Μαθαίνοντας το μέλλον στο Samhain ή στο Halloween στην Ιρλανδία

Γνωρίζοντας το μέλλον και παίζοντας παιχνίδια στο Halloween

Κοιτάζοντας το μέλλον στο Samhain ήταν όλοι για την πορεία στην Ιρλανδία . Όπως ένα παραδοσιακό ιρλανδικό αποκριές που αφορούσε τη διαμονή στο σπίτι ούτως ή άλλως ήταν η κατάλληλη στιγμή για διασκέδαση και παιχνίδια. Κάποιοι με μια ελαφρώς μυστικιστική συστροφή - που μιλούσαν για το μέλλον ήταν σημαντικές σε αυτή τη ( samhain ) νύχτα ανοιχτών καναλιών προς τους άλλους κόσμους . Εδώ είναι μερικές ιρλανδικές υποδείξεις για να πάρετε μια γεύση στο μέλλον στο Halloween.

Γνωρίζοντας τον καιρό στο αποκριές

Ένα από τα ευκολότερα τελετουργικά μαντείας στο Απόκριες πρέπει να αφορά τον καιρό - απλά βγείτε στα μεσάνυχτα και σημειώστε τη δύναμη και την κατεύθυνση του ανέμου.

Καθώς φυσάει τότε θα χτυπήσει (ή όχι) για μερικές εβδομάδες που έρχονται.

Ρίξτε μια ματιά στο φεγγάρι επίσης: Όσο περισσότερα σύννεφα την κρύβουν, τόσο περισσότερη βροχή θα έχουμε τους επόμενους μήνες.

Εάν χρειάζεστε περαιτέρω συμβουλές, απλά κολλήστε ένα κομμάτι ξύλου στον πλησιέστερο ποταμό. Αν το νερό ανεβαίνει, θα είναι και οι τιμές κατά το επόμενο έτος. Και πλημμύρες θα έρθουν.

Τρώγοντας το Breach του Bairin

Αν προτιμάτε να παραμείνετε (ή να είστε εντελώς ανυπόμονος για τον καιρό ή το κόστος ζωής), απλά καθίστε με το bairin breac , το "Halloween Cake". Αυτό είναι ένα γλυκό ψωμί με ένα δαχτυλίδι ψημένο σε αυτό. Όποιος βρίσκει το δαχτυλίδι ενώ τρώει το μερίδιό του θα είναι τυχερός για ένα χρόνο. Ή επισκεφθείτε έναν οδοντίατρο για να επισκευάσετε ένα σπασμένο δόντι.

Στις παλιές μέρες, όλα τα είδη ψήθηκαν μέσα στο βράχο , εκτός από το δαχτυλίδι, ένα κουδούνι, ένα κουμπί, ένα δαχτύλι, ένα κομμάτι ξύλο και ένα κομμάτι ύφασμα. Δεν ήταν όλα θετικά σημάδια. Ο δακτύλιος σήμανε έναν επερχόμενο γάμο, το νομισματικό κέρδος, το κουμπί τη συνέχιση της ξέγνοιαστης ζωής του γηραιό, το μοτίβο ένα πεπρωμένο σαν παλιό σκούνερ, το κομμάτι της κακομεταχείρισης του ξυλουργού και το κακοποιό του υφάσματος.

Πηγαίνοντας καρύδια ή Χύνοντας τα φασόλια

Για να αποφευχθεί η κατάχρηση τουλάχιστον της συζυγικής, χρησιμοποιήθηκε μια άλλη μέθοδος - δύο καρύδια "βαφτίστηκαν" με τα ονόματα ενός δυνητικού ζευγαριού και στη συνέχεια ρίχτηκαν στη φωτιά. Ένα χαρούμενο, ήσυχο μέλλον περίμενε το ζευγάρι αν τα καρύδια καίουν σιωπηλά. Εάν άρχισαν να χτυπάνε, να κουνήσουν ή να ποπ ο γάμος θα ήταν ενδιαφέρον, για να πούμε το λιγότερο.

Στα φασόλια Kerry χρησιμοποιήθηκαν με παρόμοιο τρόπο, πάλι βαφτίζονται, θερμαίνονται και στη συνέχεια ρίχνονται στο νερό. Εάν και οι δύο βυθίστηκαν, όλα ήταν καλά. Εάν δεν γινόταν μόνο ένας βυθισμένος γάμος. Και δύο φασόλια κολύμπι σημάδεψαν έναν ταραχώδη γάμο για να έρθουν.

