Γιατί οι φωτογράφοι θα πρέπει να καγιάκ Βρετανική Κολούμπια Inside Passage

Κωπηλατίζοντας νοτιοανατολικά κατά μήκος της ακτής του Βανκούβερ , το καγιάκ μου αναδύεται από την πρώτη βράχο βράχου: Βλέπω μια μαύρη αντρική που βρίσκεται σε αδράνεια κάτω από τον ζεστό ήλιο. Χτύπημα τη γούνα του και φαγούρα όποτε τα πόδια του μπορεί να φτάσει, δεν με απασχολεί. Ο ήλιος είναι το βασικό του αξιοθέατο, το καταφύγιό του, και το απορροφά. Περνώντας τα μακρά, μυώδη πόδια του, μετατοπίζει το σώμα του σε ένα τελευταίο χαιρετισμό προς τον ουρανό πριν εξαφανιστεί σε μια ανοιχτή κρεβατοκάμαρα στο πρόσωπο του βράχου.

Καθώς ο ίδιος ξαφνικά ξυπνάει πίσω στο πυκνό δάσος του θόρυβου, χαίρομαι στην πεπερασμένη στιγμή που μόλις ξεδιπλώθηκε μπροστά μου. Ένα δεύτερο αισθάνεται σαν ένα μακρύ χρονικό διάστημα, όταν σε ταπεινή απόσταση ενός μεγάλου πλάσματος σε μια τέτοια άγρια ​​θέση.

ROW Περιπέτειες Στιγμιότυπα

Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας εκστρατείας μου με ROW Adventures, στιγμές όπως αυτές γίνονται ρουτίνα, όμως δεν χάνουν ποτέ την καινοτομία τους. Ανάλογα με την εποχή του χρόνου, σε μια τυπική μέρα στη θάλασσα, μπορείτε να περιμένετε να δείτε φάλαινες με χελώνες, θαλάσσια λιοντάρια, φώκιες, και ίσως ακόμη και ορκάδες. Αναζητώντας περιπέτειες όπως αυτές, ο ίδιος και μια ομάδα καγιάκ πακέτα ημερησίων προμήθειες κάθε πρωί, αφήνοντας το στρατόπεδο βάσης στο Little Kaikash για να εξερευνήσετε το Inside Passage της British Columbia κάθε μέρα.

Κατά τη διάρκεια κάθε εκδρομής, είναι πάντα μια έκπληξη τι θα δούμε. Ένα μάθημα που έμαθα αρκετά γρήγορα για το νερό είναι να βάλω τη φωτογραφική μηχανή μου σε ένα γρήγορο σημείο πρόσβασης, όπου μπορώ εύκολα να σηκώσω την ξηρή φούστα που είναι τοποθετημένη γύρω από το κάθισμα του καγιάκ με ασφάλεια (και ξηρά) πρόσβαση στην κάμερά μου για να καταγράψει αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές στο φιλμ .

Αν και είναι μια ισορροπία του λεπτού, ενώ υπόκειται στα ταλαντευόμενα νερά του ανοιχτού ωκεανού, αξίζει πολύ το τυχερό παιχνίδι να φωτογραφίζει το orcas να διασχίζει το νερό μέσα σε λίγα πόδια από σας.

Σε ένα σημείο, μένουμε τελείως ακίνητοι, καθώς ένα καρφί του φεγγαριού της Doll έρχεται με ταχύτητα κάτω από τα καγιάκ μας.

Η κατοχή της φωτογραφικής μηχανής ακριβώς κάτω από μένα αποδεικνύει μια έξυπνη κίνηση, καθώς είμαι σε θέση να συλλάβει τις φώκιες καθώς παραβιάζουν το νερό. Σε άλλα σημεία, υπάρχει αρκετός χρόνος για να συλλάβει την άγρια ​​φύση που περιβάλλει τη Βρετανική Κολούμπια. Καθώς καγιάκ το Τείχος Μπράουνινγκ - που οι ντόπιοι αποκαλούν κηπουρική βράχου - πλέκουμε μέσα από μεγάλους ογκόλιθους στη θάλασσα που είναι κρυμμένοι στην άμπωτη και αποκαλύπτονται κατά την άμπωτη. Καθώς ελιγμούμε μέσα από τα μπαλώματα της θαλασσινής θάλασσας, βλέπουμε θαλάσσια αστέρια δύο φορές μεγαλύτερα από τα χέρια μας να προσκολλώνται στους τοίχους. Σε κάθε χρώμα που μπορεί να φανταστεί κανείς, παρέχουν μια φωτεινή λάμψη στη μαύρη πέτρα, το ροζ, μοβ και πράσινο δέρμα που ακτινοβολεί στο κρυσταλλικό νερό.

Ένα πρωί, οδηγούμε σε μια γειτονική παραλία κοντά στους βράχους Izumi. Πηγαίνοντας ενάντια στον άνεμο, περάσαμε μια μπλόφα βυθισμένο βράχο για να βεβαιώσουμε ότι ένα σμήνος από γλάρους ανεβαίνει στον αέρα, σκεπάζοντας τον ουρανό σε μια κουβέρτα από άσπρα πτώματα τέφρας που έφυγαν από τις φωλιές μιας φωτιάς. Μόλις χτυπήσουμε τη γη, σέρνουμε τα σκάφη μας στην ακτή πριν από την αποστρωμάτωση στον απογευματινό ήλιο. Αναπαύοντας το κεφάλι μου πάνω στο παρασυρόμενο ξύλο και το θάνατο του σώματος ανάμεσα στις κηλίδες, αποκολλώνω σε αυτό το μικρό σημείο, κουκουναρισμένο γύρω από τους ηφαιστειακούς βράχους που σχηματίστηκαν πριν από περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια. Καθώς αρχίζουμε να τρώμε, ακούμε το ραδιόφωνο του οδηγού μας να βγαίνει μακριά από το ότι είναι κοντά σε ένα πάτωμα παροδικών orcas.

