Παίρνοντας το τρένο στην Ιταλία: Οι σιδηροδρομικές γραμμές απλοποιούν τις διακοπές σας

Οι ευκολίες και οι ευγενικοί ναύλοι κάνουν το ιταλικό τρένο να ταξιδέψει στην επιλογή των εσωτερικών

Πολλοί εύλογοι λόγοι για να ταξιδέψετε στα ιταλικά Rairoads

Η Ιταλία είναι ένας μεγάλος ταξιδιωτικός προορισμός πολυτελείας, αλλά η απόκτηση από τόπο σε τόπο με το αυτοκίνητο απέχει πολύ από το χαλαρό.

Παίρνοντας το τρένο σε όλη την Ιταλία είναι ο άνετος τρόπος να περιπλανηθείτε. Εδώ μπορείτε να βρείτε τα ταξίδια στα ιταλικά σιδηρόδροχα:

Ευκολία
Με τις ιστορικές πόλεις του λόφου, τα παραθαλάσσια χωριά και τις κοσμοπολίτικες πόλεις, η Ιταλία είναι μια χώρα των θαυμάτων για τους ταξιδιώτες - αλλά δεν είναι τόσο θαυμάσια για τους οδηγούς.

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση των πόλεων, ο περιορισμένος χώρος στάθμευσης (πολλά κέντρα μικρότερων πόλεων είναι κλειστά για τα αυτοκίνητα) και κάποιες νόμοι για την κυκλοφορία υγρών μπορούν να αποτελέσουν πρόκληση για τους μη ντόπιους.

Πρόσβαση
Τα τρένα πάνε παντού στην Ιταλία. Όταν ταξιδεύετε με το τρένο, θα βρεθείτε ακριβώς στα κέντρα των πόλεων, με εύκολη σύνδεση με τοπικά λεωφορεία και ταξί. Οι κεντρικοί σταθμοί της Ιταλίας βρίσκονται επίσης σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από πολλά αξιοθέατα. Και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα στο πάρκινγκ.

Ευελιξία
Οι πολυτελείς ταξιδιώτες προτιμούν να κάνουν τα δικά τους προγράμματα. Ας υποθέσουμε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να εξερευνήσετε τη μεσαιωνική εκκλησία ... ή να παραμείνετε πάνω από έναν άλλο εσπρέσο στην πλατεία της πόλης; Το ιταλικό ταξίδι με το τρένο σας επιτρέπει να φτιάξετε το δικό σας πρόγραμμα. Οι περισσότερες πόλεις προσφέρουν συχνή υπηρεσία τρένων, καθιστώντας το γρήγορο για να αλλάξετε τα σχέδιά σας. ( Συμβουλή εσωτερικού: Ορισμένες αμαξοστοιχίες ενδέχεται να είναι πλήρως κλειστές (ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής), οπότε είναι προτιμότερο να κάνετε διπλό έλεγχο πριν από την πραγματοποίηση οποιωνδήποτε διακοπτών, ειδικά αν έχετε κράτηση θέσης.)

Εύκολη ημερήσια ταξίδια
Οι εκτεταμένες και συχνές διαδρομές βροχής της Ιταλίας καθιστούν εύκολη τη διαμονή σε μια πόλη και να εξερευνήσετε μια άλλη πόλη για την ημέρα. Αυτό μπορεί επίσης να είναι μια εξοικονόμηση διακοπών κατά τη διάρκεια των υψηλών περιόδων. Για παράδειγμα, λέτε ότι τα ξενοδοχεία της Βενετίας είναι κρατημένα ψηλά ή ότι τα ποσοστά τους αυξάνονται. Μπορείτε να κάνετε ημερήσια εκδρομή στη Βενετία κάνοντας διαμονή κοντά στη Vicenza, την Πάδοβα ή τη Βερόνα και λαμβάνοντας για να εξερευνήσετε τα κανάλια της Βενετίας.

