Πρέπει να πάω να μασάζ το σχολείο;

Σκέφτεστε να πάτε στο σχολείο μασάζ; Είναι μια μεγάλη επένδυση χρόνου, ενέργειας και χρήματος, οπότε προτού να βουτήξετε, κάντε την έρευνά σας. Ρωτήστε άλλους θεραπευτές μασάζ για την πραγματικότητα του εργασιακού χώρου - αρχικοί μισθοί, αυτό που αγαπούν (και μίσος) για να είναι θεραπευτές μασάζ και ποιες είναι οι ιδιότητες που απαιτούνται για την επιτυχία στον τομέα.

Το να είσαι μασάζ θεραπευτής μπορεί να είναι μια ικανοποιητική γραμμή εργασίας.

Εργάζεστε ένα-σε-ένα με τους ανθρώπους. Τους βοηθάτε να αισθάνονται καλύτερα, που μπορεί να είναι πολύ ανταμείβοντας. Η εκμάθηση του πώς λειτουργεί το σώμα και τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε τον πόνο είναι πνευματική διέγερση. Και υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να μάθετε ότι μπορείτε πάντα να εμπλουτίζετε τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας. Πολλοί θεραπευτές μασάζ είναι απόλυτα ερωτευμένοι με το έργο τους και δεν μπορούν να φανταστούν να κάνουν τίποτα άλλο.

Αλλά το να είσαι θεραπευτής μασάζ έχει κάποια μειονεκτήματα. Είναι μια σωματικά απαιτητική εργασία με μεγάλο ρυθμό καύσης. Σε ένα σπα σκηνικό μπορείτε να δώσετε πέντε έως οκτώ μασάζ την ημέρα. Πολλοί θεραπευτές μασάζ σταματούν να δουλεύουν μετά από δύο χρόνια επειδή το σώμα τους δεν μπορεί να το πάρει και άλλοι πηγαίνουν στη μερική απασχόληση.

Μια άλλη αιτία απόρριψης είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν αρκετά χρήματα. Οι άνδρες έχουν δύσκολο χρόνο να βρουν δουλειά - κάποια ιαματικά λουτρά έφτασαν ακόμη και στο 100% γυναικείο προσωπικό - και μόλις προσληφθούν, πάρθηκαν κρατημένα. Ο περισσότερος θηλυκός θεραπευτής μασάζ είχε δυσάρεστες εμπειρίες με αρσενικούς πελάτες που θέλουν ένα ευτυχισμένο τέλος ή διαφορετικά συμπεριφέρονται με ακατάλληλο τρόπο.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να είναι στη λίστα ελέγχου σας όταν σκέφτεστε μια καριέρα στη θεραπεία μασάζ και την αξιολόγηση των σχολείων μασάζ.

Θα είμαι σε θέση να βρω δουλειά;

Υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση σε σπα για θεραπευτές μασάζ από όσους είναι αισθητικοί, οπότε είναι πιθανό ότι θα μπορείτε να βρείτε εργασία κάπου.

Περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την αξία της τακτικής θεραπείας μασάζ. Ειδικότερα, οι αλυσίδες όπως το Masage Envy έχουν ανοίξει επέκτειναν την αγορά για προσιτά, κανονικά μασάζ. Το μειονέκτημα είναι αυτό που οι μασάζ θεραπευτές κάνουν ανά μασάζ είναι λιγότερο σε αυτό το περιβάλλον.

Να είστε δύσπιστοι για τις αυξημένες αξιώσεις μισθών

Τα σχολεία μασάζ ασχολούνται με την προσέλκυση νέων μαθητών. Πωλούν τους εαυτούς τους! Μην τους πιστέψετε αν λένε ότι θα φτάσετε 50.000 δολάρια ή επάνω από το σχολείο. Δεν είναι εύκολο να βρείτε μια δουλειά σε ένα πολύ επιθυμητό ξενοδοχείο ή θέρετρο, ακόμη και με εμπειρία, και μπορεί να είναι εξαιρετικά εποχιακή εργασία. Η οικοδόμηση της δικής σας πρακτικής απαιτεί χρόνο και δεν είναι ρεαλιστική για τα περισσότερα νέα βαθμίδες. Είναι καλύτερα να πιστεύετε ότι άλλοι θεραπευτές μασάζ και διευθυντές σπα λένε για την έναρξη των μισθών στην περιοχή σας. Κάνετε τη δική σας έρευνα. Το σχολείο μασάζ έχει φτάσει πολύ πιο ακριβά τα τελευταία χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι η επένδυσή σας είναι υψηλότερη.

