Απομονωμένη παραλία Boca Chica στο Τέξας

Επισκεφθείτε το νοτιότερο τμήμα της άμμου της πολιτείας Lone Star

Οι κάτοικοι του Τέξας και οι επισκέπτες γνωρίζουν συνήθως τα έρηνα τμήματα της παραλίας κατά μήκος της παραθαλάσσιας παραλίας του νησιού Padre κοντά στο Corpus Christi . Και χιλιάδες επισκέπτονται τις ακτές του νησιού South Padre Island κάθε χρόνο. Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν την παραλία Μπόκα Τσίκα, μια περιοχή άμμου στο νοτιότερο σημείο του Τέξας που συνδυάζει τις καλύτερες ποιότητες των πιο διάσημων ακτών του Κόλπου του Μεξικού.

Φυσικό περιβάλλον

Η παραλία Boca Chica, στα ανατολικά του Brownsville, βρίσκεται σε μια αμμώδη χερσόνησο που χωρίζεται από το Μεξικό από τον ποταμό Rio Grande και αποσπάται από το νησί South Padre από το Brazos Santiago Pass. Εκτός από λίγα σπίτια σε ξυλοπόδαρα κοντά στο πέρασμα, που μπορείτε να δείτε από το νησί South Padre, και μια προβλήτα που προεξέχει στον κόλπο του Μεξικού, δεν θα βρείτε καμία ανάπτυξη στην παραλία Boca Chica. Και δεδομένου ότι είναι η νοτιότερη παραλία στο Τέξας, θα βρείτε συνήθως καθαρό, καθαρό πράσινο νερό που περιβάλλει την άμμο.

Τεχνικά μέρος του Εθνικού Καταφυγίου Άγριας Ζωής της κοιλάδας Rio Grande Valley, το οποίο διαχειρίζεται η αμερικανική υπηρεσία ιχθύων και άγριας ζωής, η παραλία των 8 μιλίων στο Μπόκα Τσίκα αντιμετωπίζει παλιρροιακά αλάτια, μάντζες μαγγρόβιων και πηλός αμμόλοφους. Η θαλάσσια χελώνα του Kemp, η πιο θαλάσσια χελώνα που απειλείται με εξαφάνιση στον κόσμο, έρχεται στην ξηρά για να φωλιάζει την άνοιξη και το καλοκαίρι. Τα ασκαλόμαυρα και τα κοραλλιογενή πεύκα μεταναστεύουν στην περιοχή και τα γεράκια, ο ψαράς και άλλα αρπακτικά πουλιά συχνάζουν στην ακτογραμμή.

Νερό και αναψυχή γης

Αυτό που η Μπόκα Τσίτσα δεν διαθέτει στις σύγχρονες ανέσεις, κάνει για μια μεγάλη ποικιλία υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής, συμπεριλαμβανομένου του surfing, κολύμβησης, surfing, ψαροντούφεκο, kiteboarding και birdwatching. Η έλλειψη εγκαταστάσεων σημαίνει ότι πρέπει να φέρετε όλα τα δικά σας εργαλεία για όποια δραστηριότητα θέλετε να ακολουθήσετε, εκτός από την αφθονία πόσιμου νερού, τροφής, αντηλιακού, εντομοαπωθητικού, κιτ πρώτων βοηθειών και οποιωνδήποτε άλλων ουσιωδών για τη δική σας ασφάλεια και άνεση.

Προσοχή στον Πορτογάλο άνθρωπο ο πόλεμος, ένα πλωτό που μοιάζει με μέδουσες που προκαλεί ένα οδυνηρό τσίμπημα και γίνεται ιδιαίτερα άφθονο μετά από καταιγίδες.

Οι κάτοικοι γνωρίζουν αυτό το σημείο, ώστε να μπορούν να γίνουν πιο γεμάτοι από ό, τι θα περίμενε κανείς, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Φέρτε ένα σάκο για να φτιάξετε τα δικά σας σκουπίδια και οτιδήποτε βρίσκετε πίσω από τους λιγότερο ευσυνείδητους επισκέπτες. Οι κανόνες για τους καταφύγους απαγορεύουν τα αλκοολούχα ποτά και τα αδέσποτα κατοικίδια ζώα. Επιπλέον, οι επισκέπτες πρέπει να απέχουν από τη διατροφή των άγριων ζώων και να συλλέγουν ή να διαταράσσουν με άλλο τρόπο τα φυτά και την άγρια ​​φύση.

Να πάρει εκεί

Από το Brownsville, πάρτε τον αυτοκινητόδρομο 4 ανατολικά για περίπου 23 μίλια μέχρι να περάσει στην άμμο. Μόλις χτυπήσετε την παραλία, μπορείτε είτε να πάτε δεξιά στο στόμα του Rio Grande είτε να κρεμάσετε μια αριστερή και κρουαζιέρα στο βόρειο άκρο απευθείας απέναντι από το South Padre Island. Τα οχήματα με άδεια οδού μπορούν να ταξιδεύουν στην άμμο, αλλά οι κανόνες περί καταφυγίου απαγορεύουν αυστηρά εκτός δρόμου εκτός δρόμου. Η παραλία είναι ανοιχτή από την επίσημη ανατολή μέχρι το επίσημο ηλιοβασίλεμα και η είσοδος είναι ελεύθερη. δεν μπορείτε να κατασκηνώσετε ή να διανυκτερεύσετε με άλλο τρόπο μέσα στο καταφύγιο.