Εικόνες στα Windows, χωρίς διαταραχές

Οι επιβάτες τρένων απολαμβάνουν τα εκπληκτικά βουνά της Ιταλίας, τη θάλασσα και την ύπαιθρο έξω από τα παράθυρά τους - χωρίς το άγχος της κυκλοφορίας ή την απόσπαση της προσοχής από την πλοήγηση με οδικούς χάρτες ή πινακίδες δρόμου.

Εύκολη συσκευασία

Η Ιταλία έχει έναν τρόπο φόρτωσης επισκεπτών με τσάντες αγορών και με φιάλες: κρασί, ελαιόλαδο, limoncello, grappa ή άλλες γαστρονομικές απολαύσεις που αποκτάτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Παίρνοντας το τρένο αντί να πετάτε από πόλη σε πόλη, μπορείτε να παραλείψετε την ταλαιπωρία που πρέπει να ταιριάζει σε όλα τα πράγματα σας στις πτήσεις αποσκευών σας (δηλαδή μέχρι το σπίτι σας με έντονη φυσαλίδα).

Συνάντηση με τους ντόπιους

Οι Ιταλοί κάνουν συχνή χρήση των τρένων μεταξύ των πόλεων. δεν είναι ασυνήθιστο για τους Ιταλούς να ζουν σε μια πόλη και να μετακινούνται σε άλλο για εργασία ή πανεπιστήμιο. Έτσι, οι επισκέπτες που παίρνουν τρένα θα βρουν πάντα μια ζωντανή διατομή των ντόπιων που οδηγούν τις σιδηροτροχιές. Συμβουλή εσωτερικού: Εάν το τρένο σας έχει ένα καφέ αυτοκίνητο, το κεφάλι εκεί για να απολαύσετε έναν εσπρέσο και μερικούς ανθρώπους που παρακολουθούν.

Από την άλλη πλευρά, τα τρένα κατά μήκος των δημοφιλών τουριστικών διαδρομών (Φλωρεντία-Ρώμη, Βενετία-Φλωρεντία κλπ.) Είναι δημοφιλή με τους ταξιδιώτες της Βόρειας Αμερικής. Έτσι, εάν επιθυμείτε να μιλάτε αγγλικά - ή θέλετε να ανταλλάξετε ταξιδιωτικές συμβουλές - μπορεί να έχετε τύχη.

Το σιδηροδρομικό σύστημα της Ιταλίας: Τα βασικά

Το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο της Ιταλίας (Rete Ferroviaria Italiana) διαρκεί περίπου 15.000 μίλια πάνω και κάτω από το The Boot. Η υπηρεσία λειτουργεί από την Trenitalia. Τύποι τρένων:

Frecciarossa / Frecciargento
Αυτά τα νέα τρένα μεγάλης ταχύτητας παρέχουν γρήγορη εξυπηρέτηση τόσο στα μεγάλα κέντρα των πόλεων όσο και στις μικρότερες πόλεις σε ορισμένες περιοχές. Αυτό το δίκτυο υψηλής ταχύτητας εξακολουθεί να αναπτύσσεται, αλλά μια δημοφιλής τρέχουσα διαδρομή συνδέει το Μιλάνο (στο βορρά) με το Σαλέρνο (στην ακτή Αμάλφι), με στάσεις στη Μπολόνια, τη Ρώμη και τη Νάπολη κατά μήκος του δρόμου. Απαιτείται κράτηση θέσεων στην πρώτη θέση (με ονομαστική χρέωση). Συμβουλή εσωτερικού: Αυτές οι αμαξοστοιχίες διαθέτουν συνήθως δωρεάν πρόσβαση στο wifi. Οι πρώτοι επιβάτες δικαιούνται επίσης ένα δωρεάν ποτό και δωρεάν εφημερίδες.

Eurostar (ES ή Treni Eurostar Italia)
Πρωταρχική υπηρεσία τρένων μεταξύ μεγάλων πόλεων.

(Σημειώστε ότι αυτό δεν σχετίζεται με το αγγλικό κανάλι Eurostar.) Για όλες τις ιταλικές αμαξοστοιχίες Eurostar απαιτείται κράτηση θέσεων.