Μιλήστε στους ανθρώπους για τις φήμες των σχολών μασάζ

Μιλήστε με ανθρώπους που γνωρίζετε ποιοι είναι στην επιχείρηση σπα και ζητήστε τους να συστήσουν σχολεία μασάζ στην περιοχή σας. Οι θεραπευτές μασάζ είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι. Καλέστε τους ιδιοκτήτες σπα ή διευθυντές σε ιαματικές πηγές όπου θα θέλατε να εργαστείτε και να ρωτήσετε ποια σχολή μασάζ επιθυμούν να προσλάβουν.

Αυτό θα σας δώσει μια καλή ιδέα που τα σχολεία μασάζ έχουν την καλύτερη φήμη.

Εντοπίστε τα σχολεία μασάζ στο κράτος που θέλετε να εργαστείτε

Ψάξτε για σχολεία μασάζ στην κατάσταση όπου θέλετε να εργαστείτε. Κάθε κράτος έχει τις δικές του πρακτικές αδειοδότησης και οι σχολές μασάζ μπορούν να σας δώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις αδειοδότησης στην πολιτεία σας. Εδώ είναι δύο από τα καλύτερα μέρη για την αναζήτηση σχολείων μασάζ.

Αφού περιορίσετε τη λίστα σας, καλέστε το σχολείο για μια αρχική τηλεφωνική συνέντευξη. Τα σχολεία μασάζ έχουν ένα τμήμα αποδοχής που μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις σας και να σας στείλει ένα πακέτο πληροφοριών. Ρωτήστε το προσωπικό σχετικά με τις απαιτήσεις αδειοδότησης στην πολιτεία σας, το πρόγραμμα σπουδών, το κόστος, τα προγράμματα πλήρους και μερικής απασχόλησης και την οικονομική βοήθεια.

Επισκεφθείτε τη σχολή μασάζ

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να κάνετε μια επί τόπου επίσκεψη στο σχολείο μασάζ. Σας αρέσει η ατμόσφαιρα; Οι δάσκαλοι σας εντυπωσιάζουν; Συζητήστε με τους μαθητές ενώ βρίσκεστε εκεί και ρωτήστε τι σκέφτονται (μακριά από τους καθηγητές ή τους συμβούλους εισδοχής). Ορισμένα σχολεία έχουν ανοιχτό σπίτι ή δωρεάν εργαστήρια ώστε να μπορείτε να πάρετε μια αίσθηση για τη θεραπεία μασάζ γενικά και την ατμόσφαιρα στο σχολείο.

Ρωτήστε σχολεία μασάζ για τη φιλοσοφία τους

Όλα τα σχολεία μασάζ θα σας διδάξουν τι πρέπει να ξέρετε για να περάσετε τις εξετάσεις κρατικών αδειών. Αλλά ρωτήστε για τη φιλοσοφία και την προσέγγισή τους. Συνδυάζουν θεωρία και πρακτική από την αρχή; Πόσο καιρό εργάζονται οι δάσκαλοί τους εκεί; Έχουν μαθήματα σε ανατολικές μορφές όπως το Shiatsu; Ποιο είναι το πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης;

Συζητήστε με τους αποφοίτους του σχολείου μασάζ

Ρωτήστε τις σχολές μασάζ για τα ονόματα και τους αριθμούς τηλεφώνου των αποφοίτων. Καλέστε τους για να λάβετε μια ειλικρινή εκτίμηση των δυνατών και των αδύνατων σημείων αυτού του σχολείου. Ρωτήστε για την αγορά εργασίας, για να ξεκινήσετε τους μισθούς και για το τι είναι στον πραγματικό κόσμο.