Γειτονιά της Ασίας Τάβελαντ

Το AsiaTown του Κλίβελαντ, που οριοθετείται από τους Superior, Payne, Ανατολική 29η και Ανατολική 39η οδό, είναι μικρό αλλά πολύχρωμο. Βρίσκεται ανατολικά του κέντρου της πόλης, η γειτονιά διαθέτει ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, νόστιμα και ποικίλα εστιατόρια και μοναδικά ασιατικά καταστήματα.

Το AsiaTown του Κλίβελαντ συνεχίζει να εξελίσσεται καθώς οι παλιές οικογένειες και τα νέα χρήματα μετακινούνται στην περιοχή, αποκαθιστώντας παλιά κτίρια και δημιουργώντας νέες επιχειρήσεις.

Ιστορία

Σύμφωνα με την απογραφή του 1890, η κινεζική κοινότητα του Κλίβελαντ αποτελείται από μόλις 38 κατοίκους και οι περισσότεροι από αυτούς ζούσαν στην περιοχή της εκκλησίας της Παλιάς Πέτρας στο κέντρο της πόλης.

Σταδιακά, μετά την κατάργηση του κινεζικού νόμου περί αποκλεισμού το 1943 και ως αποτέλεσμα της εξαγοράς της Κομμουνιστικής Δημοκρατίας στην ηπειρωτική Κίνα, η κινεζική κοινότητα στο Κλίβελαντ μετακόμισε στη σημερινή Ασία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 και της δεκαετίας του 1960. Στη δεκαετία του '70, η συνοικία καλωσόρισε επίσης Βιετναμέζους μετανάστες και Κορεάτες.

Κοινότητα

Η κοινότητα της Ασίας Τσέλβελαντ ήταν πάντα σφιχτά δεμένη. Οι οργανώσεις που σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν τους νέους Κινέζους κατοίκους παραδοσιακά ήταν η ραχοκοκαλιά της γειτονιάς. Επιπλέον, υπάρχουν κοινωνικές και πολιτιστικές κοινωνίες καθώς και σχολεία κινεζικής γλώσσας. Μία από τις νεώτερες κοινωνίες παροχής βοήθειας είναι ο Gee How Oak Tin Association, ένας συνεταιρισμός που εκπροσωπεί πολλές από τις γειτονιές των πιο σημαντικών και επιτυχημένων οικογενειών.

Κλίβελαντ εστιατόρια στην Ασία

Η μικρή γειτονιά αφθονεί σε εξαιρετικά και οικονομικά προσιτά εστιατόρια. Μεταξύ των καλύτερων είναι ο Bo Loong (39ος και St. Clair), μια μεγάλη τραπεζαρία γνωστή για το αχνό του ποσό , φρέσκα θαλασσινά και καραόκε αργά τη νύχτα. # 1 Pho (31η και Superior), το πεμπτουσία βιετναμέζικο σπίτι νοικοκυρά, δημοφιλές με τους μαθητές και τους εργάτες γραφείου στο κέντρο της πόλης? και Li Wah (29η οδός και Payne), στο εμπορικό κέντρο Asian Plaza, με 400 θέσεις, χαμηλό ποσό και ένα ποικίλο μενού δείπνου.

Καταστήματα τροφίμων

Το AsiaTown είναι το μέρος στο Κλίβελαντ για ψώνια για ασιατικά συστατικά και τρόφιμα. Η ασιατική πλατεία, στο Payne και στην ανατολική 29η οδό, είναι ένα εμπορικό κέντρο όλων των κινεζικών πραγμάτων. Αυτό το ασιατικό μίνι μάρκετ διαθέτει εστιατόριο, πολλά καταστήματα τροφίμων και μπουτίκ δώρων. Tink Holl, ακριβώς κάτω από το δρόμο στην ανατολική 36η οδό, αποθέματα φρέσκα και κατεψυγμένα κρέατα και ψάρια, ασιατικά κονσερβοποιημένα και συσκευασμένα προϊόντα, καρυκεύματα και μπαχαρικά, ποτά και τσάγια.

Το μέλλον της Ασίας του Κλήβελαντ

Το AsiaTown του Κλίβελαντ βρίσκεται στη μέση μιας αναγέννησης. Ποτέ "κάτω και έξω", σήμερα, η γειτονιά είναι γεμάτη με νέα έργα κατασκευής και μεγάλα έργα ανακαίνισης. Μεταξύ αυτών είναι το κτίριο διαμερισμάτων με 34 μονάδες στο East 30th και το Payne, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει επιδοτούμενη στέγαση για τους ηλικιωμένους Κινέζους-Αμερικανούς κατοίκους και την αναζωογόνηση της Rockwell Avenue, που χρηματοδοτείται από την ένωση Gee How Oak Tin Association. Θα είναι συναρπαστικό να δούμε το AsiaTown, καθώς ανανεώνεται.