Κρατικές συντομογραφίες της Βραζιλίας

Η μεγαλύτερη χώρα σε όλη τη Νότια και Λατινική Αμερική, η Βραζιλία έχει μόνο 26 κράτη (σε σύγκριση με τα 50, για παράδειγμα στις Ηνωμένες Πολιτείες) και μια Ομοσπονδιακή Περιφέρεια. Η πρωτεύουσα, η Μπραζίλια, βρίσκεται στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια και έχει τον 4ο μεγαλύτερο πληθυσμό της χώρας (ο Σάο Πάολο έχει τον υψηλότερο πληθυσμό).

Η γλώσσα που χρησιμοποιείται συχνότερα στη Βραζιλία είναι η πορτογαλική. Είναι η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου που έχει την επίσημη γλώσσα της και την μόνη σε όλη τη Βόρεια και Νότια Αμερική.

Η πορτογαλική γλώσσα και η επιρροή προήλθαν από την κατοίκηση πορτογαλικών εξερευνητών, συμπεριλαμβανομένου του Pedro Álvares Cabral, ο οποίος διεκδίκησε την περιοχή για την πορτογαλική αυτοκρατορία. Η Βραζιλία παρέμεινε μια πορτογαλική αποικία μέχρι το 1808 και έγινε ανεξάρτητο έθνος το 1822. Παρά το πέρασμα ενός αιώνα ανεξαρτησίας, η γλώσσα και ο πολιτισμός της Πορτογαλίας παραμένουν σήμερα.

Παρακάτω είναι μια λίστα με τις συντομογραφίες για όλα τα 29 κράτη στη Βραζιλία, με αλφαβητική σειρά, καθώς και την Ομοσπονδιακή Επαρχία:


Κράτη μέλη

Acre - AC

Alagoas - AL

Απάπα - ΑΡ

Αμαζονάς - ΑΜ

Bahia - BA

Ceará - CE

Goiás - GO

Espírito Santo - ES

Μαρανχάο - ΜΑ

Μάτο Γκρόσο - ΜΤ

Mato Grosso do Sul - MS

Μίνας Γκέρας - MG

Pará - PA

Paraíba - PB

Paraná - PR

Πέρναμπουκο - ΡΕ

Piauí - PI

Ρίο ντε Τζανέιρο - RJ

Ρίο Γκράντε ντο Νόρτε - RN

Ρίο Γκράντε ντου Σουλ - ΡΣ

Rondônia - RO

Roraima -RR

Σάο Πάολο - ΣΠ

Σάντα Καταρίνα - SC

Sergipe - SE

Τοκαντίνες - ΤΟ

Ομοσπονδιακή περιοχή

Distrito Federal - DF