάδες, αξιωματούχους και συμμετέχοντες σε κάποια δημόσια παράσταση ή τελετή, θα πρέπει να είστε εντάξει. Από την άλλη πλευρά, η απομάκρυνση με ένα διακριτικό τηλεφακό ενώ περπατάτε μέσω του Δουβλίνου δεν αποτελεί πρόβλημα. Σημειώστε ότι αν θέλετε να πουλήσετε εικόνες από άτομα, θα πρέπει να έχετε υπογράψει ένα υπόδειγμα απελευθέρωσης μοντέλου.

Φωτογραφία των παιδιών

Ένα πράγμα που αξίζει να αναφερθεί είναι οι πολύ προσεκτικοί κανόνες και κανονισμοί που προβλέπονται κυρίως στα μουσεία της Βόρειας Ιρλανδίας σχετικά με τη φωτογραφία.

Στην πραγματικότητα, θα σας ζητηθεί να μην τραβάτε φωτογραφίες από τα παιδιά, μια αντίδραση της διαδεδομένης υστερίας παιδεραστίας. Πολλά μέρη σας ζητούν επίσης να συμπληρώσετε μια φόρμα και να την υπογράψετε, συμφωνώντας με αυτούς τους όρους (αν και ποτέ δεν μου ζητήθηκε ταυτότητα όταν το έκανα αυτό, με αποτέλεσμα να πιστεύω ότι θα μπορούσαμε εύκολα να χρησιμοποιήσουμε ψεύτικα ονόματα εδώ).

Θα ήθελα επίσης να προειδοποιήσω να μην πάει κανείς σε πάρκο ή παιδική χαρά και στη συνέχεια να αρχίσει να παίρνει εικόνες παιδιών. Οι "ενδιαφερόμενοι πολίτες", πολύ πιθανόν, σύντομα θα βρεθούν στην περίπτωσή σας.

Επαγγελματίας ή Ερασιτέχνης;

Σημειώστε ότι η "επαγγελματική φωτογραφία" ρυθμίζεται πιο προσεκτικά στα περισσότερα μέρη - αν και αυτό που αποτελεί στην πραγματικότητα επαγγελματική φωτογραφία είναι ανοιχτό σε ερμηνείες κατά περιόδους. Εάν θέλετε να πουλήσετε τις εικόνες σας, θεωρήστε τον εαυτό σας επαγγελματία.

Οι υποψήφιοι και η "αμέλεια"

Όσο φωτογραφίζετε ανοιχτά, βρίσκεστε σε ασφαλή περιοχή. Ωστόσο, μόλις αρχίσετε να κρύβετε σε θάμνους για να τραβήξετε ειλικρινείς φωτογραφίες ίσως προσελκύετε ανεπιθύμητη προσοχή και εχθρικές αντιδράσεις.

Ένας άλλος τρόπος για να προσελκύσετε την προσοχή είναι να θέσετε για ριψοκίνδυνα ή ακόμα και γυμνά πλάνα στο κοινό - όχι, ή τουλάχιστον να το κάνετε μόνο στις λίγες (και ανεπίσημες) γυμνές παραλίες της Ιρλανδίας .

Βόρεια Ιρλανδία - Λίγα λόγια προειδοποίησης

Τα άτομα της Βόρειας Ιρλανδίας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή από τον άπληστο φωτογράφο - είναι ακόμα εύκολο να προκαλέσει υποψίες και ακόμη και εχθρότητα.

Ακόμη περισσότερο μια εξήγηση μπορεί να χρειαστεί εάν κάποιος προκαλέσει υποψίες στον πληθυσμό των "σημείων σημείου ανάφλεξης". Ενώ η λήψη φωτογραφιών των τοιχογραφιών έχει γίνει μια φυσιολογική "τουριστική" δραστηριότητα, η λήψη φωτογραφιών ατόμων ή ακόμη και ομάδων μπορεί να θεωρηθεί ως "συλλογή πληροφοριών" για όποιον είναι "ο εχθρός" σήμερα. Αποφύγει. Ή, πάλι, περιμένετε την προσοχή των "ενδιαφερόμενων πολιτών".

Δημοσίευση

Γενικά, μπορείτε να δημοσιεύσετε τις φωτογραφίες σας, εκτός και αν σας είπε ρητά ότι πρόκειται να ληφθούν μόνο για ιδιωτική χρήση. Σημειώστε ότι αυτό είναι μόνο ένας κανόνας και ότι οι τοπικοί νόμοι, καθώς και οι νόμοι περί απορρήτου, μπορεί να διέπουν τη δημοσίευσή σας. Επίσης, θεωρήστε τη φράση "μόνο μη εμπορική χρήση" που συχνά συναντάται σε κανόνες σχετικά με τη φωτογραφία σε αξιοθέατα και σε μουσεία.