Οδηγός για Montepulciano, Τοσκάνη

Το Montepulciano είναι μια περιφραγμένη πόλη λόφων στην Τοσκάνη, χτισμένη σε μια κεκλιμένη και στενή ασβεστολιθική κορυφογραμμή στην καρδιά της αμπελουργικής περιοχής Vino Nobile. Είναι η μεγαλύτερη πόλη λόφων στη νότια Τοσκάνη και είναι γνωστή για την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία, όμορφα αναγεννησιακά κτίρια, εκκλησίες και θέα.

Το Montepulciano βρίσκεται στη νότια Τοσκάνη (βλέπε αυτό το χάρτη της Τοσκάνης ), στο Val di Chiana, ανατολικά της όμορφης Val d'Orcia.

Είναι περίπου 95 χιλιόμετρα νότια της Φλωρεντίας και 150 χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης.

Να πάρει εκεί

Το Montepulciano βρίσκεται σε μικρή σιδηροδρομική γραμμή και ο μικρός σιδηροδρομικός σταθμός απέχει λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Τα λεωφορεία συνδέουν το σιδηροδρομικό σταθμό με την πόλη. Τα ωρομίσθια τρέχουν από το σιδηροδρομικό σταθμό Chiusi, στη μεγάλη σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Ρώμης και Φλωρεντίας και μάλλον πιο βολικό, στο Montepulciano. Τα λεωφορεία τρέχουν επίσης σε κοντινές πόλεις της Τοσκάνης, όπως η Σιένα και η Πιένζα. Σημειώστε ότι τα λεωφορεία μπορεί να μην λειτουργούν τις Κυριακές. Από το σταθμό των λεωφορείων, μπορείτε να περπατήσετε στο ιστορικό κέντρο ή να πάρετε το μικρό πορτοκαλί λεωφορείο. Το κέντρο είναι κλειστό για κυκλοφορία εκτός από την άδεια, οπότε αν φτάνετε με αυτοκίνητο, παρκάρετε σε ένα από τα τμήματα στην άκρη της πόλης.

Τα πλησιέστερα αεροδρόμια είναι στη Ρώμη και τη Φλωρεντία, δείτε αυτό το χάρτη των αεροδρομίων της Ιταλίας . Υπάρχουν επίσης μερικές πτήσεις στο αεροδρόμιο της Περούτζια στην Ούμπρια.

Που να μείνω

Το Hotel La Terrazza είναι ένα ξενοδοχείο 2 αστέρων ακριβώς στο ιστορικό κέντρο.

Το Panoramic είναι ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων έξω από την πόλη με βεράντα στον τελευταίο όροφο, πισίνα, κήπο και λεωφορείο.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε ένα αγροτουρισμό (αγροικία), υπάρχουν αρκετές κοντινές πόλεις. Το San Gallo, 2 χιλιόμετρα από την πόλη, διαθέτει τρία διαμερίσματα και τρία δωμάτια.

Κορυφαία αξιοθέατα