Αποκτήστε τα καλύτερα ποσοστά συναλλάγματος στο ταξίδι σας

Smart Money Advice

Όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, πιθανότατα θα χρειαστείτε το τοπικό νόμισμα για να μετακινηθείτε και να κάνετε μικρές αγορές (κανονικά μπορούν να χρεωθούν μεγάλα). Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να ανταλλάξετε το δικό σας νόμισμα (όπως δολάρια ΗΠΑ ή Ευρώ) για νομίσματα και τραπεζογραμμάτια άλλης χώρας.

Δεδομένου ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες ποικίλλουν από τόπο σε τόπο και καθημερινά, όπου και πώς ανταλλάσσετε το νόμισμα μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πορτοφόλι σας.

Φυσικά, θα θελήσετε να πάρετε τις καλύτερες τιμές όπου κι αν πάτε. Ξεκινήστε έξυπνα:

Μετατροπέας νομισμάτων

Πριν ταξιδέψετε, μάθετε ποια είναι η ισοτιμία συναλλάγματος στη χώρα που σκοπεύετε να επισκεφθείτε χρησιμοποιώντας το Universal Currency Converter. Οι ελεύθερες και επαγγελματικές εκδόσεις του App Νόμισμα XE είναι διαθέσιμες και για τα iPhone και τα Ανδροειδή.

Σε οποιαδήποτε μορφή χρησιμοποιείτε, αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα παρέχει μια ιδέα των τελευταίων διαθέσιμων συναλλαγματικών ισοτιμιών, με βάση το μέσο όρο μεταξύ των τιμών αγοράς και πώλησης συναλλαγών μεγάλης αξίας στις αγορές συναλλάγματος.

Για να αλλάξετε το νόμισμα πριν φύγετε από το σπίτι

Πολλοί ταξιδιώτες, ιδίως εκείνοι που ταξιδεύουν σε μεγάλη απόσταση και προσγειώνονται σε ξένη χώρα νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ όταν οι τράπεζες και τα γραφεία συναλλάγματος μπορούν να κλείσουν, προτιμούν να αποκτήσουν ένα μικρό ποσό ξένο νόμισμα πριν αναχωρήσουν σε ένα ταξίδι.

Έχοντας το τοπικό ισοδύναμο των US $ 100 στην τσέπη σας είναι συνήθως αρκετά για να πληρώσετε για μια καμπίνα ταξίδι στον προορισμό σας, ένα σνακ και μικρά δευτερεύοντα, χωρίς να χρειάζεται να ψάξετε για μια ανταλλαγή νομισμάτων ανοιχτή για επαγγελματικούς σκοπούς.

Στις μεγάλες πόλεις, οι μεγάλες τράπεζες και τα ταξιδιωτικά γραφεία διαθέτουν μερικές φορές γραφείο ανταλλαγής νομισμάτων. Ορισμένα ξενοδοχεία προσφέρουν επίσης αυτό ως ευγένεια, αλλά η ισοτιμία τους είναι σπάνια τόσο καλή όσο η τράπεζα.

Πού θα βρείτε τα καλύτερα ποσοστά συναλλάγματος

Για να έχετε την καλύτερη συναλλαγματική ισοτιμία, περιμένετε μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας.

Ενώ τα περισσότερα μεγάλα αεροδρόμια διαθέτουν γραφείο ανταλλαγής νομισμάτων, είναι πιθανό να πάρετε ένα καλύτερο επιτόκιο απευθείας από μια μηχανή ATM που συνδέεται με μια μεγάλη τράπεζα.

Οι κάρτες ATM που είναι πιθανότερο να λειτουργούν χωρίς προβλήματα στο εξωτερικό είναι αυτές με τετραψήφιο αριθμό PIN. Καθώς μπορεί να χρεωθείτε μια χρέωση χρήσης τόσο από την τοπική τράπεζα όσο και από το ίδρυμα προέλευσης, καλό είναι να κάνετε ένα μεγάλο αντί για πολλές μικρές αναλήψεις όποτε είναι δυνατόν - και να διατηρείτε τα μετρητά σας σε ασφαλές μέρος από την περιοχή των πορτοφολάδων.

Χρησιμοποιώντας μια πιστωτική κάρτα στο νόμισμα ανταλλαγής

Όσο έχετε έναν αριθμό PIN εργασίας, είναι πιθανό ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα για να πάρετε μετρητά στο εξωτερικό. Οι πιστωτικές κάρτες με τσιπ είναι οι πιο παγκοσμίως αποδεκτές.

Μάθετε αν υπάρχουν μηχανήματα ATM με πιστωτικές κάρτες όπου θα ταξιδεύετε:

Η κατοχή πιστωτικής κάρτας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν ταξιδεύετε. Με ένα, είναι περιττό να μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά. Χρησιμοποιήστε μια πιστωτική κάρτα και όχι μετρητά για να πληρώσετε για μεγαλύτερα έξοδα, όπως λογαριασμούς ξενοδοχείων και μεγάλες αγορές, αφού θα λάβετε μια απόδειξη της συναλλαγής. Εάν αμφισβητείται ένας λογαριασμός, η εταιρεία πιστωτικών καρτών μπορεί να σας βοηθήσει να διευθετήσετε το θέμα όταν φτάσετε στο σπίτι σας.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι η πλειοψηφία των εταιρειών πιστωτικών καρτών επιβάλλουν πρόσθετο τέλος για τη χρήση στο εξωτερικό. Αν δεν είστε σίγουροι, επικοινωνήστε με την εταιρεία σας πριν φύγετε από το σπίτι σας.

Χρήματα για ταξιδιώτες χωρίς ΑΤΜ ή πιστωτική κάρτα

Το American Express προσφέρει κάρτες δώρων American Express. Παρόμοια με μια προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, αυτοί επιτρέπουν στους αγοραστές να φορτώσουν έως και 3.000 δολάρια σε μια κάρτα με ονομαστική χρέωση και να αποσύρουν έως και 400 δολάρια ημερησίως σε ΑΤΜ που εμφανίζουν το λογότυπο American Express.

Οι νέοι ηλικίας 18 ετών και άνω που δεν έχουν πιστωτικές κάρτες και άτομα με κακή πίστωση ενδέχεται να θέλουν να αγοράσουν μια προπληρωμένη κάρτα από Visa ή Mastercard.

Ταξιδιωτικές επιταγές

Καθώς οι κάρτες πίστωσης και ATM έχουν γίνει πιο δημοφιλείς, όλο και λιγότεροι άνθρωποι επιλέγουν να πάνε στο πρόβλημα της αγοράς ταξιδιωτικών επιταγών. Παρ 'όλα αυτά, παραμένουν ένας ασφαλής τρόπος να μεταφέρουν χρήματα.

Τι να κάνετε με το νόμισμα που απομένει

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα έχετε κάποια ξένο νόμισμα που θα παραμείνει μέχρι να είστε έτοιμοι να επιστρέψετε στην πατρίδα σας.

Εδώ μπορείτε να κάνετε με αυτό:

Όταν δεν χρειάζεται να κάνετε ανταλλαγή νομισμάτων

Οι έμποροι σε ορισμένες χώρες χαιρετίζουν αμερικανικά δολάρια αντί για το τοπικό νόμισμα. Αυτό συμβαίνει σε πολλές χώρες της Καραϊβικής, συμπεριλαμβανομένων των Μπαχάμες. Ενώ αυτό είναι μια ευκολία, είναι πιθανό να πληρώσετε λιγότερα για αγαθά και υπηρεσίες εάν χρησιμοποιείτε το τοπικό νόμισμα.