Ποια είναι η διαπραγμάτευση με Midge Bugs στο Κλίβελαντ;

Τι είναι, τι είναι καλό για, πώς να απαλλαγείτε από αυτά

Κάθε άνοιξη και το φθινόπωρο, ακριβώς γύρω από τα Σαββατοκύριακα διακοπών της Ημέρας του Μνήμης, στις 4 Ιουλίου ή την Ημέρα Εργασίας, οι κοινότητες της λίμνης του Κλίβελαντ εισβάλλουν από μικρές, ακίνδυνες μύγες που ονομάζονται κώνοι. Τα σφάλματα παραμένουν περίπου πέντε έως 10 ημέρες, αλλά τα μεγάλα σμήνη των έντομα που κουνουλεύουν μπορεί να είναι καταπληκτικά για τους επισκέπτες και τις οικογένειες στις διακοπές. Τα κοπάδια πτηνών μπορεί να προσελκύονται από τα σμήνη, αλλά οι άνθρωποι, όχι τόσο πολύ.

Τι είναι τα Midges;

Τα μη-δαγκώματα, οκτώ έως μισά ιντσών μακρά έντομα ονομάζονται σωστά Chironomus plumosus και συνήθως, αλλά λανθασμένα, αποκαλούμενοι καναδικοί στρατιώτες. Midges είναι εγγενείς στο βορειοανατολικό Οχάιο και τη λίμνη Erie . Οι ντόπιοι τους αποκαλούν "muffleheads".

Τα κουνουπίδια γεννούν σαν κουνουπιές σε υγρές περιοχές. Αυγά τοποθετούνται στην επιφάνεια του νερού. Κάθε μάζα αυγών μπορεί να περιέχει μέχρι 3.000 αυγά ανάλογα με το είδος. Τα αυγά βυθίζονται στο κάτω μέρος και εκκολάπτονται σε μερικές ημέρες έως μία εβδομάδα. Οι προνύμφες φουσκώνουν στη λάσπη ή κατασκευάζουν μικρούς σωλήνες στους οποίους ζουν. Οι προνύμφες μετατρέπονται βαθμιαία σε ένα σκούρο κόκκινο όταν ωριμάζουν και ονομάζονται συνήθως "bloodworms". Στη συνέχεια, κοκκινούν, κολυμπούν στην επιφάνεια και οι ενήλικες αναδύονται για να ζευγαρώσουν σε σμήνη, ενώ οι ενήλικες ζουν έως και πέντε ημέρες. Η Erie θερμαίνεται στους 60 βαθμούς και πάλι το φθινόπωρο όταν η λίμνη δροσίζει.

Midge Οφέλη

Τα Midges είναι ευεργετικά καθώς παρέχουν τροφή για μια ποικιλία ψαριών γλυκού νερού, όπως walleye, πέρκα και μπάσο, καθώς και άλλα υδρόβια πλάσματα.

Πουλιά, όπως χελιδόνια και μαρτίνια, τα τρώνε επίσης.

Οι προνύμφες Midge, ενώ στη φάση του αίματος, καθαρίζουν το υδάτινο περιβάλλον καταναλώνοντας και ανακυκλώνοντας οργανικά υπολείμματα.

Απειλητικά παράσιτα

Οι ενήλικες μπορεί να είναι παράσιτα όταν εμφανίζονται σε μεγάλους αριθμούς. Μπορούν να βλάψουν το χρώμα, το τούβλο και άλλες επιφάνειες με τα περιττώματά τους.

Όταν ένα σμήνος πεθαίνει, συχνά συσσωρεύονται σε μουντζούρες. Εάν είστε ευαίσθητοι σε αυτά, μπορείτε να πάρετε μια αλλεργική αντίδραση.

Πώς να αποτρέψετε την προσβολή

Τα midges προσελκύονται από λαμπτήρες φθορισμού λευκού και μπλε. Για να αποφύγετε τα σφάλματα, κρατήστε τα φώτα όσο το δυνατόν περισσότερο τη νύχτα και αντικαταστήστε τα έντονα φώτα με κίτρινα φώτα, τα οποία συνήθως δεν προσελκύουν τα παράσιτα. Κλείστε τις σκιές παραθύρου. Χρησιμοποιήστε υποτονικό φωτισμό πεζοδρομίου ή τοπίου. Μην κάψετε λάμπες ή προβολείς, εκτός εάν χρειάζεται.

Αλλά αν έχουν ήδη κατακρημνιστεί σε όλη την πλευρά του αυτοκινήτου ή του σπιτιού σας, βάλτε τα με νερό ή τα βγάλτε μακριά. Μην χρησιμοποιείτε χημικές ουσίες, δεν χρειάζεται να προσθέτετε περιττές τοξίνες στο περιβάλλον. Μόλις πεθάνουν, συνήθως πηγαίνουν μέχρι να βγει ένα άλλο σμήνος από τη λίμνη.

Το ήξερες?

Τα μικρά έντομα πιστώνονται με το να βοηθούν τους Ινδιάνους του Κλήβελαντ να κερδίσουν τη σειρά του πρωταθλήματος Αμερικανικού Πρωταθλήματος του 2007, όταν ένα σμήνος που έμοιαζε με το στραγγαλιστή του Yankees, Joba Chamberlin, ο οποίος ήταν φρικιασμένος από τα μάγια που πετούσαν στο πρόσωπό του πάνω στο ανάχωμα.

Midge σμήνη τον Ιούνιο και τον Ιούλιο μπορεί να είναι αρκετά εκπληκτική για να εμφανιστεί ακόμη και στο ραντάρ καιρού Doppler, που μοιάζουν με πυκνότητες παρόμοιες με μέτρια βροχόπτωση.