Intercity / Intercity Plus
Συνδέοντας τόσο μεγάλες πόλεις όσο και δευτερόλεπτα, αυτά τα σχετικά γρήγορα τρένα διατρέχουν το μήκος του The Boot. Για τα τρένα της Intercity Plus απαιτούνται κρατήσεις (η τιμή περιλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου), ενώ μόνο μερικά τρένα της Intercity κρατούν επιφυλάξεις. Τα τρένα διαθέτουν αυτοκίνητα πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Συμβουλή εσωτερικού: Επειδή αυτές οι διαδρομές είναι δημοφιλείς τόσο για τους μετακινούμενους όσο και για τους τουρίστες, τα αυτοκίνητα δεύτερης τάξης τείνουν να γεμίζουν. Έτσι ίσως αξίζει να πάτε στην πρώτη θέση για να εξασφαλίσετε ότι θα έχετε μια θέση.

Regionale
Αυτά τα λιγότερο δαπανηρά τοπικά τρένα τείνουν να τρέχουν γύρω από τις εργασίες και τα σχολικά προγράμματα, ώστε να γεμίσουν γρήγορα. Οι περισσότερες περιφερειακές διαδρομές διαθέτουν μόνο καθίσματα δεύτερης κατηγορίας.

Λήψη εισιτηρίων

Οι Ιταλοί επιβάτες τρένων μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια με διάφορους τρόπους:

Στον σταθμό του τρένου
... είτε σε παράθυρο εισιτηρίου είτε μέσω αυτοματοποιημένης μηχανής. Οι συνοδούς των εισιτηρίων είναι συνήθως πολύ εξυπηρετικοί (και μιλούν μερικά αγγλικά), επομένως απλώς ρωτήστε εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.Αν η αμαξοστοιχία σας απαιτεί κράτηση θέσεων (όπως στην πρώτης τάξης Frecciarossa και όλα τα ιταλικά τρένα Eurostar), φροντίστε να αγοράσετε αυτά τα συμπληρώματα , επισης.

Online
... στον φιλικό προς το χρήστη χώρο της Trenitalia. Υπάρχει μια αγγλική έκδοση, και ο ιστότοπος συχνά διαθέτει εξαιρετικές προσφορές σε επιλεγμένες διαδρομές.

Η Rail Europe πωλεί επίσης ενιαία εισιτήρια από σημείο σε σημείο μέσω της ιστοσελίδας της. (Αυτά τα εισιτήρια πρέπει να αγοραστούν μπροστά στις ΗΠΑ, οπότε θα πρέπει να σχεδιάσετε μπροστά)

Σε ταξιδιωτικό πράκτορα
Ψάξτε για το σήμα viaggi . Δεν χρεώνεται προμήθεια.
Μόλις έχετε το έντυπό σας, θα πρέπει να το επικυρώσετε σε ένα από τα κίτρινα κουτιά που βρίσκονται κατά μήκος των διαδρομών πριν επιβιβαστείτε στο τρένο. Οι αγωγοί θα ζητήσουν να δουν εισιτήρια και οι κυρώσεις για μη επικύρωση μπορεί να είναι δύσκαμπτες. (Τα περάσματα που αγοράζονται μέσω των τρένων της σιδηροδρομικής γραμμής Rail Europe έχουν διαφορετική διαδικασία επικύρωσης.)

Απεργίες
Scioperi ανακοινώνονται εκ των προτέρων. Είναι εισηγμένες στο διαδίκτυο και δεν είναι κακή ιδέα να το ελέγξετε.

Σιδηροδρομική Ευρώπη

Αν ταξιδεύετε σε πολλά τρένα ενώ βρίσκεστε στην Ιταλία ή προσβλέπουμε να ταξιδέψετε και σε όμορες χώρες, η αγορά ενός Pass Europe Pass, που ονομάζεται επίσης Pass Eurail, μπορεί να είναι μια ιδανική επιλογή.

Μάθετε περισσότερα για την Rail Europe και αν θα λειτουργήσει για τις διακοπές σας >>