Αλαμπάμα Θεματικά Πάρκα και Πάρκα Ψυχαγωγίας

Δεν υπάρχουν μεγάλα θεματικά πάρκα ή πάρκα αναψυχής στην Αλαμπάμα. Οι μεγαλύτερες ιδιοκτησίες είναι πολύ περισσότερα πάρκα νερού από τα πάρκα ψυχαγωγίας. Παρόλα αυτά, αν ψάχνετε για ροδοκόκκινα και άλλα συναρπαστικά, εδώ μπορείτε να τα βρείτε. Τα πάρκα παρατίθενται αλφαβητικά.

Αλαμπάμα Splash Adventure
Bessemer (κοντά στο Μπέρμιγχαμ), Αλαμπάμα

Νέο για το 2016: Drop Zone, 30 πόντους με πύργο με πύργο και ένα περιστρεφόμενο φλυτζάνι τσαγιού.

Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η Alabama Splash Adventure είναι κυρίως ένα πάρκο νερού. Εκτός από τις νεροτσουλήθρες, την πισίνα με κύματα, τον τεμπέληνο ποταμό και άλλες υγρές διασκέδασης, οι "ξηρές" βόλτες περιλαμβάνουν ένα μίνι τρένο, προφυλακτήρες, Wacky Worm kiddie coaster και την ελκυστική επίδειξη, Rampage, ακτοπλόων. Η τιμή περιλαμβάνει όλα τα αξιοθέατα και το πάρκο προσφέρει δωρεάν χώρο στάθμευσης, δωρεάν αντηλιακά και δωρεάν αναψυκτικά.

Μόλις το μεγαλύτερο πάρκο ψυχαγωγίας της Αλαμπάμα, έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Άνοιξε στα τέλη της δεκαετίας του '90 ως δημοτική επιχείρηση γνωστή ως VisionLand. Έτρεξε σε οικονομικές δυσκολίες όχι πολύ καιρό μετά το ντεμπούτο και κατατέθηκε για πτώχευση το 2002. Ιδιώτες ιδιοκτήτες αγόρασε το πάρκο και το λειτούργησε από το 2003. Το 2006, αναδημιουργήθηκε ως Alabama Adventure και αργότερα Αλαμπάμα Adventure Water και Theme Park. Το 2012, το πάρκο άλλαξε την ιδιοκτησία ξανά. Οι νέοι χειριστές μετονομάστηκαν σε Splash Adventure, έκλεισαν τα περισσότερα από τα βόλτες στο πάρκο ψυχαγωγίας και επικεντρώθηκαν στο υδάτινο πάρκο.

Το 2014, μερικά μέλη της οικογένειας που είχαν διοργανώσει το Holiday World στην Ιντιάνα αγόρασαν το πάρκο και άλλαξαν το όνομά του για άλλη μια φορά (αν και αυτό το πάρκο είχε σίγουρα πολλά ονόματα!) Στην Alabama Splash Adventure. Έχει ανοίξει σιγά-σιγά τις βόλτες στο πάρκο ψυχαγωγίας όπως το Rampage (που σημαίνει ότι μπορεί να έρχεται μια άλλη αλλαγή ονόματος).

Οι νέοι ιδιοκτήτες λένε ότι έχουν σχέδια για επέκταση του πάρκου.

Νότια περιπέτειες
Huntsville, Αλαμπάμα

Το μικρό πάρκο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, αν και είναι κλειστό στα μέσα της εβδομάδας εκτός εποχής. Τα αξιοθέατα περιλαμβάνουν μίνι γκολφ, go-karts, αυτοκίνητα προφυλακτήρων, κλουβιά κτυπήματος και αποδράσεις καρναβαλιού. Οι νεροτσουλήθρες και άλλες βόλτες στο πάρκο είναι ανοιχτοί τους θερμότερους μήνες.

Spring Park
Tuscumbia, Αλαμπάμα

Το μικρό πάρκο διαθέτει ένα τρένο, ένα μαξιλαράκι, ένα καρουζέλ και ένα παιδικό καράβι.

Waterville ΗΠΑ
Κόλπος του Κόλπου, Αλαμπάμα

Ένα άλλο πάρκο της Αλαμπάμα που είναι κυρίως ένα πάρκο νερού. Μεταξύ των χαρακτηριστικών του αξιοθέατων είναι μια διαδρομή για surfing στο Flowrider, μια πισίνα με κύματα, ένα τεμπέλης ποτάμι και το slide Screamin Speed ​​Demon. Οι ξηρές βόλτες περιλαμβάνουν Cannonball Run, ένα ξύλινο καράβι που χτυπά 50 μίλια / ώρα, συν μίνι γκολφ, παιδικά βόλτες, go-karts, και ένα τραμπολίνο bungee.