Μάρτιος Φεστιβάλ και εκδηλώσεις διακοπών στην Ιταλία

Ιταλικά Φεστιβάλ, Διακοπές και Ειδικές Εκδηλώσεις τον Μάρτιο

Ο Μάρτιος είναι ένας μεγάλος μήνας για να επισκεφθείτε την Ιταλία. Ο καιρός της άνοιξης αρχίζει να κρατιέται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και υπάρχουν διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε όλες τις γωνιές του έθνους. Σημειώστε ότι εκτός και αν πέσει το Πάσχα τον Μάρτιο, δεν υπάρχουν νομικές διακοπές αυτό το μήνα, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά φεστιβάλ και εκδηλώσεις. Πολλές τοπικές εκδηλώσεις γίνονται γύρω στις 21 Μαρτίου για τις αρχές της άνοιξης. Ακολουθεί μια επιλογή από αυτά που έγιναν στην Ιταλία τον Μάρτιο:

Ιταλικά Φεστιβάλ & Εκδηλώσεις

Carnevale , Ανάλογα με την ημερομηνία του Πάσχα, το Καρναβάλι της Ιταλίας ή το Mardi Gras, περιστασιακά πέφτει στις αρχές Μαρτίου. Δείτε τις ημερομηνίες του Carnevale μέχρι το 2023.

Η Festa della Donna , ή η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου σε όλη την Ιταλία. Την ημέρα αυτή, οι άνδρες φέρνουν λουλούδια, συνήθως κίτρινα Mimosa, στις γυναίκες στη ζωή τους. Τα εστιατόρια διαθέτουν ειδικά γεύματα Festa della Donna και συχνά υπάρχουν μικρά τοπικά φεστιβάλ ή συναυλίες. Οι ομάδες των γυναικών συχνά έχουν δείπνο μαζί εκείνο το βράδυ, ενώ μερικά μουσεία και τοποθεσίες προσφέρουν δωρεάν ή μειωμένη είσοδο για γυναίκες.

Ημέρα του Αγίου Πατρικίου είναι 17 Μαρτίου. Παρόλο που δεν γιορτάζεται ευρέως στην Ιταλία, υπάρχουν μερικά φεστιβάλ και ιρλανδικές παμπ με πάρτι της ημέρας του Αγίου Πατρικίου. Διαβάστε περισσότερα για τον εορτασμό της Ημέρας του Αγίου Πατρικίου στην Ιταλία

Η γιορτή του Αγίου Ιωσήφ (Άγιος Ιωσήφ, σύζυγος της Μαρίας), 19 Μαρτίου, είναι επίσης γνωστή ως Ημέρα του Πατέρα στην Ιταλία. Η μέρα, που υπήρξε εθνική εορτή, γιορτάζεται παραδοσιακά με φωτιές και μερικές φορές με σκηνές από τη ζωή του Αγίου Ιωσήφ.

Τα παιδιά δίνουν δώρα στους πατέρες τους την Ημέρα του Αγίου Γεωργίου. Τα Zeppole τρώγονται παραδοσιακά την Ημέρα του Αγίου Ιωσήφ.

Το Πάσχα πέφτει μερικές φορές στα τέλη Μαρτίου με εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που οδηγεί στην Κυριακή του Πάσχα. Δείτε το Πάσχα στην Ιταλία και τα γεγονότα της εβδομάδας του Πάσχα του Βατικανού .

Το Festa della Primavera , ένα φεστιβάλ άνοιξης, πραγματοποιείται σε πολλές περιοχές στην Ιταλία στις 21 Μαρτίου.

Συχνά το φεστιβάλ επικεντρώνεται γύρω από ένα τοπικό φαγητό. Τα εορταστικά φεστιβάλ μερικές φορές πραγματοποιούνται για να συμπέσουν με την Ημέρα του Αγίου Ιωσήφ στις 19 Μαρτίου. Το Giornate FAI διοργανώνεται το πρώτο σαββατοκύριακο της άνοιξης με χώρους σε όλη την Ιταλία ανοιχτοί για προβολή που συνήθως δεν είναι ανοιχτοί στο κοινό.

Εκδηλώσεις στη Ρώμη

Ο εορτασμός του Θανάτου του Καίσαρα γίνεται στις 15 Μαρτίου, τον Ιούνιο του Μαρτίου, στη Ρώμη . Πολιτιστικές εκδηλώσεις διεξάγονται συνήθως στο Ρωμαϊκό Φόρουμ κοντά στο άγαλμα του Καίσαρα και πραγματοποιείται η ανανέωση του θανάτου του Καίσαρα στη θέση της δολοφονίας του στον αρχαιολογικό χώρο Torre της Αργεντινής.

Ο Μαραθώνιος της Ρώμης , που πραγματοποιήθηκε την τρίτη Κυριακή του Μαρτίου, είναι ένα ταξίδι 42 χιλιομέτρων στους δρόμους της Ρώμης. Ξεκινώντας από το Ρωμαϊκό Φόρουμ , το μάθημα περνά μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Ρώμης και το Βατικανό πριν τελειώσει στο Κολοσσαίο. Οι δρομείς από όλο τον κόσμο συμμετέχουν. Περισσότεροι από 30.000 casual δρομείς συμμετέχουν σε ένα μικρότερο τρέξιμο που τελειώνει νωρίτερα. Οι δρόμοι της πόλης στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης είναι κλειστοί για την εκδήλωση.

Τοπικά γεγονότα

Mandorla στο Fiore. Όλα τα αμύγδαλα γιορτάζονται σε αυτό το υπέροχο φεστιβάλ άνοιξης στην περιοχή Agrigento της Σικελίας. Το όνομα κυριολεκτικά σημαίνει "αμύγδαλα στην άνθιση", και το φεστιβάλ περιλαμβάνει μαγειρικές, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές πτυχές.

Συνήθως πραγματοποιείται το πρώτο μέρος του Μαρτίου. ελέγξτε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Το Palio dei Somari , ένας αγώνας γαϊδάρων μεταξύ γειτονιών, λαμβάνει χώρα στην Torrita di Siena (ένα μεσαιωνικό χωριό κοντά στη Σιένα στην Τοσκάνη), την Ημέρα του Αγίου Ιωσήφ, 19 Μαρτίου. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης μια πολύχρωμη ιστορική παρέλαση.

Συνέχεια ανάγνωσης: Φεστιβάλ και εκδηλώσεις Απριλίου στην Ιταλία