Αρχαιολογικό κρατικό πάρκο Toltec Mounds

Τι:

Τα ανάχωμα είναι τα ερείπια ενός μεγάλου τελετουργικού και κυβερνητικού συγκροτήματος που κατοικείται από το 600 έως το 1050 μ.Χ. Τα ανάχωμα είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους στο Αρκάνσας και στην κατώτερη κοιλάδα του ποταμού Μισσισσιπής. Τα πιο ψηλά αμερικανικά υψίπεδα της Αμερικής βρίσκονται εδώ.

Υπήρχαν 18 γέφυρες διατεταγμένες γύρω από δύο τετράγωνους τελετουργικούς χώρους. Τα ανάχωμα τοποθετήθηκαν για να ευθυγραμμιστούν με τον ήλιο σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και του έτους.

Σήμερα σώζονται τρεις αναχώματα που κυμαίνονται από 13 πόδια μέχρι ύψος σαράντα εννέα πόδια, αν και πιστεύεται ότι τα αρχικά τους ύψη ήταν μεγαλύτερα. Οι αρχικοί σκοποί των αναχώσεων κυμαίνονταν από κατοικίες, ταφόπλακες και τελετουργικές πλατφόρμες.

Που:

Τα ανάχωμα βρίσκονται στο Scott, AR. Πώς φτάνετε στο Scott; Από το Little Rock, πάρτε το Exit # 7 από το I-440 και πηγαίνετε 10 μίλια νοτιοανατολικά στις ΗΠΑ 165, στη συνέχεια 1/4 μίλια νότια στην Κιβωτό.

Πόσο?:

Εάν θέλετε να πάρετε μια περιήγηση στα ανάχωμα, τα τέλη είναι $ 3 για κάθε ενήλικα και $ 2 για κάθε παιδί (6-12). Ένα οικογενειακό δελτίο είναι μόνο 10 δολάρια.

Αν θέλετε μια περιοδεία με το τραμ, το τέλος είναι $ 4 για κάθε ενήλικα και $ 4 για κάθε παιδί. Ένα οικογενειακό δελτίο είναι $ 14. Παρακαλούμε καλέστε για λεπτομέρειες και κρατήσεις.

Παρέχονται ομαδικές εκπτώσεις.

Τι Ώρες ;:

Τρίτη έως Σάββατο : 8 π.μ. - 5 μ.μ.
Κυριακή : 12 το μεσημέρι - 5 μ.μ.

Διασκεδαστικό και Εκπαιδευτικό:

Πληροφορίες που παρέχονται από το Τμήμα Πάρκων και Τουρισμού του Αρκάνσας

Σχεδόν κάθε παιδί του Αρκάνσας που γνωρίζω, έχει κάνει ένα ταξίδι στο Toltec Mounds.

Διδάσκει τους μαθητές για την αρχαιολογία και την ιστορία.

Τα Mounds υπήρξαν Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο από το 1978, αλλά προσελκύουν την προσοχή πολύ πριν από αυτό. Toltec Mounds είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο σύνθετες τοποθεσίες στην κάτω κοιλάδα του Μισισιπή. Έχει κάποτε 8 έως 10 πόδι-ψηλό πήλινο ανάχωμα σε τρεις πλευρές, και προστατεύεται στην τέταρτη από μια λίμνη oxbow.

Πριν από έναν αιώνα, στο εσωτερικό του αναχώματος ήταν γνωστές 16 αναχώματα, δύο από αυτά 38 πόδια πλάτος και 50 πόδια ψηλά. Σήμερα, είναι αρκετά ορατά και πολλά από τα ανάχωμα του αναχώματος και είναι γνωστά τα σημεία των προϋπάρχων τοίχων.

Τα ανάχωμα χτίστηκαν από τον πολιτισμό Plum Bayou από το 700 έως το 1050 μ.Χ. Δεν χτίστηκαν από Αμερικανούς Ινδιάνους, αλλά από λαούς που πιστεύονταν ότι ήταν οι πρόγονοι Ινδιάνοι Ινδιάνοι. Mound ομάδες όπως το Toltec ήταν θρησκευτικά και κοινωνικά κέντρα. Το ίδιο το κέντρο του Toltec είχε πολύ μικρό πληθυσμό, αποτελούμενο κυρίως από τους πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες της κοινότητας και τις οικογένειές τους. Οι τοποθεσίες ανάχωμα προφανώς σχεδιάστηκαν χρησιμοποιώντας αρχές που βασίζονται στην ευθυγράμμιση με σημαντικές ηλιακές θέσεις και τυποποιημένες μονάδες μέτρησης. Αυτή η ευθυγράμμιση μπορεί ακόμα να γίνει μάρτυρας στην περιοχή των ελαφρών ελατηρίων και πτώσεων.

Το πάρκο διαθέτει ένα μεγάλο κέντρο επισκεπτών με πολλά εκπαιδευτικά εκθέματα και ειδικές διαλέξεις και εκδηλώσεις όλο το χρόνο. Έχουν επίσης προσωπικό ερευνητών που μελετούν τα ανάχωμα για να κατανοήσουν την κουλτούρα των ανθρώπων που κάποτε ζούσαν στην περιοχή.

Το πάρκο είναι ένας τόπος που δεν θέλετε να πάρετε την οικογένειά σας σε κάθε Σαββατοκύριακο, αλλά είναι κάτι που πρέπει να δείτε μια φορά.

Για να δείτε αυτά τα τεράστια ανάχωμα και να καταλάβετε την ιστορία και τι πήγε στο σχεδιασμό τους είναι εκπληκτικό. Το είδος της είναι σαν μια αιγυπτιακή πυραμίδα, στυλ Αρκάνσας.

Πληροφορίες που παρέχονται από το Τμήμα Πάρκων και Τουρισμού του Αρκάνσας