Βραζιλία Μετά τους Αγώνες: Οι διακοπές του εραστή του Beach

Η Βραζιλία είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της παραλίας. Έχοντας περίπου 4500 μίλια ακτογραμμής, η Βραζιλία έχει έναν φαινομενικά άπειρο αριθμό από όμορφες παραλίες. Οι περισσότερες παραλίες έχουν ήρεμο, ζεστό νερό, καθιστώντας ένα εξαιρετικό μέρος για κολύμπι, ηλιοθεραπεία και θαλάσσια σπορ όπως ψαροντούφεκο, kite surfing και wind surfing. Για τους επισκέπτες που κατευθύνονται προς το Ρίο ντε Τζανέιρο, είναι εύκολο να δημιουργήσετε διακοπές του εραστή στην παραλία στη Βραζιλία:

Η Costa Verde

Ακριβώς έξω από το Ρίο ντε Τζανέιρο, η Costa Verde είναι το όνειρο κάθε εραστή της παραλίας.

Αυτή η έκταση της ακτογραμμής παίρνει το όνομά της "η πράσινη ακτή" για τα καταπράσινα βουνά του Mata Atlântica (Ατλαντικό Δάσος) που αγκαλιάζουν τις ακτές δυτικά και νότια του Ρίο. Αυτή η εθνική οδός είναι το ιδανικό μέρος για να εξερευνήσετε τη σκηνή της παραλίας της Βραζιλίας λόγω της υψηλής συγκέντρωσης παρθένων παραλιών.

Ilha Grande

Η πρώτη στάση θα πρέπει να είναι το Ilha Grande, ένα νησί στα ανοικτά των ακτών του κράτους του Ρίο ντε Τζανέιρο. Γνωστή για τις όμορφες παραλίες της και την έλλειψη ανάπτυξης, αυτό το νησί αποτελεί ένα καλό μέρος για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη φύση. Μόλις φτάσετε στο Angra dos Reis, μπορείτε να πάρετε μια βάρκα από εκεί στην Ilha Grande, όπου θα φτάσετε στη Vila do Abraão, τη μεγαλύτερη πόλη του νησιού. Τα αυτοκίνητα δεν επιτρέπονται στην πόλη, δίνοντάς της μια χαλαρή ατμόσφαιρα.

Paraty

Μία από τις πιο γνωστές παραλιακές πόλεις της Βραζιλίας, το Paraty δεν έχει στην πραγματικότητα καλές παραλίες αλλά είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε εξερευνώντας τις πολλές κοντινές παραλίες. Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε τα νησιά που φτάνουν στα βράχια από το Paraty είναι με βάρκα.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό ως μέρος μιας περιοδείας μικρής ομάδας ή να ζητήσετε κάποιον να σας πάρει. Τα πολλά μικροσκοπικά νησιά δεν δείχνουν κανένα ίχνος ανάπτυξης και συνεπώς παρέχουν απόλυτα καθαρές, ειδυλλιακές παραλίες όπου συχνά θα είστε οι μόνοι επισκέπτες.

Το Paraty είναι επίσης μια από τις παλαιότερες πόλεις της Βραζιλίας. Τα λευκά πέτρινα σπίτια του με πολύχρωμους διακοσμητικούς και λιθόστρωτους δρόμους αντανακλούν το παρελθόν της πόλης ως οικισμός της πρώιμης αποικιακής Βραζιλίας .

Από τα καλά εστιατόρια και τα καταστήματα με σουβενίρ, τις αποικιακές εκκλησίες και τους φιλόξενους ξενώνες, το Paraty είναι ένα άνετο και βολικό μέρος για να βασιστείτε στις διακοπές σας στην παραλία.

Trindade

Μόλις 30 μίλια κάτω από το δρόμο από το Paraty είναι η Trindade, μια λιγότερο γνωστή παραλιακή πόλη που μπορεί να επισκεφθείτε ως ημερήσια εκδρομή από το Paraty. Υπάρχει μικρή ανάπτυξη εκτός από τα απλά καφέ που σερβίρουν φρέσκα ψάρια με ρύζι και φασόλια και μερικά βασικά pousadas (ξενώνες).

Το Trindade αξίζει να επισκεφθείτε όχι μόνο για την ήσυχη, χαλαρή ατμόσφαιρα αλλά και για τις φυσικά σχηματισμένες τρύπες που δημιουργούνται από τους ογκόλιθους που κηλιδώνουν την παραλία. Τα μονοπάτια πεζοπορίας θα σας οδηγήσουν στους δασωμένους λόφους για εξαιρετική θέα στη θάλασσα. Το Trindade είναι επίσης ένα καλό μέρος για να επισκεφθείτε τους κοντινούς καταρράκτες - απλά ρωτήστε τους ντόπιους όπου μπορείτε να βρείτε τα cachoeiras .

Picinguaba

Απέναντι από το δρόμο λίγο μετά την είσοδό του στο κράτος του Σάο Πάολο είναι το μικρό ψαροχώρι Picinguaba. Ο πληθυσμός του χωριού είναι μερικές εκατοντάδες και η πόλη προστατεύεται πραγματικά ως τμήμα του κρατικού πάρκου, οπότε η ανάπτυξη δεν θα χαλάσει ποτέ την ομορφιά αυτού του τόπου. Περιμένουν ήσυχες, παρθένες παραλίες και φιλικοί ντόπιοι και υπάρχει ένας συνεταιρισμός τοπικών καλλιτεχνών όπου μπορείτε να δείτε την τοπική τεχνική και ίσως να βρείτε μερικά μοναδικά αναμνηστικά.

Επιμελητεία

Θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε αρκετές μέρες στην εξερεύνηση του Ilha Grande, του Paraty, του Trindade και του Picinguaba. Μπορούν όλοι να φτάσουν με αυτοκίνητο, και η όμορφη διαδρομή από το Ρίο κάτω από την ακτή είναι πραγματικά μια που θυμάται. Το τοπικό σύστημα λεωφορείων είναι μια επιλογή για όσους δεν έχουν ή νοικιάζουν αυτοκίνητο. Τα λεωφορεία μεταβαίνουν από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Ανγκού ντο Ρέις (η πόλη όπου μπορείτε να πάρετε μια βάρκα στο Ilha Grande) και το Paraty. Μόλις βρίσκεστε στο Paraty, μπορείτε να πάρετε το τοπικό λεωφορείο για το Trindade.

Οι πιο συνηθισμένες επιλογές διαμονής είναι οι pousadas , ξενώνες που είναι συνήθως οικογενειακά διοικούμενες και περιλαμβάνουν ένα ωραίο πρωινό και καθαρά, άνετα δωμάτια.