Πού να διαλέξετε τα μήλα στην Ατλάντα

Οδηγός για τους καλύτερους οπωρώνες για τη διαλογή μήλων στη Γεωργία

Όταν τα φύλλα γυρίσουν και ο τραγανός φθινόπωρος έφτασε τελικά, τι άλλο έρχεται στο μυαλό αλλά το τέλειο καραμέλα μήλο; Τυχερός για τους Ατλαντικούς, με την εγγύτητα των βουνών Appalachian, δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε πολύ για να επιλέξετε τα δικά σας φρέσκα μήλα για όλες τις απολαύσεις της συγκομιδής σας.

Η πόλη του Ellijay, ειδικότερα, αποδεικνύει ότι είναι ένα καταφύγιο φρέσκων μαρμελάδων σας με μια χούφτα οπωρώνων ανοιχτών στο κοινό.

Ελέγξτε τις τρεις αυτές δοκιμασμένες και πραγματικές επιλογές οπωρώνα του Ellijay:

Το Ellijay απέχει μόλις 80 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Ατλάντα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδανικό για μια ωραία εκδρομή στα βουνά. Εκτός από τα μήλα, οι περισσότεροι δεντρόλιμοι προσφέρουν επίσης ψωμάκια, αρτοποιεία και καταστήματα με άλλα μούρα και εγχώρια προϊόντα που προσφέρονται. Κάντε μια μέρα από αυτό και φέρετε το δικό σας καλάθι για πικνίκ, αποθηκεύστε τα σνακ στα καταστήματα και δημιουργήστε την κουβέρτα σας στον οπωρώνα. Λόγος για τους σοφούς: επίσης πακέτα ποτών για να μείνετε ενυδατωμένοι και αντηλιακό (ακόμα και τον Οκτώβριο). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καλάθι σας για πικ-νικ για να αποθηκεύσετε τα μήλα που επιλέγετε αργότερα.

Το Ellijay κάνει επίσης μια εξαιρετική θέση για μια απόδραση το Σαββατοκύριακο. Υπάρχουν πολλά φθηνά ξενοδοχεία για να διαλέξετε, αλλά για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας στα βουνά της Βόρειας Γεωργίας, συνιστούμε να επωφεληθείτε από όλες τις ενοικιαζόμενες καμπίνες και τα μικρά κρεβάτια και πρωινά που σας προσφέρουν την καλύτερη θέα των Απαλαχίων .

Η Ellijay δεν είναι η μόνη επιλογή για τη διαλογή μήλων στη βόρεια Γεωργία. Το Mercier Orchards, ένα οικογενειακό ιδιοκτησιακό συγκρότημα στο όμορφο Blue Ridge, προσφέρει μήλα U-pick, δική του αγορά και σκληρό μηλίτη και κρασί (που αναπτύσσονται, ζυμώνουν και μπουκάλια στο χώρο του ξενοδοχείου). Μεταξύ της αγοράς και της σεζόν U-pick, Mercier έχει πάνω από 35 ποικιλίες μήλων που καλλιεργούνται στο οπωρώνα, και είναι μόνο μια ώρα και ένα μισό από την Ατλάντα.

Επεξεργασία από τη Savanna Sturkie.