Ποιες αεροπορικές εταιρείες είναι οι ασφαλέστερες το 2017;

Fly Safe

Ανεξάρτητα από το πόσο ταξιδεύετε, αναρωτιέστε πάντα πόσο ασφαλής είναι η αεροπορική εταιρεία που πετάτε. Η εμπορική αεροπορία έχει αποδειχθεί στατιστικά ως ο ασφαλέστερος τρόπος μετακίνησης, αλλά ορισμένες αεροπορικές εταιρείες είναι ασφαλέστερες από άλλες, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ο αερομεταφορέας της Αυστραλιανής σημαίας Qantas διατήρησε τη θέση του στην κορυφή μιας λίστας των 20 καλύτερων αεροπορικών εταιρειών το 2017 για τέταρτη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με έκθεση της AirlineRatings.com.

Η έκθεση σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της 96χρονης ιστορίας της, η παλαιότερη αεροπορική εταιρεία που λειτουργεί συνεχώς στον κόσμο έχει συγκεντρώσει ένα εκπληκτικό ρεκόρ πρωτοετιών σε επιχειρήσεις και ασφάλεια και τώρα είναι αποδεκτή από τον British Advertising Standards Association ως τον πιο έμπειρο φορέα της βιομηχανίας. Περιλαμβάνουν: τη χρήση καταγραφέα στοιχείων πτήσης για την παρακολούθηση της απόδοσης των αεροσκαφών και του πληρώματος · συστήματα που χειρίζονται αυτόματες προσγειώσεις · και χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για να πετάξει γύρω από τα βουνά στα σύννεφα. Η αεροπορική εταιρεία ήταν επίσης ηγέτης στην παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των κινητήρων της σε όλο τον στόλο της χρησιμοποιώντας δορυφορικές επικοινωνίες, γεγονός που της επιτρέπει να ανιχνεύει προβλήματα πριν γίνει ένα σημαντικό ζήτημα ασφάλειας.

Η AirlineRatings.com, ο μοναδικός δικτυακός τόπος αξιολόγησης ασφάλειας και αξιολόγησης προϊόντων παγκοσμίως, χρησιμοποιεί ένα σύστημα διαβάθμισης που χρησιμοποιεί μια σειρά παραγόντων που σχετίζονται με τους ελέγχους των οργάνων διοίκησης της αεροπορίας και των επικεφαλής ενώσεων, καθώς και με τους κυβερνητικούς ελέγχους και την καταγραφή της θνησιμότητας της αεροπορικής εταιρείας.

Η συντακτική ομάδα του ιστότοπου εξέτασε επίσης το επιχειρησιακό ιστορικό κάθε αεροπορικής εταιρείας, τα αρχεία συμβάντων και την επιχειρησιακή αριστεία για να ολοκληρωθεί η λίστα.

Η AirlineRatings.com χρησιμοποίησε κριτήρια επάρκειας επτά αστέρων για όλες τις αεροπορικές εταιρείες:

Οι υπόλοιπες 20 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες που έχουν βαθμολογηθεί από την AirlineRatings.com, με αλφαβητική σειρά, είναι:

Από τις 425 αεροπορικές εταιρείες που ερευνήθηκαν, οι 148 έχουν την επταήμιστη θέση στην ασφάλεια, αλλά σχεδόν 50 έχουν τρία αστέρια ή λιγότερα.

Οι 14 αεροπορικές εταιρείες με μόνο ένα αστέρι προέρχονται από το Αφγανιστάν, την Ινδονησία, το Νεπάλ και το Σουρινάμ.

Οι συντάκτες της κορυφαίας αεροπορικής εταιρείας AirlineRatings.com προσδιόρισαν επίσης τις κορυφαίες 10 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους: Aer Lingus, Flybe, HK Express, Jetblue, Jetstar Australia, Jetstar Asia, Thomas Cook, Virgin America, Vueling και Westjet. Αυτοί οι μεταφορείς έχουν περάσει όλοι τον αυστηρό έλεγχο IOSA και έχουν άριστα αρχεία ασφαλείας.