Ποια αγοράσετε, σάκους συμπίεσης ή κύβους συσκευασίας;

Ενώ μερικοί ταξιδιώτες πηγαίνουν για τη μέθοδο "ρίξτε όλα μέσα και ελπίζουμε", προτιμούν περισσότερο την οργάνωση με τη βαλίτσα ή το σακίδιο τους. Τα εσωτερικά διαμερίσματα μπορούν να είναι χρήσιμα για να διαχωρίζονται τα καθαρά ρούχα από τα βρώμικα, αλλά αυτό συμβαίνει όσο γίνεται.

Ο χώρος αποσκευών είναι συχνά εξαιρετικός, ειδικά όταν ταξιδεύετε σε κρύα κλίματα ή με ένα μίγμα από «work» και «play» ρούχα. Ενώ ορισμένες αποσκευές έρχονται με ιμάντες συμπίεσης στο εσωτερικό, έξω ή και τα δύο, δεν μειώνουν το χώρο τόσο πολύ.

Συνήθως, χρησιμοποιούνται απλώς ως μια απόπειρα τελευταίας τάφρου για να κλείσουν μια τσάντα υπερφορτωμένη.

Ευτυχώς, υπάρχουν φθηνοί τρόποι αντιμετώπισης καθενός από αυτά τα προβλήματα, καθώς και μερικές καινοτόμες επιλογές που λύουν και τις δύο ταυτόχρονα.

Κύβοι συσκευασίας

Διατίθενται σε όλα τα χρώματα και μεγέθη, οι κύβοι συσκευασίας είναι κατασκευασμένοι από ημι-μαλακό, ελαφρύ ύφασμα. Έχουν ένα φερμουάρ, συχνά με πλέγμα καπάκι, και έχουν σχεδιαστεί για να κρατούν διάφορα στοιχεία μαζί στις αποσκευές σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να κρατήσετε μπλούζες ή μπλούζες σε έναν κύβο, εσώρουχα και κάλτσες σε ένα άλλο, και διάφορα αντικείμενα όπως βιβλία και φορτιστές σε άλλο.

Όντας τετράγωνο ή ορθογώνιο, είναι ιδανικό στις βαλίτσες. Δεν είναι πάντα τόσο χρήσιμα μέσα σε ένα σακίδιο, αλλά ανάλογα με το σχήμα του, μπορούν ακόμα να λειτουργούν σχετικά καλά.

Ο κύριος στόχος με τους κύβους συσκευασίας είναι να κρατάτε τις αποσκευές σας οργανωμένες, αφήνοντάς σας να βάζετε γρήγορα τα χέρια σας σε ένα αντικείμενο χωρίς να χρειάζεται να απορρίψετε οτιδήποτε άλλο στο πάτωμα για να το βρείτε.

Η επιλογή διαφορετικών χρωμάτων και / ή μεγεθών για κάθε κύβο είναι μια χρήσιμη τεχνική ταυτοποίησης, ή καταφεύγουμε σε ταινία κάλυψης και σε ένα μαρκαδόρο.

Τι κύβοι συσκευασίας δεν θα κάνει, ωστόσο, σας δίνει επιπλέον χώρο στην τσάντα σας. Στην πραγματικότητα, αν δεν έχετε τετράγωνα αποσκευές και χρησιμοποιείτε όλο το διαθέσιμο χώρο σε κάθε κύβο, συχνά θα καταλήξετε με λιγότερο χρήσιμο χώρο.

Προτεινόμενες επιλογές:

Eagle Creek Cube Set

REI επεκτάσιμο σετ κύβων συσκευασίας

Σάκοι συμπίεσης

Οι σάκοι συμπίεσης γενικά μοιάζουν με πλαστική σακούλα βαρέως τύπου, με φερμουάρ για φόρτωση και εκφόρτωση και μονόδρομη βαλβίδα για συμπίεση αέρα. Η ιδέα είναι να διπλώσετε τα ογκώδη αντικείμενα όπως τα μπλούζες και τα σακάκια στο σάκο συμπίεσης, στη συνέχεια σφραγίστε με κενό τον σάκο για να καταλήξετε με μια πιο επίπεδη, μικρότερη και συχνά αδιάβροχη συσκευασία.

Όπως και οι κύβοι συσκευασίας, οι σάκοι συμπίεσης διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα. Η αποτελεσματικότητά τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτό που προσπαθείτε να συμπιέσετε. Στερεά αντικείμενα όπως τα βιβλία δεν θα συμπιέζουν καθόλου, ενώ τα παχιά μπλουζάκια, τα πουλόβερ και τα παρόμοια θα καταρρεύσουν στο ένα τέταρτο του αρχικού τους όγκου.

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να κρατήσουν τα πράγματα οργανωμένα, αν και δεν είναι τόσο βολικά όσο οι κύβοι συσκευασίας εάν χρειάζεστε κάτι σε μια βιασύνη.