Βυθίστε στο Μέλλον

Τα μη αποκλειστικά θετικά νέα θα μπορούσαν επίσης να συγκεντρωθούν με τη χρήση τεσσάρων πλακών και την πλήρωσή τους με νερό, δακτύλιο, άργιλο και αλάτι αντίστοιχα. Το πρόσωπο που θέλει να μάθει για τις προοπτικές τους οδηγείται έπειτα στο δωμάτιο, με δεμένα μάτια, και ζητά να βουτήξει το χέρι του / της σε ένα πιάτο.

Προφανώς, ο δακτύλιος δηλώνει το γάμο. Αλλά τι έκαναν οι άλλοι τρεις; Λοιπόν, το αλάτι σήμαινε την ευημερία, το νερό ένα μακρύ ταξίδι (ή μετανάστευση) και πηλό ... πρώιμο τάφο.

Κάνοντας το Leaden Oracle

Ένας άλλος τρόπος να ανακαλύψουμε τους καιρούς που πρέπει να ακολουθήσετε ήταν η πρακτική του χρόνου τήξης μολύβδου και στη συνέχεια να το χυθεί (με ένα κλειδί) σε κρύο νερό. Οι προκύπτουσες υπερρεαλιστικές μορφές ερμηνεύτηκαν τότε από όλους. Πιθανώς, ενώ ο άνθρωπος που κρατούσε το κλειδί επικάλυπτε τα δάχτυλά του. Αυτό ονομάζεται "molybdomancy" αν θέλετε να ακούγεται πραγματικά φανταχτερό!

Παιχνίδια Παιχνίδια

Ορισμένα παιχνίδια που παίζονται συνήθως σε samhain ή Halloween έχουν αντέξει τη δοκιμασία του χρόνου και είναι ακόμα δημοφιλή. Αν και ορισμένες φορές τροποποιήθηκαν για να είναι λιγότερο κρίσιμες για την υγεία και την ασφάλεια.

Snapapple
Το όνομα snapapple περιγράφει ήδη αυτό το παιχνίδι και ορίζει τον μοναδικό κανόνα - πρέπει να κάνετε snap για το μήλο. Ένα ξύλινο σταυρό κρέμεται από τα δοκάρια, οριζόντια και από μια κεντρική χορδή. Όπως ένας ανεμιστήρας οροφής. Δύο αντίθετα χέρια αυτού του σταυρού είναι εφοδιασμένα με μήλα, ενώ τα άλλα δύο με καμένα κεριά. Ο σταυρός στη συνέχεια γυρίστηκε και ένας παίκτης είχε την εντολή να δαγκώσει σε ένα μήλο χωρίς να χρησιμοποιήσει τα χέρια, προφανώς διακινδυνεύοντας τραγουδισμένα φρύδια στη διαδικασία. Στη σύγχρονη εποχή, τα κεριά συχνά αντικαταστάθηκαν από άπλυτες πατάτες ... ή ένα σφουγγάρι εμποτισμένο με ξύδι και σάλτσα Tabasco.

Bobbing για τα μήλα
Όλοι γνωρίζουν αυτό το παιχνίδι - σε ένα μεγάλο μπολ ή μπανιέρα μήλα επιπλέουν στο νερό, θα πρέπει να πάρετε ένα έξω με το στόμα σας μόνο. Cue καταρροή και υγρούς παίκτες. Μια παραλλαγή για να δοθεί μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση ήταν κάποια νομίσματα στο κάτω μέρος, που θα αλιεύονται με την ίδια μέθοδο.

Cue κοντά-πνιγμούς

Ξύρισμα του Φάραρ
Αυτό το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στο County Meath . Πήρατε κάποια (κρύα) στάχτη, τα διαμορφώσατε σε κώνο και κολλήσατε ένα μικρό κομμάτι ξύλου στην κορυφή. Έπειτα γυρίσατε να "σκάβετε" όσο το δυνατόν περισσότερο τέφρα από το λούτσικο χωρίς να σκοντάψετε το ξύλο πάνω. Και έπρεπε να συνεχίσετε να σκάβετε όσο χρειαζόταν να φωνάζετε "Ξυρίστε τον φτωχό μάγιστρο και τραβήξτε λίγο γουρουνάκι!" Προφανώς, αυτός (ή αυτή) που ανατρέφει το ξύλο είναι ο άμεσος ηττημένος. Και αυτός (ή αυτή) που κατόρθωσε να πάρει την πιο τέφρα δήλωσε ο νικητής.