Εκδηλώσεις στη Ρώμη τον Ιούλιο

Τι είναι στη Ρώμη τον Ιούλιο

Ο Ιούλιος είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους μήνες του έτους στη Ρώμη, όταν ο αριθμός των τουριστών φτάνει στο αποκορύφωμά του. Είναι επίσης πολύ ζεστό - είναι δυνατόν οι θερινές θερμοκρασίες να ξεπεράσουν τους 100 βαθμούς Φαρενάιτ (38 Celcius).

Αλλά αν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα πλήθη και τις υψηλές θερμοκρασίες, υπάρχουν πολλά αξιόλογα φεστιβάλ και γεγονότα που συμβαίνουν κάθε Ιούλιο στη Ρώμη.

Στις αρχές Ιουνίου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου - Lungo il Tevere. Κατά μήκος των όχθων του ποταμού Τίβερη, που διασχίζει τη Ρώμη, το φεστιβάλ αυτό το καλοκαίρι διαθέτει ένα χωριό όπως τα σκηνικά τροφίμων, τα pop-up εστιατόρια, τους καλλιτέχνες και τους καλλιτέχνες, τη ζωντανή μουσική και ακόμη και μερικές παιδικές βόλτες και διασκέδαση.

Τα βράδια, όταν οι θερμοκρασίες είναι ελαφρώς χαμηλότερες, είναι ένας υπέροχος τρόπος να περάσετε μερικές ώρες. Μπορείτε να ξεκινήσετε σε ένα υπαίθριο μπαρ ή εστιατόριο για ένα aperitivo , στη συνέχεια επιλέξτε ένα άλλο για δείπνο κάτω από τα αστέρια και τη ζωντανή μουσική.

Το Lungo il Tevere κρατιέται στη δυτική (Βατικανό) πλευρά του ποταμού και είναι προσβάσιμο από σκάλες που οδηγούν μέχρι την όχθη του ποταμού. Το χωριό δημιουργείται ανάμεσα στην Piazza Trilussa (στο Ponte Sisto) και στην Porta Portese (στο Ponte Sublicio). Υπάρχει ένα σημείο πρόσβασης για αναπηρικές καρέκλες στο Lungotevere Ripa.

Τελευταίες δύο εβδομάδες τον Ιούλιο - Festa dei Noantri. Η Festa dei Noantri (διάλεκτο για το "Φεστιβάλ για τους υπόλοιπους μας") επικεντρώνεται γύρω από τη γιορτή της Santa Maria del Carmine. Αυτό το τοπικό φεστιβάλ βλέπει το άγαλμα της Σάντα Μαρία, διακοσμημένο με χειροποίητα κοσμήματα, που μετακινούνται από την εκκλησία στην εκκλησία στην περιοχή Trastevere και συνοδεύονται από ζώνες και θρησκευτικούς προσκυνητές. Στο τέλος του φεστιβάλ, συνήθως το βράδυ της τελευταίας Κυριακής του Ιουλίου, ο άγιος παραδίδεται σε μια βάρκα κάτω από τον Τίβερη.

Όλο το καλοκαίρι - η υπαίθρια μουσική και άλλες παραστάσεις πραγματοποιούνται καθ ' Το Estate Romana απαριθμεί μερικές καλοκαιρινές παραστάσεις και εκδηλώσεις. Στο Castel Sant 'Angelo , θα βρείτε μουσική και παραστάσεις τα βράδια τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Συναυλίες πραγματοποιούνται στις πλατείες και τα πάρκα της Ρώμης και οι παραστάσεις όπερας και χορού πραγματοποιούνται συχνά και στα αρχαία Λουτρά της Καρακάλλας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το Rock in Roma είναι μια σειρά καλοκαιρινών συναυλιών που φέρνει μεγάλους καλλιτέχνες σε χώρους της Ρώμης, όπως το Circus Maximus και το Parco della Musica. Οι προηγούμενες ενέργειες περιλάμβαναν τον Bruce Springsteen και τους Rolling Stones. Η σύνθεση του 2018 περιλαμβάνει Roger Waters και The Killers.

Ιούλιος έως Σεπτέμβριος - Isola del Cinema Οι ταινίες ευρείας οθόνης εμφανίζονται σε εξωτερικούς χώρους σχεδόν κάθε βράδυ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο νησί Tiberina. Αυτό είναι επίσης μέρος της Estate Romana, ή Ρωμαϊκό καλοκαίρι.

Συνέχεια ανάγνωσης: Ρώμη τον Αύγουστο