Αποκτήστε μια Irish Refund Φόρου Προστιθέμενης Αξίας

Τα περισσότερα αγαθά στην Ιρλανδία επιβαρύνονται με μεγάλο φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) 23%. Έτσι, τα αγαθά που θα χρεώνονται στην πραγματικότητα σε € 100 θα σας κοστίζουν € 123. Ή, για να αναστρέψετε τη διαδικασία, χωρίς το πρόσθετο ΦΠΑ, ένα αναμνηστικό € 100 θα σας έδινε μόνο € 81,30.

Πώς να αποκτήσετε επιστροφή ΦΠΑ

Τα καλά νέα είναι ότι τα αγαθά που αγοράζονται από μη κοινοτικούς επισκέπτες και αποσύρονται από τη χώρα εντός τριών μηνών μπορούν να τύχουν επιστροφής ΦΠΑ.

Για να επωφεληθείτε από αυτό, πρέπει να λάβετε μια λεπτομερή απόδειξη που να δείχνει το όνομα, τη διεύθυνση και τον καταβληθέντα ΦΠΑ. Πάρτε τα στο τελωνείο στο λιμάνι εξόδου σας, σφραγίστε τα και αναμένετε τα εμπορεύματα. Αυτές οι ελεγμένες αποδείξεις μπορούν στη συνέχεια να σταλούν στο κατάστημα για επιστροφή του ΦΠΑ.

Η προσφυγή σε μια υπηρεσία επιστροφής φόρων είναι πολύ πιο άνετη. Θα ενεργούν ως διαμεσολαβητές μεταξύ του πελάτη, του πωλητή και των αρχών. Για μια (λογική) επιβάρυνση, οι οργανισμοί αυτοί είτε:

Θα πρέπει να λάβετε ένα φυλλάδιο που θα αναφέρει λεπτομερώς τα απαραίτητα βήματα και τους τρόπους λειτουργίας στα συμμετέχοντα καταστήματα.

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι δεν καταβάλλεται ΦΠΑ για βιβλία και παιδικά ενδύματα ή υποδήματα. Και δυστυχώς, ο ΦΠΑ στις υπηρεσίες δεν μπορεί να ανακτηθεί.

Από την πλευρά του bonus, πολλές υπηρεσίες που σχετίζονται άμεσα με τον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας έχουν σήμερα μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ.