Επισκεφθείτε τον Vinci

Το Μουσείο Leonardo da Vinci και την πόλη της Τοσκάνης όπου γεννήθηκε ο Λεονάρντο

Το Leonardo da Vinci είναι ένας από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες και αναγεννησιακές προσωπικότητες της Ιταλίας, αλλά οι άνθρωποι συχνά δεν γνωρίζουν ότι το όνομά του προέρχεται από τον τόπο γέννησής του, τη Vinci, μια μικρή πόλη στην Τοσκάνη. Έτσι το όνομά του είναι ο Λεονάρντο του Βίντσι όπου γεννήθηκε το 1452. Η πόλη Vinci έχει απονεμηθεί το Bandiera Arancione από το Touring Club Italiano για τις τουριστικές του ιδιότητες και ατμόσφαιρα.

Το έργο του Λεονάρντο περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, τοιχογραφίες, σχέδια, σχεδιαγράμματα, μηχανές και πρόωρες τεχνολογικές εφευρέσεις.

Υπάρχουν πολλά μέρη όπου μπορείτε να δείτε έργα του Leonardo da Vinci στην Ιταλία, αλλά ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε μπορεί να είναι μια επίσκεψη στο Vinci.

Πού είναι Vinci;

Το Vinci βρίσκεται περίπου 35 χιλιόμετρα δυτικά της Φλωρεντίας. Αν έρχεστε με αυτοκίνητο, πάρτε το FI-PI-LI (ο δρόμος που διέρχεται μεταξύ Φλωρεντίας και Πίζας) και βγείτε στην ανατολική Empoli εάν έρχεστε από τη Φλωρεντία ή την Empoli west αν έρχεται από την Πίζα. Είναι περίπου 10 χιλιόμετρα βόρεια της Empoli.

Αν ταξιδεύετε με τρένο, μπορείτε να πάρετε τρένο στην Empoli (από τη Φλωρεντία ή την Πίζα) και στη συνέχεια να πάρετε ένα λεωφορείο, προς το παρόν γραμμή 49, στο Vinci από Empoli Stazione FS σε Vinci, δείτε το χρονοδιάγραμμα στην ιστοσελίδα του λεωφορείου Copit .

Μουσείο Leonardiano - Μουσείο του Λεονάρντο ντα Βίντσι

Το Museo Leonardiano, το μουσείο του Leonardo da Vinci, είναι εύκολο να βρεθεί στο μικρό ιστορικό κέντρο του Vinci. Τα εκθέματα εμφανίζονται σε μια νέα αίθουσα όπου θα συναντήσετε μηχανές παραγωγής κλωστοϋφαντουργίας και σε τρεις ορόφους του Castello dei Conti Guidi , κάστρο του 12ου αιώνα.

Στο μουσείο, θα δείτε πολλά σχέδια και πάνω από 60 μοντέλα, τόσο μικρά όσο και μεγάλα, για τις εφευρέσεις του που περιλαμβάνουν στρατιωτικές μηχανές και μηχανές για ταξίδια.

Ελέγξτε την ιστοσελίδα του Museo Leonardiano για ενημερωμένους χρόνους και τιμές ( orari e tariffe ).

La Casa Natale di Leonardo - Σπίτι όπου ο Leonardo γεννήθηκε

Το La Casa Natale di Leonardo είναι το μικρό αγρόκτημα όπου ο Leonardo γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1452.

Είναι 3 χιλιόμετρα από το Vinci στην τοποθεσία Anchiano (ακολουθήστε τα σήματα). Μπορεί επίσης να επιτευχθεί με ένα μονοπάτι μέσα από ελαιώνες. Οι ώρες λειτουργίας είναι οι ίδιοι με το παραπάνω μουσείο και η είσοδος είναι δωρεάν από το 2010.

Ιστορικό κέντρο Vinci

Να είστε βέβαιος να πάρετε το χρόνο να περπατήσετε γύρω από το μικρό ιστορικό κέντρο του Vinci όπου επισκεφθείτε την Piazza Giusti, όπου θα δείτε έργα του Mimmo Paladino. Ο Leonardo πιστεύεται ότι βαφτίστηκε στην εκκλησία του Santa Croce. Γύρω από το κέντρο υπάρχουν εστιατόρια και μπαρ, καταστήματα, τουριστικές πληροφορίες, δημόσιες τουαλέτες, χώροι στάθμευσης και ένα πάρκο με χώρο για πικ-νικ. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το μικρό Museo Ideale Leonardo da Vinci στα παλιά κελάρια κάστρων που διαθέτουν ιδιωτική συλλογή εγγράφων και ανακατασκευές.

Πού να μείνετε στο Vinci