Παραλίες Natal - Sand Dunes και Sunshine

Οι παραλίες Natal προσφέρουν στους ταξιδιώτες την άγρια ​​και ρουστίκ ομορφιά που καθορίζουν την ακτογραμμή Rio Grande do Norte. Η περιοχή, η οποία λέγεται ότι έχει 300 ηλιόλουστες μέρες το χρόνο, διαθέτει επίσης μεγάλους αμμόλοφους, γκρεμούς, υφάλους που σχηματίζουν ωκεάνιες πισίνες και πολύ άνεμο.

Το Kitesurfing είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στις παραλίες Natal. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να αισθανθείτε τη δύναμη των πιο νωπών ημερών στην άμμο της Natal. Πάρτε ένα εξαιρετικά μεγάλο T-shirt του μέλους της οικογένειας και κρατήστε το από το στρίφωμα πάνω από το κεφάλι σας για να δημιουργήσετε το δικό σου υπερμεγέθης άνεμο - είναι αρκετά εντυπωσιακό.

Οι παραλίες Natal συνήθως κάνουν καλά σε εκθέσεις ποιότητας στην παραλία. Οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις διατίθενται από το Programa Água Viva.

Βρίσκοντας βόρεια, το Redinha και το Genipabu είναι τα κύρια αξιοθέατα.

Η Βόρεια Ακτή του Natal

Η πρόσβαση στη βόρεια ακτή του Natal βελτιώθηκε σημαντικά με το άνοιγμα του Ponte de Todos - Newton Navarro στον ποταμό Potengi. Η γέφυρα είναι επίσης γνωστή ως Ponte Forte-Redinha, καθώς συνδέει τη Φορταλέζα ντο Reis Magos της Natal με την παραλία.

Το Redinha είναι μια παραθαλάσσια παραλία όπου το πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθίσετε σε ένα από τα παραλιακά περίπτερα (τώρα σχεδόν κάτω από τη γέφυρα) και να τρώτε ginga com tapioca. Για τους περισσότερους ταξιδιώτες, είναι μια διασκεδαστική, δεν μπορεί να χάσετε τη στάση στο δρόμο για Genipabu, ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα στις ακτές της Βραζιλίας.

Χρειάζεται τουλάχιστον μια ολόκληρη μέρα για να απολαύσετε τους αμμόλοφους και τη λιμνοθάλασσα Genipabu . Οι βόλτες με βόλτες και η περιήγηση με άμμο είναι οι κορυφαίες δραστηριότητες. Αν και υπάρχουν εκατοντάδες οδηγών buggy στο Natal, δεν είναι όλοι τους ειδικευμένοι επαγγελματίες και η συντριπτική πλειοψηφία τους μιλά μόνο πορτογαλικά.

Η νότια ακτή

Πηγαίνοντας νότια, μια σειρά από παραλίες με ποικίλες επιλογές διασκέδασης πηγαίνει μέχρι το Tibau do Sul και Pipa.

Το Praia do Forte , δίπλα στο Φρούριο, είναι μικρό, με ήρεμα νερά. Στη συνέχεια, η Praia do Meio και η Praia dos Artistas έχουν περίπτερα και καλό σερφ . Η Areia Preta (Black Sand), με επένδυση από πολυκατοικίες κατοικιών, έχει σκοτεινή άμμο, καθώς και ωκεάνιες πισίνες στην άμπωτη.

Η Via Costeira, ή ο παράκτιος δρόμος, τρέχει παράλληλα με την Barreira d'Água , μια συνέχεια της Areia Preta, και έχει μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις ξενοδοχείων στο Natal.

Το Ponta Negra έχει δύο διαφορετικές περιοχές - ένα πιο πολυσύχναστο τέλος, με πολλά περίπτερα και εστιατόρια και ένα πιο ήσυχο τέλος, όπου βρίσκονται τα περισσότερα από τα πολλά του ξενοδοχεία. Πηγαίνετε προς τα πάνω στον Alto de Ponta Negra και θα βρίσκεστε ακριβώς στη μέση της νυχτερινής ζωής Natal.

Το RN-063, επίσης γνωστό ως Rota do Sol, ή η διαδρομή Sun, ξεκινά από το Ponta Negra και εκτείνεται κατά μήκος της νότιας ακτής. Το Praia do Cotovelo , η επόμενη παραλία νότια, έχει ζεστά, ήρεμα νερά και πολλά καλοκαιρινά σπίτια που ανήκουν στους ντόπιους ντόπιους.

Κοντά στο Cotovelo, θα περάσετε την έξοδο στην πόλη Parnamirim (pop 172, 751) και την βάση εκτόξευσης πυραύλων Barreira do Inferno.

Το Pirangi do Norte είναι ιδανικό για kitesurfing, αλλά είναι γνωστό κυρίως για το μεγαλύτερο ξύλο κάσιου στον κόσμο, το οποίο είναι εύκολο να φτάσετε στην παραλία. Τα παιδιά θα πάρουν ένα λάκτισμα από την αναρρίχηση των κλαδισμένων κλαδιών του δέντρου.

Τα Cotovelo και Pirangi do Norte, αν και συνήθως περιλαμβάνονται ως τμήμα της νότιας ακτής του Natal, ανήκουν στο Parnamirim, ο κύριος πυρήνας του οποίου δεν βρίσκεται στην ακτή.

Το Pirangi do Sul έχει ένα χωριό ψαράδων. Τα ήρεμα νερά του σχηματίζουν ωκεανικές πισίνες σε χαμηλές παλίρροιες και υπάρχει επίσης kitesurfing.

Το Búzios , που βρίσκεται στη Nísia Floresta (22.906), είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες στη νότια ακτή της Natal. Ενώ το βόρειο άκρο της παραλίας, περικυκλωμένο από υφάλους, είναι καλό για κολύμβηση με αναπνευστήρα, το νότιο άκρο έχει καλές σέρφινγκ.

Αυτό είναι επίσης όπου βράχια που συνορεύουν με την επόμενη παραλία, Tabatinga do Sul , παρέχουν στους ταξιδιώτες ένα από τα καλύτερα σημεία στη βορειοανατολική ακτή για να παρακολουθήσουν το ηλιοβασίλεμα και τα δελφίνια που cavort γύρω στην κατώτερη παλίρροια. Μπορείτε να το κάνετε αυτό στο Mirante dos Golfinhos, ή το σημείο παρατήρησης Dolphin, ένα γνωστό τοπικό εστιατόριο.

Το Camurupim , με τους όμορφους υφάλους και τους βράχους, τα ήρεμα νερά και τους αμμόλοφους, βρίσκεται κοντά σε μια από τις πολλές λιμνοθάλασσες της περιοχής: Arituba.

Η Barreta , η επόμενη παραλία νότια, είναι η τελευταία στη νότια ακτή του Natal. Σε ένα σημείο, η άσφαλτος τελειώνει και ο δρόμος που οδηγεί στη λιμνοθάλασσα Guaraíras απαιτεί καροτσάκια.

Μπορείτε να περάσετε το στόμα της λιμνοθάλασσας με βάρκα στο Tibau do Sul και τη πιο διάσημη παραλία της: Praia da Pipa.