Πώς να φτάσετε στο Άμστερνταμ από το αεροδρόμιο του Άαχεν του Μάαστριχτ

Ακόμα και το πιο απομακρυσμένο ολλανδικό αεροδρόμιο είναι μόνο λίγες ώρες μακριά

Το αεροδρόμιο του Maastricht Aachen (MAA) είναι ένα αεροδρόμιο που μοιράζεται όχι μόνο μεταξύ δύο πόλεων, αλλά δύο χώρες - το Μάαστριχτ , οι Κάτω Χώρες και το Άαχεν της Γερμανίας, και οι δύο ελκυστικοί προορισμοί. Το αεροδρόμιο, ωστόσο, είναι τεχνικά τοποθετημένο στο δήμο Beek, περίπου 8 μίλια (14 χλμ.) Από την πόλη του Μάαστριχτ. Το 2013, περίπου μισό εκατομμύριο φυλλάδια προσγειώθηκαν στο Μάαστριχτ του Άαχεν και ο αριθμός αυτός συνεχίζει να αυξάνεται με γρήγορο κλιπ.

Κάποιοι πετούν στο αεροδρόμιο από οικονομία, καθώς το αεροδρόμιο χρησιμεύει ως βάση για αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους όπως η Ryanair, η Transavia και η Corendon. Άλλοι επιλέγουν τον προορισμό του Μάαστριχτ Άαχεν με σκοπό να εξερευνήσουν τις νότιες Κάτω Χώρες, με την πιθανή ένταξη μιας ημέρας ή Σαββατοκύριακου στο Άμστερνταμ. μια από τις κορυφαίες εποχές του αεροδρομίου συμπίπτει με το TEFAF Μάαστριχτ, μια από τις πιο διάσημες εκθέσεις καλών τεχνών της ηπείρου, η οποία προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Είτε είστε φτηνό δρομολόγιο για την πρωτεύουσα ή έναν εραστή της πόλης για TEFAF, οι παρακάτω επιλογές μεταφοράς θα σας δουν στο Άμστερνταμ.

(Σημείωση: Ενώ σήμερα δεν υπάρχουν απευθείας διατλαντικές διαδρομές από τη Βόρεια Αμερική στο αεροδρόμιο του Άαχεν του Μάαστριχτ, τα αμερικανικά δρομολόγια μπορούν να βρουν μερικές φορές σημαντικά φτηνότερους ναύλους αν ταξιδεύουν πρώτα σε ένα σημαντικό αεροδρόμιο της Ευρώπης, στη συνέχεια συνεχίζουν με ένα φτηνό αερομεταφορέα στο Μάαστριχτ.

Φυσικά, η ευκολία αυτής της επιλογής εξαρτάται από το δρομολόγιο ταξιδιού ενός ατόμου. είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους ταξιδιώτες που θα ήθελαν να εξερευνήσουν τις νότιες Κάτω Χώρες - όπως οι επισκέπτες της TEFAF - ή θα βρίσκονται ήδη κοντά σε ένα μεγάλο αεροδρόμιο, όπως το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και το αεροδρόμιο Μαδρίτης-Μπαράτζας, στα ταξίδια τους).

Αεροδρόμιο Μάαστριχτ Άαχεν προς Άμστερνταμ με τρένο

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος μεταφοράς μεταξύ του αεροδρομίου του Άαχεν του Μάαστριχτ και του Άμστερνταμ αποτελείται από ένα τοπικό λεωφορείο προς τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και ένα τρένο ολλανδικών σιδηροδρόμων προς το Άμστερνταμ. Το λεωφορείο Veolia 59 (κατεύθυνση: Μάαστριχτ) αναχωρεί λίγο έξω από το τερματικό σταθμό του αεροδρομίου και σταματά στους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Μάαστριχτ και του Sittard. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από τον οδηγό του λεωφορείου. Βρείτε το πιο πρόσφατο πρόγραμμα λεωφορείων στην ολλανδική ιστοσελίδα συμβουλών για τα ταξίδια 9292, καθώς και οδηγίες για τη μεταφορά από τη στάση του λεωφορείου του αεροδρομίου.

Από το σταθμό του Μάαστριχτ υπάρχουν απευθείας τρένα για τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ. Το τρένο Intercity από το Μάαστριχτ (κατεύθυνση: Alkmaar) διαρκεί περίπου δύο ώρες, 30 λεπτά για να φτάσει στο κέντρο του Άμστερνταμ. Για τα τελευταία δρομολόγια τρένων και πληροφορίες σχετικά με τα ναύλα, ανατρέξτε στον ιστότοπο των ολλανδικών σιδηροδρόμων (NS).

Υπάρχει λεωφορείο λεωφορείου;

Όχι, προς το παρόν δεν υπάρχει υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο μεταξύ του αεροδρομίου Maastricht Aachen και του Άμστερνταμ. Η μόνη υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο από το αεροδρόμιο είναι στους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Άαχεν και της Κολωνίας στη Γερμανία. για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις υπηρεσίες, ανατρέξτε στον ιστότοπο Gilbacher airportXpress.

Στο Άμστερνταμ με αυτοκίνητο

Μόνο εάν οι επισκέπτες σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν ένα αυτοκίνητο ενοικίασης σε άλλα σημεία του ταξιδιού τους, έχει πρακτική σημασία να οδηγούν από το Μάαστριχτ Άαχεν στο Άμστερνταμ. διαφορετικά, είναι μια λιγότερο βολική και οικονομική επιλογή από τη δημόσια διαμετακόμιση.

Hertz, Sixt και Europcar έχουν όλα μετρητά στο τερματικό σταθμό αφίξεων του αεροδρομίου Maastricht Aachen. τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα μπορούν να δεσμευτούν εκ των προτέρων online ή αυτοπροσώπως. Δείτε το δικτυακό τόπο του αεροδρομίου του Άαχεν του Μάαστριχτ για τα στοιχεία επικοινωνίας κάθε εταιρείας. Λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με το πώς θα φτάσετε στο αεροδρόμιο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα ViaMichelin, όπου οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν τη διαδρομή επιλογής τους και να υπολογίσουν το κόστος ταξιδιού. Η διαδρομή 200 μιλίων (125χλμ.) Διαρκεί περίπου δύο ώρες.

Εξερευνήστε το Μάαστριχτ

Το Μάαστριχτ είναι σίγουρα μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Ολλανδίας, με ατμόσφαιρα και, για αυτό το λόγο, μια κουλτούρα ιδία. Διαβάστε περισσότερα για το Μάαστριχτ και ειδικές εκδηλώσεις στην πόλη και τα περίχωρά της, όπως οι τοπικές εκθέσεις Χριστουγέννων και η προαναφερθείσα εκδήλωση TEFAF τέχνης και αντίκες που πραγματοποιήθηκε κάθε Μάρτιο.