Μην ξεχνάτε: ενώ οι σάκοι συμπίεσης μπορούν να παρέχουν άφθονο επιπλέον χώρο αποσκευών, δεν μειώνουν το βάρος. Αυτό είναι σημαντικό αν προσπαθείτε να αποφύγετε τον έλεγχο της τσάντας σας, ή να το μεταφέρετε μερικές σκάλες. Παρά το γεγονός ότι συνήθως κατασκευάζονται από βαρέως τύπου PVC, ένας συμπιεσμένος σάκκος δεν έχει πολλά να δώσει και δεν θα ασχοληθεί με αιχμηρά αντικείμενα καλά.

Προτεινόμενες επιλογές:

Σύνολο σάκων συμπίεσης του Eagle Creek

Συσκευαστές συμπίεσης Lewis Ν. Clark

Κομπινεζόν

Ορισμένες εταιρείες έχουν καταλήξει σε καινοτόμους τρόπους συνδυασμού κύβων συσκευασίας με κάποια μορφή συμπίεσης.

Το HoboRoll, για παράδειγμα, είναι ένας κύλινδρος συσκευασίας πέντε τεμαχίων με ιμάντες συμπίεσης για την τροφοδοσία του περιεχομένου, ο οποίος μπορεί επίσης να μεταφερθεί από μόνη της για ολονύκτιο ταξίδι. Η εταιρεία προσφέρει επίσης μια μικρότερη, εξαιρετικά ελαφριά έκδοση, όταν ο χώρος είναι εξαιρετικά σφιχτός.

Έχω χρησιμοποιήσει διαφορετικές εκδόσεις του HoboRoll εδώ και χρόνια, για όλα, από εβδομαδιαία ταξίδια με ένα σφιχτό επίδομα μεταφοράς, σε ένα μήνα με τα πόδια στην Ισπανία με σακίδιο 30 λίτρων. Είναι ιδανικό για να απελευθερώσετε επιπλέον χώρο στην τσάντα σας και ταιριάζει καλύτερα σε ένα σακίδιο παρά ένα τυπικό τετράγωνο κύβο συσκευασίας.

Το Eagle Creek και άλλοι κάνουν επίσης αυτό που ονομάζουν κύβους συμπίεσης, οι οποίοι λειτουργούν σαν τυπικός κύβος συσκευασίας, αλλά έχουν ένα «φερμουάρ συμπίεσης» για να βοηθήσουν να σκουπιστούν όλα.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μεγαλύτερες σακούλες συμπίεσης (20-30 λίτρων) που λειτουργούν σαν πακέτα ημέρας, με καπάκια και ιμάντες κάτω από την πλευρά.

Καμία από αυτές τις ποικιλίες, ωστόσο, δεν περιορίζει το χώρο όσο ένας αποκλειστικός σάκος συμπίεσης.

Υπάρχει επίσης η απλή επιλογή της τοποθέτησης σάκων συμπίεσης μέσα στους κύβους συσκευασίας - παρέχει μέγιστη ευελιξία, με το επιπλέον χρόνο συσκευασίας.

Προτεινόμενες επιλογές:

Το HoboRoll v2.0 Stuff Sack ή το Hoboroll SegSac

Σύνολο κύβων συμπίεσης Eagle Creek

Θάλαμοι συμπίεσης Ultra-Sil Sea-Summit

Έτσι που θα έπρεπε να αγοράσετε;

Εάν δεν έχετε την τάση να πακετάρετε υπερβολικά και απλά θέλετε να κρατήσετε τα πράγματα οργανωμένα, επιλέξτε κύβους συσκευασίας. Είναι ελαφρύ, σχετικά φθηνό και σημαίνει ότι δεν θα είστε το άτομο που όλοι περιμένουν καθώς προσπαθείτε να βρείτε αυτό το ζωτικής σημασίας κάτι στο κάτω μέρος της τσάντας σας.

Για όσους μόλις δεν έχουν αρκετό χώρο αποσκευών, οι σάκοι συμπίεσης είναι μια καλύτερη επιλογή. Απαιτούν περισσότερη δουλειά για την αποσυσκευασία και (ειδικά) συσκευασία, αλλά δεν μπορούν να κτυπηθούν όταν η προτεραιότητά σας είναι να χωρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα σε ένα περιορισμένο χώρο. Η στεγανοποίηση είναι ένα χρήσιμο πλεονέκτημα.

Όταν χρειάζεστε πραγματικά ευελιξία, ελέγξτε τις επιλογές συνδυασμού. Δεν σπαταλάζουν όσο μια αφιερωμένη μονάδα, αλλά ακόμη και λίγο επιπλέον διάστημα μπορεί να είναι όλα όσα χρειάζονται για να φτάσουν εκείνο το πεισματικό φερμουάρ για να κλείσουν.