Περιμένουμε με αγωνία να δούμε τα μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά να έρχονται σε κοντινή απόσταση, και η υπομονή μας είναι καλά απονεμηθεί, καθώς ένα κορμό της orcas στροβιλίζει την περιοχή. Βλέπουμε τα κηλιδωτά τους σώματα, τα οποία σφύζουν πάνω και κάτω στο νερό, αναδύονται σε ένα συγχρονισμένο staccato με το ρεύμα της δίοδος. Σε αντίθεση με τους κάτοικους orcas, που κολυμπούν σε μεγάλο βαθμό αυτά τα νερά σε αναζήτηση σολομού, μεταβατική γιορτή orcas σε μικρές φώκιες και φώκιες, γεγονός που τις κάνει να φοβούνται τα περισσότερα πλάσματα που ονομάζουν αυτό το πέρασμα στο σπίτι.

Πριν φύγουμε από το γεύμα μας, ανεβαίνω σε μια μπλόφα για το καλύτερο πλεονέκτημα του νησιού. Μικρές πισίνες σχηματίζονται σε κυκλικές τσέπες του βραχώδους στρώματος, μερικά πορτοκαλί, μερικά χρώματα καραμέλας. Η επιρροή του ωκεανού καταρρέει κάτω και το μόνο που μπορώ να δούμε είναι μικρές μέδουσες μέσα στο σκοτεινό νερό, καθώς τα κυριότερα πεύκα και κέδρορα ρίχνουν τις σκιές τους κάτω.

Διέσω τα χέρια μου και αφήστε τον αέρα να πνέει μέσα από τις κορυφές των δακτύλων μου. Νίωθω ελεύθερος. Είναι η τελευταία μου μέρα κάμπινγκ και καγιάκ το Inside Passage, και δεν με νοιάζει πια ότι τα μαλλιά μου είναι πιο αδύνατα από το συνηθισμένο, ότι τα ρούχα μου είναι χυμένα με αλάτι, ότι τα πόδια μου είναι υγιή μέσα στις μπότες μου. Αυτή η εμπειρία υπεραντίζει κάθε ιδέα της ταλαιπωρίας που μπορεί να προσφέρει ένα κρουαζιερόπλοιο ή ένα σκάφος. Για να απολαύσετε αυτές τις στιγμές, πρέπει να συναντήσετε τη φύση όπου είναι. Πρέπει να πάτε μέχρι το τέλος.

Φωτογραφικές συμβουλές για την τεκμηρίωση του εσωτερικού πέρασμα της British Columbia

Το καγιάκ απαιτεί μια ορισμένη φινέτσα και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να γυρίσει το σκάφος πάνω στο νερό. Αλλά με οδηγίες από έναν οδηγό, θα βρείτε τον ρυθμό σας γρήγορα. Δεν έχει σημασία, είναι απαραίτητο να συσκευάσετε μια στεγνή τσάντα για να κρατάτε τον εξοπλισμό σας ασφαλή ενώ βρίσκεστε στη θάλασσα. Κάθε καγιάκ είναι εξοπλισμένο με χώρο αποθήκευσης μπροστά, μέση και πίσω από το κάθισμά σας, έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε γρήγορη πρόσβαση στη φωτογραφική μηχανή σας για φωτογράφηση του orca, της φάλαινας και της φώκιας. Εάν έχετε έναν εκτεταμένο φακό ζουμ, το φέρτε. Παρόλο που ένα καγιάκ είναι το πλησιέστερο μπορείτε να φτάσετε στην άγρια ​​ζωή της Βρετανικής Κολούμπια , θα αγαπήσετε να έχετε την ευκαιρία να συλλάβετε αυτά τα πλάσματα σε πλήρη φόρμα.

Αν έχετε δύο σώματα κάμερας, μπορεί να είναι μια μεγάλη ιδέα να φέρετε και τα δύο. Στερεώστε έναν εκτεταμένο φακό ζουμ σε ένα σώμα της φωτογραφικής μηχανής - όπως φακό Canon 100m - 400mm - και στερεώστε έναν φακό πιο κατάλληλο για όμορφες εικόνες οριζόντιου τοπίου - όπως φακό Canon 24mm - 70mm. Αυτό το επιπλέον βήμα θα μπορούσε να βοηθήσει στη λήψη φωτογραφιών υψηλότερης ποιότητας καθώς τα ζώα κινούνται γρήγορα και πιθανότατα δεν θα έχετε χρόνο για να χειριστείτε με ασφάλεια τη μεταβολή του φακού χωρίς να εκτίθεται το σώμα σας σε ψεκασμούς νερού που εκτοξεύονται στο καγιάκ σας - ημέρες. Έχοντας αυτή την ευελιξία θα έρθει σε πρακτικό, ενώ συλλαμβάνει την άγρια ​​ζωή της βρετανικής Κολούμπια .