Ταξιδεύοντας με το τρένο της Empire Builder από το Σικάγο στο Σιάτλ

Ενώ το σιδηροδρομικό δίκτυο στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να μην είναι το πιο ολοκληρωμένο, όταν πρόκειται για επικό ταξίδι με τρένο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν κάποιες μεγάλες επιλογές και η διαδρομή από το Σικάγο προς το Σιάτλ είναι σίγουρα ένα από αυτά. Περνώντας μέσα από μερικές από τις μεγάλες βόρειες πόλεις, όπως η Μινεάπολη και το Spokane, η διαδρομή αυτή ακολουθεί ένα μονοπάτι που περπατούσε από τους μεγάλους Ευρωπαίους εξερευνητές, καθώς οι έποικοι της περιοχής έκαναν την ώθηση τους προς τα δυτικά.

Από τη στιγμή που ήταν γνωστή ως ο Μεγάλος Βόρειος Σιδηρόδρομος, η ραχοκοκαλιά αυτής της διαδρομής δημιουργήθηκε από τον James J. Hill και βοήθησε στη δημιουργία μιας σύνδεσης μεταξύ των ανατολικών και δυτικών ακτών της χώρας.

Ο δρόμος του οικοδόμου αυτοκρατορίας

Περνώντας μέσα από επτά κράτη και καλύπτοντας απόσταση πάνω από δύο χιλιάδες διακόσια χιλιόμετρα, πρόκειται για επικό ταξίδι που διαρκεί λιγότερο από δύο ημέρες, με τα περισσότερα ταξίδια να διαρκούν μεταξύ σαράντα πέντε και σαράντα έξι ωρών. Ταξιδεύοντας από το Σικάγο, η διαδρομή παίρνει την πόλη του Μιλγουόκι πριν ακολουθήσει τον ποταμό Μισισιπή για μια απόσταση στο δρόμο προς τη Μινεάπολη , όπου υπάρχει στάση καθώς το τρένο παίρνει καύσιμα και νερό. Καθώς το ταξίδι συνεχίζει τις πόλεις και τις πόλεις κατά μήκος της διαδρομής γίνονται μικρότερες, πριν από το τραίνο χωρίζεται στο Spokane, με ένα μέρος του τρένου που ταξιδεύουν στο Πόρτλαντ, ενώ το υπόλοιπο του τρένου παίρνει τη διαδρομή μέσα από τα καταπληκτικά βουνά Cascade στο Σιάτλ.

Αναχώρηση και άφιξη

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός του Σικάγο είναι μια κατάλληλα μεγάλη θέση από την οποία μπορείτε να αναχωρήσετε σε ένα ταξίδι αυτού του μεγέθους και η μεγάλη κλίμακα 1920 του Great Hall είναι ένα εκπληκτικό μέρος για να περιμένετε το τρένο.

Οι κολώνες στο μπροστινό μέρος του κτιρίου δείχνουν επίσης την εντυπωσιακή ιστορία αυτού του σταθμού και εκτιμάται ότι πάνω από πενήντα χιλιάδες άνθρωποι χρησιμοποιούν το σταθμό Union καθημερινά. Το τρένο τερματίζεται στο σταθμό King Street του Σιάτλ, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης και είναι επίσης ένας εντυπωσιακός σταθμός που δείχνει κάποια από τη μεγάλη ιστορία του σιδηρόδρομου σε αυτό το μέρος του κόσμου.

Τα γραφικά στιγμιότυπα του ταξιδιού

Η περιοχή γύρω από το La Crosse είναι σίγουρα όπου το σκηνικό του ταξιδιού αρχίζει να γίνεται πολύ εντυπωσιακό, με τον ποταμό Μισσισσιππή και τα δάση που καλύπτονται από τα βουνά που κάνουν για ένα υπέροχο περιβάλλον που πρέπει να ταξιδεύουν. Το Εθνικό Πάρκο Glacier είναι ένα ακόμη ελκυστικό σημείο του ταξιδιού, με μερικές υπέροχες σκηνές που μπορείτε να απολαύσετε από τα παράθυρα, με το χρονοδιάγραμμα που συνήθως χρονολογείται να προσπαθεί να περάσει από αυτή την περιοχή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα βουνά Cascade προσφέρουν πιο εντυπωσιακά χιονισμένα βουνά και τοπία, ενώ η παύλα στη σήραγγα Cascade παίρνει το τρένο κάτω από το ψηλότερο σημείο του περάσματος.

Επιλογές εισιτηρίων για το ταξίδι

Ανάλογα με την προτίμησή σας και τον προϋπολογισμό σας, συνήθως μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ κράτησης μιας θέσης κρεβατιού για το ταξίδι ή μπορείτε να κοιμηθείτε σε μία από τις θέσεις των πούλμαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η κράτηση του κρεβατιού είναι σίγουρα η πιο άνετη επιλογή, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκουν ταξίδι στο κάθισμα του λεωφορείου για να είναι αρκετά άνετοι για τις ανάγκες τους. Τα δωμάτια είναι τα μικρότερα δωμάτια με δύο κουκέτες και ένα μεγάλο παράθυρο με τους επισκέπτες που έχουν πρόσβαση σε κοινόχρηστο ντους, ενώ το υπνοδωμάτιο Superliner έχει περισσότερο χώρο και έχει πρόσβαση σε ιδιωτικό ντους και τουαλέτα μαζί με πολυθρόνα και μεγάλο παράθυρο.

Αν ταξιδεύετε με παιδιά, υπάρχει επίσης οικογενειακό υπνοδωμάτιο.

Τι να περιμένετε από τη ζωή στο τρένο

Το ταξίδι με το Amtrak είναι συχνά μια περίεργη εμπειρία, με τροχαίο υλικό που μπορεί να κυμαίνεται από σχεδόν ολοκαίνουργια έως τρένα ηλικίας δέκα ή είκοσι ετών και δεδομένου ότι η εταιρεία δεν είναι ιδιοκτήτρια των σιδηροδρόμων, μπορεί μερικές φορές να καθυστερήσει η κυκλοφορία εμπορευμάτων. Ωστόσο, αυτά τα διαμερίσματα κρεβατοκάμαρας για κράτηση έχουν επίσης όλα τα γεύματά τους συμπεριλαμβανόμενα, κάτι που είναι πολύ καλό και αν και μπορεί να διαρκέσει περισσότερο, το άνετο περιβάλλον σίγουρα κάνει για μια καλύτερη εμπειρία από ό, τι φέρουν. Περιλαμβάνονται επίσης πετσέτες και κλινοσκεπάσματα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε επίσης να ταξιδέψετε με σχετικά μικρές αποσκευές.