Πρώτες Παρασκευές στο Επιστημονικό Κέντρο του St. Louis

Το Science Center του St. Louis είναι ένας γνωστός προορισμός για πολλές οικογένειες στην περιοχή St. Louis. Είναι, εξάλλου, ένα από τα κορυφαία ελεύθερα αξιοθέατα στο St. Louis . Κάθε μέρα, οι επισκέπτες έρχονται για να εξερευνήσουν τις εκατοντάδες χειροποίητα εκθέματα και πειράματα. Μια άλλη καλή στιγμή για να επισκεφθείτε είναι κατά τις πρώτες Παρασκευές, ένα μηνιαίο ελεύθερο γεγονός που προσφέρει θέαση από τηλεσκόπιο, ταινίες OMNIMAX, ειδικά εκθέματα και πολλά άλλα.

Πότε και που:

Όπως αναφέρει το όνομα, οι πρώτες Παρασκευές πραγματοποιούνται την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα που αρχίζει στις 6 μ.μ. Κάθε μήνα επικεντρώνεται σε ένα διαφορετικό επιστημονικό θέμα όπως τα ρομπότ, η γενετική, οι Αστροί, οι δεινόσαυροι ή τα ζόμπι. Ορισμένα γεγονότα της Πρώτης Παρασκευής πραγματοποιούνται στο κεντρικό κτίριο, ενώ άλλα πραγματοποιούνται στο πλανητάριο. Ο χώρος στάθμευσης στις δύο παρτίδες του Science Center είναι δωρεάν κατά τις πρώτες Παρασκευές.

Star Party:

Κάθε εκδήλωση της Πρώτης Παρασκευής περιλαμβάνει ένα πάρτι αστέρι στο πλανητάριο. Η Αστρονομική Εταιρεία του Σαιντ Λούις θέτει τηλεσκόπια έξω (επιτρέποντας το καιρό) για δημόσια προβολή. Ο χρόνος προβολής ποικίλλει κάθε μήνα ανάλογα με το πότε γίνεται σκοτεινό. Η προβολή το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο μπορεί να ξεκινήσει από τις 5:30 μ.μ. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, συνήθως ξεκινάει γύρω στις 8:30 μ.μ.

Κάθε αστεροσκοπείο περιλαμβάνει επίσης μια δωρεάν παρουσίαση του "The Sky Tonight" στις 7 μ.μ. στο Orthwein StarBay του πλανητάριου. Η εκπομπή των 45 λεπτών εξηγεί τους αστερισμούς, τους πλανήτες, τις φάσεις της σελήνης και άλλα αστρονομικά γεγονότα που είναι ορατά στον νυχτερινό ουρανό.

OMNIMAX Ταινίες:

Το θέατρο OMNIMAX του Κέντρου Επιστημών είναι επίσης ανοιχτό στις Πρώτες Παρασκευές με μειωμένες τιμές εισιτηρίων $ 6 ανά άτομο ($ 5 για φοιτητές με έγκυρη ταυτότητα). Τα ντοκιμαντέρ του θεάτρου παρουσιάζονται στις 6 μ.μ., 7 μ.μ. και 8 μ.μ. Υπάρχει επίσης μια ειδική δωρεάν ταινία στις 10 μ.μ. Οι ελεύθερες ταινίες είναι δημοφιλείς θεατρικές εκδόσεις όπως Επιστροφή στο Μέλλον , Αστέρια Πόλεμοι και X-Men .

Τα εισιτήρια για την ελεύθερη ταινία δίδονται με βάση την πρώτη προτεραιότητα που αρχίζει στις 6 μ.μ. σε κάθε μετρητή εισιτηρίων. Κάθε άτομο μπορεί να πάρει μέχρι και τέσσερα εισιτήρια.

Εκθέματα και Διαλέξεις:

Κατά τις πρώτες Παρασκευές, το κεντρικό κτίριο του Κέντρου Επιστημών έχει ειδικά εκθέματα, πειράματα και διαλέξεις με βάση το θέμα του μήνα. Οι επιστήμονες μπορούν να αναδείξουν τα πιο πρόσφατα ρομπότ τους, να εξηγήσουν πώς λειτουργεί το DNA ή να μιλήσει για την επιστήμη πίσω από τις ταινίες Star Wars . Υπάρχουν επίσης ειδικά φαγητά και ποτά στο καφέ.

Περισσότερα για το Επιστημονικό Κέντρο:

Εάν δεν μπορείτε να κάνετε για τις Πρώτες Παρασκευές, υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για να επισκεφθείτε το Κέντρο Επιστημών κάθε μέρα της εβδομάδας. Υπάρχουν περισσότερα από 700 εκθέματα, όπως τα μοντέλα T-Rex και Triceratops, ένα απολιθωμένο εργαστήριο και εκθέματα για την οικολογία και το περιβάλλον. Υπάρχει επίσης μια ειδική περιοχή παιχνιδιού που ονομάζεται Discovery Room για μικρά παιδιά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να δείτε και να κάνετε, ανατρέξτε στον ιστότοπο του Κέντρου Επιστημών.